Första fyllebloggen...

EVER! Vi har skålat in Vietnam (18.00), Indien (19.00), Frankrike/Reunion (20.00), Ryssland (21.00, bästa nationalsången! ALLA stod upp i givakt med handen knuten bakom ryggen, fastän vi befinner oss i ett moderathushåll!) & Georgien. Naturligtvis har hela middagen gått i respektive nations anda. Gillar so far  mest den vietnamesiska  drinken  (fast deras förrätt  sög).  Nu har vi bara vårt halva moderland (Finland) kvar & sedan blir det nedräkning på riktigt! Oh, hoppas att ni alla har SÅ fun. Min nyårskrönika/look back kommer imorgon, är lite för full i nuläget för att komma ihåg allt jag gjort!

Kraam!

 

Så mkt att göra...

Shit. Varför är Magnus & jag så oerhört  dåliga på att göra saker & ting i tid? Ikväll ska vi ha middag för en sex, sju personer & hur mkt har vi fixat hitintills...? Har  försökt få ungen att kliva upp en gång men han mummlade bara ngt i sömnen så jag gav tillfälligt upp eftersom jag  också var för trött. Nu har jag dock knölat i mig frukost & kan hög på socker ta itu med det hela igen! Jag tror att han ska få njuta av antingen 'Feliz navidad' eller 'Jag mötte Lassie'...

Hehehe!

Återkommer efter matshopping & systembolagetbesök med en liten 'årskrönika'. Nördigt jag vet, men, men...

Gårdagens behållning...

var att jag kunde styra upp en lunchdejt med min supersöta kompis Sandra som jag har känt pinsamt länge (jupp, jämt år=åldersnojja. Blir bättre i augusti då jag fyller udda, förhoppningsvis...). Knölade i oss sjukligt mkt indisk mat & maratonpratade. Skönt att umgås med ngn som kan hela ens historia & som man inte behöver sitta & förklara en massa 'bakgrundssaker' för. Travade sedan hem till henne så att jag skulle få se hennes lägenhet (fortfarande avundsjuk på vardagsrumsfönstret!) & jag blev fotad till hennes 'wall of fame' i min röda Hilfiger kappa & röda läppar (thanks to Dior).

Så, trotts att jag misslyckades kapitalt med mitt mission för dagen gjorde det inte så himla mkt! Dessutom ägnade Magnus & jag tillbakaresan åt att övertrött kasta fram knasiga ideér till vår nyårsfest. Är så nöjd med vissa av de planer som jag lyckats driva igenom! :)

What I bought yesterday...

Det gick väl sådär på rean. Var aptrött i bilen & satt & halvsov hela vägen till Umeå & väl där hamnade jag i grinigt 'allt är så dåligt gjort mood'. Bestämde mig därför att satsa på att få tag på ett par vettiga stövlar, vilket visade sig vara totalt omöjligt. Tydligen tillverkas det i princip inte stövlar i brunt skinn detta året. Hittade ett enda vettigt par på Nilsons men de hade inte dragkedja så jag bojkottade dem tillslut. So... det enda som fick följa med hem var denna lilla tomteröda sak med söta små rosetter på fickorna, lite oversizemysig & supermjuk.

image226

Let's see...

hur mkt Umeå har krympt sedan sist! Ska dit idag med Ma & Magnus i akt & mening att försöka driva tristressen på flykten... Jo & så är det ju mellandagsrea också, så jag antar att det är mer eller mindre obligatoriskt att ge sig ut i stressen. Det är ju Umeå så det funkar ju inte riktigt att ta tillfället i akt & köpa upp sig på kvalité men jag har två saker som jag skulle vilja fixa.

1. Köpa ett par mörkbruna stövlar
2. Botanisera igenom den enda affär i hela stan som säljer vettiga kläder = målet är att försöka plocka med mig en tigerkappa tillbaka, en blå...

I övrigt ska det mest bli skönt att se lite folk. Sure, jag tror inte att staden direkt kommer att tillgodogöra mitt behov av eccentricity-points men hoppas kan man ju alltid...


Besatta...

Min familj är besatta av mat, det är bara att konstatera. Just nu hetsar de nere i köket över en gigantisk gryta med brocollisoppa. Jag kan höra deras uppskruvade röster ända hit upp 'Ska det vara kayenne? & körvel, vart är körveln? Oh bröd, vi måste rosta bröd! Vem vill ha bröd? Visst vill alla ha bröd? Bröd!'


Själv är jag inne i en av mina 'orka' perioder. Jag vill inte ha varm mat, jag vill inte ha mat som kräver att jag sitter ned & skickar runt en massa byttor i en halv evighet. Jag vill ha en skål med vaniljyoghurt som jag brytit ned vörtbröd i tillsammans med lite mûsli & russin. & så en skiva julskinka vid sidan av. Det räcker, det gör mig glad... Men nej,

No end to...

pansionöjjerna! Igår tittade vi på diabilder (diabilder!) efter middagen. Måste dock erkänna att det var sjukt underhållande. Oh vad jag skrattade åt galna 70-&80-tals out-fits, frisyrer & GLASÖGON! Hihihi! So not pretty...

Men det är ju inte utan att det känns lite fel att släpa fram diabildsprojektorn när huset innehåller två 32' TV apparater, två videos, en dvd + ett playstation... Det var liksom oki att göra det på den tiden då det inte fanns några alternativ, på den tiden då vår TV hade ett inbyggt underrede med hjul & viodeo var ngt festligt som man hyrde (oh, moviebox... nostalgi på hög nivå). Men efter den minnesvärda dagen då pappa, stolt som en tupp, kom hem med vår första video (JVC) så föll diabildskvällarna (som vi satte upp som en miniatyrbio...) helt i glömska. Tills igår vill säga. Moi misstänker att det blir fler diakvällar, för på ngt sätt nästlade sig denna flämtande lilla stenålderspryl tillbaka in i allas våra hjärtan! :)

image225





& jooo...

för den som undrar så är jag fortsatt uttråkad bortom gränsen för vad som är sunt... Ganska övertydligt eftersom jag sitter & publicerar inlägg om katter som ngn crazy gammal hagga. Ge det en dag eller två så kommer jag att börja spå i sump & dricka kaffe på bit samtidigt  som jag ingående analyserar katternas matsmältning.

Oh, Lord I need to go back.

Nope, nu ska jag spela Age of Empires, kanske är det min räddning från old crown ödet? Istället för att förvandlas till en galen eremittant kommer jag att transformera mig till en inavlad 16 årig datanörd. Lucky me att jag varken äter eller gillar ostkrokar - kommer iaf att ungå det bittra ödet att få min hy förstörd...

Bara för dig...

Jo! Bild på Totte/Torsten/Booh/Hjärtat & allas vår lilla töntkatt i sin bästa knas 'älskamig' position! Han är en liten solstråle, tappad på huvudet förvisso men världens raraste! &... Tydligen hatar han inte alla män, så som vi trodde, eftersom han de facto sov tillsammans med Rasmus den natt han stannade över här. Soooo, han ogillar bara vissa killar... Vi får klura på vad den gemensamma nämnaren kan vara! :)

Kram!

image224

Jag googlar...

flygresor. Mestadels för att jag har mördande tråkigt men också för att jag vill resa någonstanns under 'Reading week' i februari. Funderar lite på Mexico eller Kuba, hade varit så kul att åka till Franco-land & sippa pina colada & köpa upp mig på hemtillverkat jox (som i armband & handväskor, inte egenrullade jointar) i en vecka! Fast det är klart, man kanske skulle dra iväg till ett ställe som erbjuder en möjlighet att förkovra sig lite... Peru? Ett är säkert, jag tänker INTE åka till Colorado tillsammans med Rob & hans tokiga klättrarkompisar. Ice-climbing is not my cup of tea... Sooo, I need a partner in crime. Någon som är sugen på att dra ut på ett litet miniäventyr? :)

Är öppen för att åka västerut också, Hawaii hade inte varit helt fel...

Feel like...

Uh, är ju inte pigg idag, ser ut & känner mig som om jag blivit överkörd. Kom hem vid fyra på natten & sedan hade Magnus & jag laxfrossa. Klämde i mig en stor skål med laxepaté, gravlax & ungsbakad lax... Någonstanns halvvägs igenom tallriken slog det mig hur småäckligt det var att pressa enbart rosafärgad mat utan ngt som helst slags tillbehör, men ner gick det iaf. M såg lite lätt lidande ut genom de sista 10 tuggorna så jag antar att han kände det ungefär som moi.

Släpade mig upp vid ett tiden & sedan dess har det inte gjorts så vansinnigt många knop. Sure, travade iväg på en promenad på sisådär en 3-4 km men det är allt. Nu ska jag antingen lägga pussel (pansiotradition som vi har i vår familj under julen) el så blir det att se på film. Hade jag varit piggare hade jag lobbat för 'Plötsligt i Vinslöv' men har nada ork, tror att det blir Planet Earth ist.

Vill göra & se ngt roligt, kan ingen komma & plocka upp mig från detta aptråkiga ställe & skeppa iväg mig till fun & glamm?   

Me as Dolly...

Roligaste kommentaren igår 'Oj, shit vilken klänning! Du SER ut som Dolly Parton!' Fast tjejen som sa det sa det helt uppriktigt som en komplimang så jag gav henne en kram & sa tack. Kul med folk som vågar säga sådanna saker! I övrigt var det mest 'glo så att ögonen poppar ut' som gällde, detta är ju trotts allt Lycksele, moi stack ut lite lätt... Blev lite jobbigt tillslut att försöka vara trevlig mot de killar som försökte stöta på mig. Jag kommer aldrig att gå ut med ngn som har t-shirts med flerfärgstryck av djur & som aldrig ens har övervägt att lämna detta ställe. Så är det bara. Min teori är att de lite självmordsbenäget (typ mal mot ljuslåga) närmade sig mig eftersom de såg mig som ngt så alien att det inte direkt skulle göra ngt om de blev nobbade. Men oh vad jag hade velat bli bortsvept & räddad av en likasinnad...

image223
Bella (beautiful in black!) & moi (disco mode!)

Outfit at grandma...

image222

Klänning-Topshop
Strumpbyxor-HM
Stövlar-Bianco
Halsband-Björg
Armband-röttläder med flätade silvertrådar (same)

And now, off! Nu blir det partii, partii outfit!










Dr Zhivago!

And as always... Så leker jag Dr Zhivago, check på pälsmössor hem till Toronto! And as always så går jag lite over top, bara för att det är så kul! Massiva mängder mascara & sjukligt mkt ljus läppglans/läppstift - oh så bohemiskt rysk & små naughty jag känner mig! :) Yes, life is a fab movie and I'm in it!

 image221

Myspys framför granen...

Oh vad jag satt & gottade mig framför granen med tindrande ögon, Sverige over load! Enbart röda kulor, enbart enfärgade ljus & så Kalle på TV:n... And most important, riktiga svenska adventsljustakar i fönstret! Gotta, gotta!

Oh, & så brann det i öppna spisen, hade bara krävts en skinnfäll, deporterad familj & importerad 'object of attention' så hade allt varit perfekt! :)

image220

Feeling sick...

Oki, all mat rymdes inte på kortet (& det fanns mer på själva matbordet), & så här har det hållit på sedan i söndags... Jag mår så dåligt! Allt dallrar, jag ÄR en alladåb! Nope, I will have to shake some ass ikväll på dansgolvet i akt & mening att arbeta bort lite laxpaté (oh, så gott!). Det är inte utan att det känns lite småperverst att man pressar på detta sättet... Hur var det nu med dödssynderna... Du skall icke  frossa? 

Oh, ligger så illa till på så många olika plan... :)

image219

God Jul!

Åker iväg till farmor nu i två dagar för att pressa i mig oanständigt mkt mat, glo på Kalle & öppna paket! Lycka, längta! Hoppas att ni alla får en underbar jul!

Kram till er alla!

image217

Varför kan inte män handla själva?!

Pappa vill ned på stan & köpa julklappar, det vill Magnus också. Båda två anser sig oförmögna att göra detta på egen hand. Krävs således att moi följer med som ngn slags själslig guide. Problemet är att Magnus ligger & sover (död för världen) & pappa vill iväg nu, nu! Så jag måste alltså släpa mig ned dit TVÅ gånger. & jag har redan varit på stan (oh så ironiskt att ens kalla LSE centrum för stad) en gång sedan jag kom hit. Det var visserligen med Rasmus så jag hade trevligt (och jo, jag var också med som stöd vid julklappsinhandling) men denna lilla byahåla ger mig ångest... Allt är så dimuntivt, uniformt & fult. Jag begriper inte hur jag överlevde alla dessa år i denna deprimerande lilla avkrok. & nu måste jag alltså ned dit igen, en gång med Pa & en gång med Magnus. Sooo, min fråga är alltså - hur kan folk bo här & vara nöjda med sina liv & varför kan inte män köpa julklappar för egen maskin? Vad är det som gör att de tycker att boten mot hela 'Gaaah, julklappar! Ångest, ångest!' är att utsätta sig själva för en shoppingtur med en kvinna? Borde inte ngn slags logik kicka in så att de inser att det hela bara blir än värre & mkt mer utdraget om de tar med ngn som verkligen GILLAR att gå i affärer? Moi är lost...

Moi lyckades ta sig hem!

Är ju lite lätt hopplös. Checkade & dubbelcheckade så att jag ställt väckarklockan på mobilen men likväl vaknade jag 08.55 igår, 45 min innan mitt plan skulle lyfta från sturup... Inte jättelyckat. Missade inte bara det planet utan mitt anknytande flyg. & varför? Moi hade helt glömt att ställa om min mobil till svensk tid, så alarmet gick igång vid kvart i ett på eftermiddagen. Surt. Så jag fick åka tåg istället, hata SJ, hata barnfamiljer... Lyckligtvis behövde jag bara lida upp till Sthlm & kunde sedan borda ett oglammigt litet propellerplan upp till ödemarken.

Så nu är jag här, i Lycksele. Det suger.  

Oh så seg...

Jag begriper inte vad det är med mig. Jag är helt oförmögen att göra ngt över huvud taget sedan jag kom tillbaka till Sverige. Hade jag inte haft 'måsten' så skulle jag ha suttit på min ända i en veckas tid & gjort nada. Nu måste jag ta en dusch, sminka mig & klä upp mig lite juligt & det känns ungefär lika överväldigande som att bestiga Mount Everest...

Fast å andra sidan har detta hänt tidigare - det är min kropps sätt att ta igen sig när jag har intensivarbetat. Nope, skärpning! Nu blir det uppiffning & sedan flotto julbord!

Hämd?

Sitter & funderar. Hur mkt är jag själv beredd att gå igenom bara för att försaka en annan människa lidande? Hyser ju som bekant lite lätt agg mot personen i rummet bredvid. Hans fruktansvärda musiksmak lyckades faktiskt trigga mig till att få huvudvärk här om dagen. & jag har typ aldrig ont i huvudet! Inte ens när jag är bakfull. Så, nu är frågan, hur mkt vill jag egentligen hämnas? Jag har spelat Adolphsons & Falks 'Mer Jul' tre gånger på raken i syfte att få honom att förlora lusten till att leva men nu börjar jag känna att det är lite för mkt även för mig. & jag är i princip imun mot att nöta sönder låtar (Baccara i jul darling M!)...

Hmm, el så byter jag till 'Jingle Bell Rock'.

Oh, julångest...

Drabbades precis av lite lätt julrelaterad ångest. Det är snart julafton & moi har väl kanske inte riktigt lyckats köpa alla julklappar ännu. Inte på långa vägar... Så nu sitter jag är & spelar Mariah Carey's 'All I want for Christmas is you' & försöker intala mig själv att min familj kommer att bli så lyckliga över att träffa mig att ynka, värdsliga, presenter blir överflödiga... Fet chans. NOT. I vår familj har vi tittat på Sven Bertils Olsons julafton en enda gång, i avskräckande syfte... Hade jag kommit hem & börjat babbla om kärlek & frid så hade det resulterat i en dos Zoloft & klippkort hos  en psykolog (eller etter värre, ma & pa skulle själva hålla i terapin). :)

Nope, det blir att ge sig ut & hetsa efter institutionens jullunch! Japp, maratonshopping står deffinitivt på schemat för eftermiddagen!

I miss my home...

Som i Toronto då. De visade ett klipp på nyheterna häromdagen (pga snökaos, gissar på att det var extra, super, horrible sticky snow denna gången eftersom det inträffade 600 bilolyckor) & sedan fick jag ett mail från Vik = klippt, major Toronto abstinens. & det är ju inte precis som om jag kan få mig ett fix här heller. Funkar liksom inte riktigt att pallra sig ombord på en skånetraffikenbuss & bege sig in till Malmö.Triangeln är inte riktigt lika exciting som Young Street... Lite roligt är det dock med tanke på att jag en gång i tiden tyckte att Malmö var sjukt stort, läskigt &  opersonligt!  Fniss! Japp, en gång i tiden panikade jag  ur för saker som att ta bussen  mellan Lycksele &  Älvsbyn (byte av buss  typ två gånger, mkt  skrämmande!) & att flyga på egen hand... Oh, no no no. :)

Things change!

The most important thing you can do...

Idag har jag & Jo pratat om förlåtelse, om förmågan att kunna lägga jobbiga saker bakom sig & gå vidare i livet. Tror att alltför många mäniskor går genom livet med bitterhet & agg, inte bara gentemot andra utan även mot sig själva. Hur många gånger har man inte anklagat sig själv för någon idiotisk liten detalj & grävt ned sig i självförakt & panik över vad andra ska tro om en? Sorgligt! Speciellt eftersom man faktiskt gör så mkt bra!  Tänker jag verkligen efter så har jag förvisso haft fantastikt mkt tur så här långt i livet men jag har också klarat av sådant som jag aldrigt hade trott mig om! Vi växer alla lite varje dag, ta till er det & se inte tillbaka på alla 'om'...

Moi är uttråkad/vad man kan göra med photoshop...

Meeeen ååååh, så lång tid det ska ta att sammanställa alla utvärderingar då! När jag var student & tvingades fylla i kursutvärderingar skrev jag typ nada eftersom det var så tråkigt, varför har inte alla detta approach?! Så jag har tagit en mkt oförtjänt paus & roat mig med att photoshoppa bilden i föregående inlägg. Är rädd att jag gått lite over the top men det är första gången jag använder det programmet så jag blev väl kanske lite för exalterad...

image216

Opinions about my outfit...

So, Magnus... Skulle jag kunna sporta ngt liknande på juldagen eller skäms du ihjäl över mig då? Alternativet är en röd, bubblig satinklänning eller ett galet kleinblått paljettfodral.

I vilket fall, du vet att du inte kommer att slippa undan att festa med moi! Lovar att inte vara dry mot dina vänner... Inte så mkt iaf! :)

image215
But, shit so shiny mina ben var då... Hata att det ska vara så omöjligt att hitta vettiga strumpbyxor. Det är fint att ha blanka ben om det ser naturligt ut, i detta fallet ser det dessvärre ut som om jag har blivit korsad med ett nylongossedjur.



Massiv...

huvudvärk på ingående. Har i princip aldrig ont i huvudet men nu har jag suttit & arbetat med att sammanställa alla mina utvärderingar i ca tre timmar till tonerna av ngn vedervärdig musik som killen i rummet bredid spelar. Allt låter lika dant & det bara tuggar om & om igen. Dunk, dunk, dunk. Föreställer mig att det var den typen av musik som spelades på rejv-fester när det blev modernt ngn gång i början av 90-talet. I want to die. Eller allra helst så vill jag rigga en liten sprängladdning i hans stereo & spränga upp skiten till månen...

Ska blanda cyankalium i hans glögg ikväll...

What makeup can do...

Det är ju bara att konstatera att smink är en gudagåva... Från att ha sett ut som om mina anletsdrag höll på att smälta bort/brun utan sol som gått fruktansvärt fel så lyckades moi renovera upp sig till acceptabelt skick. Jag älskar smink. Utan det hade världen varit så mkt fulare. For sure...

image214

Absolutely gorgeous!

Jag & Josefin roar oss med att skita i att hjälpa till ute i korridorsköket (julmiddag). Istället lägger vi ansiktsmasker, lyssnar på julmusik (Frosty the Snowman) & jag bleker tänderna. Soooo, sexy i bettskena... Graaaooow.  Nu tänker jag inleda min övertalningskampanj 'lets get drunk on glögg!!!!'

Tjing!

image213

Men så tråkigt man kan ha...

var på julfest på geologen igår, not so much fun. Sure, skvallrade lite med endel av lärarna vilket var roligt men att sitta & festa med andra årsstudenter... Nope. Bäst utdelning under kvällen - blev inbjuden till lärarnas jullunch på onsdag. Lite små roligt att jag på något vänster räknas dit... :) I övrigt var det roligaste under kvällen att en av killarna som går tredjeåret faktiskt kommer från kanada = moi pratade på i hundratio & han verkade också vara galet glad över att ha hittat ngn som det gick att diskutera Kensington market (sjukt bra!), vindtunneln vid Queens & portaging med! Vid ett gav dock Vivi & jag upp & åkte hem. Vaknade upp vid tolv (!!!) & titade sedan trött på Spirit 'superhästen' tillsammans med Josefin. Nu är tanken att jag ska höra av mig till Johan & styra upp en 'eftermiddagstedejt', fast egentligen borde jag arbeta lite... But, moi är alldeles, alldeles för trött.

Hur gick din plan Magnus?

And the flight...

Allt gick förövrigt riktigt smärtfritt denna gången. Oh så sweet att flyga in till US från Canada! Dessutom så slapp jag New York! Övertrött, förvirrad, Ida hade nämligen helt missat den lilla detaljen att jag skulle mellanlanda på O'Hare denna gången & inte Newark. Panikade lite lätt innan jag kom på detta eftersom det inte gick ngt flyg till New York vid den tid jag skulle lyfta... :) Det lilla jag fick se av Chicago genom fönstren på flygplatsen & tåget som transporterade mig mellan terminalerna var väl ungefär så som jag tänkt mig, det regnade konstant. Mkt. Deprimerande mkt. Tacka vet jag snö. Nu har jag köpt upp mig på en tandborste (snåla SAS delade enbart ut hörlurar, kuddar & filtar) & ska dra iväg & försöka renovera upp mig lite. Det behövs om man säger så.

p.s. Sista kvällen i Toronto såg Rob, Vik & jag 'The Golden Compass' - se den inte om ni inte känner ett desperat behov av att störa er på sjukt jobbiga barnskådespelare, matas sönder av ett tafflig manus som bara lever på specialeffekter & kasta bort tre timmar av era liv som ALDRIG kommer att komma tillbaka.   

Det känns så konstigt!

Jag sitter i Sky-city på Arlanda just nu & skriver dessa rader & det känns märkligt, märkligt... Folk runt omkring mig pratar svenska & det låter välbekant men ändå så konstigt. Går inte riktigt att förklara. Har hitintills bara pratat svenska när jag handade en risifrutti på Pressbyrån & när jag skulle checka om mitt bagage men i båda fallen så började jag först prata på engelska bara för att förvirrat byta halvvägs. & båda gångerna avlutade jag med 'Tanks, have a nice day'. Oh, I'm damaged... Så nu vet ni, ni får stå ut med detta i ngn dag eller två tills jag är tillbaka på banan igen. Förhoppningsvis blir det bättre så fort jag inte är helt sönderbombat jetlaggad.

FYSIKER SUGER!

På ngt vänster har klockan hunnit bli tjugo i två, inte bra... Det innebär att jag har sisådär fem timmar på mig att:

1. Köpa alla julklappar jag måste släpa med hem till Sverige
2. Packa alla prylar som jag behöver för en månad hemma...
3. Städa mitt rum & slänga en massa mat som kommer att ha antagit flytande/gående form om jag lämnar det som det är nu...
4. Tvätta (fast i värsta fall får jag slänga ned endel saker som de är nu... Jo, boka tvätt-tid?!)
5. Duscha, tvätta håret & reparera upp mig till ett skick som är acceptabelt på en finare restaurang + utgång till fancy klubb (John fixar!) 

Jo & så hade jag ju egentligen tänk hinna sammanställa statistiken över mina klassers utvärderingar... Fast det får bli ett projekt för hemresan. Jepp, det innebär att datorn går som handbagage = Newark kommer att bli hell igen. Som jag sagt tidigare, FYSIKER SUGER! Why ser vi ännu inte till ngn teleportör??! 

Nope, I have to run! Paaaanic!

Look, a slight improvement!

Igår körde jag förövrigt en av mina favoritstunts 'somna med alla kläder & lampor på'. Jag var way gone redan vid tiosnåret (pansio, pansio). Så därför känns det lite bättre idag, vilket jag hoppas syns... Om jag såg ut & kände mig som 102 igår så har jag lyckats knapra ned mig till 83 idag! Vilket dock fortfarande innebär att jag är way för skröplig för att laga mig egen mat - & det är sådant som man har små skottska wonderboys för! :) Idag vill jag ha lax, får se hur bra jag är på övertalning!

image212

Vad gör ni?

Förresten nu när det är andra advent? Jag hade velat baka lussekransar med mandelmassa & dricka glögg i ett varmt kök med en massa, massa värmeljus som enda ljuskälla! & så hade jag velat lyssna på julmusik, åh vad jag hade velat höra 'Gläns över sjö & strand'! Sure, det spelas julmusik här med men allt känns så oerhört mekaniserat & kommersiellt att till & med jag baxnar lite! :)

Just nu sitter jag här & förhalar att jag måste gå igenom ett dataset & plotta in en massa punkter i ArcGIS. Jag hatar ArcGIS... Men, men, jag har en middagsdejt med Rob att se fram emot så ett litet ljus i mörkret! :) & snart är jag tillbaka på snabbvisit i Sverige igen!

Kram! 

image211 

Som svar på tjatet...

Tada! Så kommer det tillslut en bild på mitt rum!

image210

Info + very important!

Jo - jag landar på Sturup vid halv ett på onsdag. Sedan ska jag checka ut bagage & fippla mig in på en flygbuss så borde nog vara inne i Lund vid halvtvå, två ngn gång. Men (& detta är viktigt!) jag har precis insett att jag inte har ngt studentkort i Lund... Sure, det går säkert att använda mitt UofT-kort men då måste vi krånga med gästleg... So, kan du skicka mig din adress så att jag kan vidarebefodra den till Ma? & Ma... kan du vara gullig & leta fram mitt kort? Det är fult & orange & I need it! Because I want to do Lunds at least one more time! 

image209

Let's go there Jo & whip around some 'lammkött'! :)


Slut som artist...

I slutändan blev det väl kanske ngn martini för mkt & det i kombination med den massiva sömnskuld som jag byggt upp på sistonne har resulterat i att jag känner mig som om jag blivit överkörd idag. Oki, det har varit mkt värre förr men jag känner mig verkligen inte tipp topp idag. Men, men, uppsatsen är iaf inlämnad så nu har jag tid att både äta & sova igen! :)Försökte kurera mig med brunch tidigare idag tillsammans med Rob men det är bara att inse att trots att man kan komma långt med omelett, stekt potatis & bagels (med jordgubbssylt!) sa kan de inte uträtta under. So I look like shit today.

image208 Very tired Idaaah...
Tanken var att jag skulle möta upp Vik för att shoppa julklappar men jag tror att jag måste ställa in. I need to sleep, badly...

Skippade...

att gå ut med de andra igår eftersom jag var för trött. Istället gick jag & Rob till Insomnia & knölade i oss en massa olika sorters tapas & roade oss med att beställa knasiga martinis. Topp 3 martinis igår:

1. Three musketers (Porthos & Athos skålade för icke närvarande Aramis)
2. Women in Red (Till ära för min klänning. Moi till servitören 'And I think that you should rename it to Lady instead! I REALLY THINK THAT YOU SHOULD DO THAT!!!)
3. Pink dreams (Rob - Because you are such a pink little doll!)  

Cupcake sized knäck...

Det blev förövrigt ingen Jansons frestelse till festen igår. Fanns helt enkelt inte tid till det. Istället beslutade jag mig för att göra knäck & risbräckt. Det var betydligt svårare än vad jag trott. Panikade lite lätt inne i mataffären när jag insåg att det inte riktigt skulle gå att få tag på allt som jag ville ha. Kakao verkar exempelvis inte vara ngt som de sportar här & istället för ljus sirap blev det Aunt Jemimas maple syrup... Värst var det att jag inte kunde hitta några knäckformar. Följande diskussion utspelades mellan mig & det koreanska biträdet.

Moi - Sorry, do you have small cupcake forms? They have to be really small, coin sized.
K - Ehh, muffin form?
Moi - Well yes, but tiny! (visar med händerna)
K - Yiiis, yiiis, we have! (springer iväg nedför en av gangarna & jag följer efter)
K - Look! Muffin form!
Moi - Oh, but you see, I want them to look like that but they have to be minute.
K - No, muffin form?
Moi - Well I will use them to make candy and I can't make the candy in muffin size!
K - Why not?
Moi - It's like fudge. You can't have fudge of that shape!
K - Why? Why make small when you can make big? Big muffins are good! These we have, you should buy!
Moi - Weeeell thank you for your help, have a nice evening...
 

image207

Så jag fick breda ut knäcksmeten på smörgåspapper & naturligtvis vägrade skiten släppa så jag fick kuta runt på potlucken & hysterieleta efter en penna så att jag kunde skriva en liten instruktionslapp...

'Stupid paper got stuck. Sooo, you will have to suck on it in order to remove it...'

Oh fuck... I'm tipsy

Det här var ju inte så bra... Måste korra arbetet en sista gång & lägga til ett par referenser, fixa bildtexterna & skriva slutsatsen & jag är tipsy, tipsy, tipsy... Fast det är inte mitt fel, Martin (min andra handledare) TRYCKTE ett vinglas i handen på mig sa fort jag kom in på avdelningen. Lyckades ducka påfyllning men pga ngt begränsat med sömn på sistonne så räckte det med ett glas. Jag borde oroa mig men jag är lite för fnittrig för att orka!

Ta, ta...

image206

All I want for Chrismas...

eller inte riktigt allt jag vill ha... Men om ngn skulle råka springa på en filt i mossgrön ylle så hade jag blivit glad. Glad & varm. Sjukt mkt pansiovarning att önska sig en filt men bor man i en iglo har man inte så stort val. I övrigt vill jag ha en massa kramar & obegränsat med tillgång till glögg (systemets roliga variant)! :)

My favourite place...

Tänkte bara att jag skulle lägga upp en bild på mitt favoritrum i huset - 'The breakfst room'. Här tillbringar jag nästan all min tid hemma. Jag är i princip fastvuxen där! Troligtvis kommer Isolde alltid att förknippa mig med det rummet, termokläder (har bunkrat på mig supervarma underställströjor från MEC eftersom det är så kallt), gigantiska mängder te (börjar nästan ledsna!!!) & doftljus...

image205 
Just nu är jag inne på ett 'Holiday' ljus med doften 'Butter Rum Icing', me like!

Turn up the heat!

Snälla Ma & Jo, skruva upp elementen på MAX när jag kommer tillbaka till Sverige! Här är det så kallt att jag håller på att förvandlas till en liten, lila iskub. Inte ute alltså, utan INNE! Kanadensare verkar inte riktigt ha greppat det här med uppvärmning. I morse var det 16, 16!!!!, grader varmt i mitt rum! Frös sa mkt att jag nästan vill gråta. Värme är viktigt för mig! Dessvärre verkar ingen riktigt örsta mitt dilemma...speciellt inte Rob.

R - 16 degrees? But that is warm, I remember once when...
Moi - But I CAN'T stand it! I want it to be at least 22 degrees! 
R - But Idaaah, that's a sauna...
Moi - No it's not! And I don't care about what you think because Scottish people are abnormal! 
R - Or, you are just a tiny, whiny little blond doll!
Moi - Rather a smurfit... :(

Så snälla, se till att det är någorlunda varmt när jag kommer hem, jag bara dör om jag måste huttra mig igenom julen!

Satan i...

gatan! Kom just på att jag lämnade in min trench från Tiger till kemtvätt & den skulle ha hämtas ut igår! Why är jag begåvad med ett minne som i det närmaste är obefintligt? Hur lyckas jag glömma bort saker hela tiden? Har korttidsminne som en jäkla guldfisk! Måste antingen försöka förhandla upp min lön radikalt så att jag kan införskaffa en personlig assistent eller så måste jag börja senilskriva upp ALLT som är viktigt! 

Eller så fortsätter jag som jag gör nu, mestadels lyckligt ovetande om alla 'to do' & andra tråkigheter...   

But now, I'm off!

Do I look like a lumberjack?!!

Laura (inte min Laura som jag delar kontor med utan en av 'cooool, awesome!!!!' människorna) i min biogeografikurs frågade mig före min presentation vad jag ska göra i jul & när jag lämnar UofT. Svarade att jag åker hem nästa vecka för att försöka hinna presentera min andra magister hemma i Sverige. Fick sedan förklara hela det idiotiska upplägget med att en svensk magister inte räknas som en canadensisk + att jag aldrig hann presentera mitt andra exjobb innan jag flyttade hit. Reaktion:

L - Cooool, aawesome! You'll end up with three masters before your PhD then?!
Moi - Yes. But three masters in geology, so in the end of the day people will look at all my abbreviations and think 'Oh, she's like Ross in friends, a geek...'

Alla skrattar & vi börjar prata om Vänner istället...

Katherine - And he newer do ANY field work!
Tiffany - No and when he talks about hominoids... !
Laura - And his clothes! I have never seen a paleontologist that dress like that! I mean they all look like lumberjacks!
Moi - Thanks. That one was new. I'm usually being told by the people back at the department that I'm shiny, in a nice alien way...   




image204

Moi, a lumberjack (well I do wear a bra, and I do put on high heels so maybe...)?

Temptation...

Hm, sitter & funderar. Köttbullar tar tid, mkt tid... Tid som jag inte har. Måste alltså fixa ngt annat till var 'pot luck'. Sverigetemat går nog inte att undvika så då är frågan vad jag ska laga istället som är typiskt för julen 'back home'. Det enda jag har kommit på så här långt är Jansons frestelse... Vet inte riktigt om jag ska laga det eller inte, kan vara att utmana ödet lite...

'Oh, what I brought?! Thihi! It's a Swedish treat, it's called Jansons temptation... Want to taste...? Come on, try a bite!'  


Full-fat celebration!

Föga överraskande blev det en rask promenad ned till StarBucks & Bagelstop. What can I say?  I'm a sucker för 'breakfast' food! Hade jag inte haft Rob hade jag haft skörbjugg för länge sedan... Dagen till ära blev det Chai Tea Latte - NON skim! Nu ska jag bara tåta ihop min uppsatts & sedan är det 'Holiday mood' som gäller!

Tjing! 
 

image203

Fast jag tjuvstartar redan nu! Har hysteriefipplat igenom min MP3 &  spelar Jose Felicianos 'Felz navidad' på tinnitusnivå! Magnus du VET vad som väntar!!! 

I'm a genius!

Jag är så stolt över mig själv just nu! Tyckte att det gick någorlunda bra under presentationen (15 min som skulle sammanfatta hela mitt projekt) men var inte riktigt säker på hur jag framstod eftersom jag var liiite lätt trött efter att ha suttit uppe & fipplat med min PP till kl tre (började med den kring 8-snåret igår...). Anyway, har precis fått min feedback från min prof. & jag fick ett A i betyg! Oki, inte ett A+ men med tanke på att jag de facto inte skrivit klart mitt arbete än & att jag tåtade ihop ALLT (skära ner arbetet till att passa tidsramen, fixa alla bilder & layouten, upplägg...keep going...) igår så är jag mkt, mkt nöjd med mig själv!

Nope, of to lunch! 


Hmmm...

Dagens I-landsproblem; presentationerna drog ut i en evighet så jag har missat Rob & kan inte få tag på honom eftersom han envisas med att inte skaffa mobil (nu har ju inte jag heller lyckats fixa ngn, men ändå...). So, no lunch partner... What to do, what to do? Skip it or påta i mig ngt snabbt (= ngt dåligt, befinner mig ju trots allt i N. Amerika)? Måste nog få i mig lite energi så kör på sockerchocks alternativet!

In a hurry...

Har egentligen inte alls tid (viktig presentation imorgon & jag är ehhh inte riktigt klar med min PP...) men jag bara måste få ventilera min glädje! Anmälde mig nämligen till 'pot lucken' tidigare idag (ska ta med 'ngt svenskt') & läste igenom listan över vad de andra ska ta med sig, & vad får jag se? Gravlax! Tjöt av glädje & skrämde slag på Laura & halva receptionen. Oh vad jag är lycklig över att Sandy har tillbringat fem år i Sverige & är helt frälst på samma saker som jag! 

Pure sugar!

Satt & fipplade håglöst med en mening som håller på att driva mig till vansinne (ni vet hur det är när man skriver om & om & om en mening & den bara blir sämre & krångligare tills dess att man frustrerat skriker & stänger av utan att spara bara så att man kan börja om på nytt...) när Rob knackade på min dörr.

R - Feeling rather shity, care for a tea latte?
Moi - You are my sunshine!

Så nu sitter jag här igen & smuttar på en rykande varm Vanilla Tea Latte & allt känns mkt, mkt bättre! :)

Black & grey...

Usch så trist att alla mina varma kläder bara kommer i murriga färger! Nåja, har iaf gjort ett tappert försök att göra det hela lite roligare genom att använda mig av 'tomterött' skärp & Diors läppstift i färgen Rouge Première!

image202
Kofta - JAM
Topp - Jus D'orange
Skärp - farmors
Jeans - Monki
Väska - Mulberry, Bayswater

Hmm, känner mig lite stramt 'Katherine Hepburn' när jag tittar på denna bilden...
Vanligtvis är jag nog lite 'mjukare'. :)
 

Guys and girls, oh so different?

Rob var hemma hos mig i förrgår för att äta middag, & för att hjälpa mig att sätta upp gardiner (fast det hade jag inte talat om för honom i förväg). Anyway, introducerade min plan efter maten med hela "Pleeeeease Rooobh, pleeease? I can't do it all by my self' konceptet & Rob suckade lite & bad mig att hämta verktygslådan. Så jag skuttade glatt bort & hämtade den & travade sedan uppför trappen till mitt rum. Där jag möts av Rob som informerar mig om att han ställt om min väggklocka...

R - Idaaah, you do realize that you were supposed to set the clock back an hour weeks ago?
Moi - Yeees...
R - Well anyway, I've done it for you.
Moi - Oh. Oh, well thanks...
R - What? Do you have a problem with that?
Moi - No. Not exactly. Or well, sort of. But I won't tell you because you will laugh.
R - What?
Moi - It's only that I liked to have it that way because every time I looked at it and thought 'Oh shit I'm so late!' I could always comfort my self whit the fact that it wasn't that bad.
R - But that makes no sense! You know that that's not logical thinking!
Moi - No, but I liked it that way!
R - So what, do you want me to turn it back?!
Moi - No, don't bother, because if you do it you will only get irritated every time you see it...
R - No, that is NOT true!
Moi - Yes it is. Now, I will have to deal with it and you will have to put up my curtains, get to work!  


Cat girl...

Förövrigt så har det flyttat in en ny tjej i Meghas gamla rum. Hon heter Dee & är extremt amerikansk (allting är great, coooool & awesome!!!)... Jag ogillar henne inte direkt men i jämförelse med Megha... Näe. Nu ska hon bara bo här en månad (hon tar en paus från sin pojkvän & Isolde behover ngn som håller koll på Chinny över julen) så det spelar egentligen inte så stor roll vad jag tycker om henne. Jag önskar bara att hon hade varit en tiny, little bit mindre bräkig när hon pratar. Som det är nu ryggar både jag & Isolde för hennes störtflod av amerikanska superlativ...

Anyway, ha en underbar första advent!

image201

Extra, special, slippery snow...

Japp, det är vad vi fått i natt! Har alltså inte hittat på detta uttryck utan det är vad alla meterologer här i Kanada varnar för idag... Personligen använder jag mig av uttrycket 'kramsnö', fullt begripligt enligt mig & inte så där vansinnigt speciellt (om än roligt!). Idag har jag ugglat framför datorn hemma i frukostrummet & draaaagit ut på det förhatliga tvättandet men nu är iaf maskinerna laddade & jag har smitit in på det lilla internetcafeet väg i väg. Funderar på att dra iväg & se Beowolf i 3D senare ikväll men just nu tar det emot ngt helt enormt att lämna Annexet (mitt kvarter) så vi får se...  

Vad gäller snön så är den faktiskt rätt besvärlig att gå i. Isolde & jag hade mkt roligt åt att titta på en liten ekorre som försökte ta sig fram i vår trädgård tidigare idag, det gick inte så bra om man säger så... :)

Oh crap...

Kom precis ihåg att jag lyckades tappa korken till mitt Juicy tube i tunnelbanan igår. Dåligt... Detta är helt & hållet Robs fel! Han kommer definitivt att få fixa disken idag som straff! Stod i lugn & ro & bättrade på mitt läppglans tillsammans med de andra igårkväll när han plötsligt lappade till mig i huvudet med sin handske. Smällde tillbaka & sedan var det bara att dumpa alla väskor till Laura eftersom det hela utvecklades till en hysterisk fäktningsmatch. Inte helt smart kanske med tanke pa att vi befann oss på perongen men så roligt! Det hela slutade med att jag mer eller mindre satt uppflugen kring Robs midja & hamrade honom i huvudet med min vante medan vi båda höll på att kollapsa av skratt!

& någon gång under denna tumult försvann min kork all världens väg... Således - Robs fel.


Priceless!

Ibland måste man ju bara stanna upp ett ögonblick & tacka gudarna för att kameran blev uppfunnen! Klockrent facebook foto! :)

image200
David, Jenny & Matt

Sedan kan jag ju...

bara konstatera att jag är så tacksam för att jag beslutade mig för att inte starta upp ngt med Remo. Var lite tveksam över hur jag skulle göra ett tag eftersom det var trevligt att ha ngn som uppvaktade mig men sedan insåg jag att jag i regel hade rätt trist när jag var tillsammans med honom (& det är en snäll beskrivning...). Eftersom grundregeln när det gäller mig är att jag blir hyper när jag är i närheten av ngn som jag gillar så var det alltså rätt uppenbart att han inte var för mig. Igår hade han med sig Chrizy (undergraduate studenten) till middagen & när jag såg dem tillsammans insåg jag att det nog inte enbart var oss två som konstellation som inte fungerade, killen är helt enkelt trist i sig själv... Medan jag brottades med Rob i soffan & flamsade med David satt de bara där rakt upp & ned & drack sig in i dimman. Som Rob sa:

R - Idaaah, never become like that!
Moi - What, life less?
R - Yes! Cause you have something!
Moi - Thanks...
R - I mean, they might have great sex but honestly that can't last, because they DON'T INTERACT!   
Moi - You're probably right. I rather am single during the rest of my life than ending up in a new relationship where my partner's capacity of expressing anything is that of a palm three...


Salmon with maple syrup

is my new favourite food! Blev verkligen positivt överraskad av Matts matlagningskunskaper igår! Laxen var sååå god, hade kunnat äta hur mkt som helst! I övrigt så var det väl som det brukar när geologer festar, folk blev apfulla. Drack ngn mer drink än vad jag tänkt mig & Rob tog ngn klunk för mkt av whiskeyn men på det hela taget så tog vi det sjukt mkt lugnare än de övriga. De drog sedan iväg till 'This is London' men vi beslutade oss för att call it the night, way för mkt jobb att klara av denna vecka...

  
image199
David, Rob (my scottish wonderboy) & Moi!


RSS 2.0