...and after

image198
Har dumpat jeansen & sportar ribbade strumpbyxor & högklackat. Farmors gamla skärp har åkt på & istället för plain Eight hour creme från Elizabeth Arden kör jag med Lancomes Juicy tubes (sa välanvänt att jag inte längre kan läsa vilken smak men jag tror att det är vinbär, typ...)

Nope, nu drar jag iväg på 'West coast dinner' (Matt är fran BC)!

Visst kan jag...

laga mat! Eller, vad tycker ni som ngn gang har ätit ngt jag lagat? Sure, jag har misslyckats fatalt ett par gånger men på det stora hela tycker jag att jag är helt ok... Anledningen till min fråga är att institutionen har sin julfest & 'potluck' nästa vecka = alla måste ta med sig en maträtt. Diskuterade detta med Rob över lunchen:

R - I will bring haggis, and don't do that with your face! It's NOT that bad! Stop it! You will get wrinkles! Aouh! Don't kick me!

...

Moi - I will bring meatballs, I have a feeling that anything else would be a disappointment.
R - So we'll have go out to IKEA then?
Moi - What do you mean? I'm perfectly capable of making my own meatballs, thank you very much!
R - Uhuum, I believe you when I see it...
Moi - WHAT! Just because I newer cooked when you have been around doesn't mean that I can't cook!
R - Oki... So, when will I experience this treat then? Do I have to wait to 2062 or do I just have to fall down El Capitan and break all my bones so that I'm not physically capable of cooking my own food?
Moi - No, there is a perfectly suited staircase just eight foots away...


Before...

Jehupp, nu ska jag ge mig på ngt nytt. Detta är vad jag har på mig nu (13.05), lägger upp en ny bild strax innan fyra så att ni får se hur jag piffat upp min outfit med de medel som finns tillgängliga här på institutionen! Kl fyra drar nämligen RockFest igång & sedan blir det middag hos Matt så jag vill se lite mer party ut då än vad jag gör för tillfället...

image197

Klänning - TopShop
Jeans - Monki
Pashminasjal från China Town...
Smycken - Samearmband i svart läder, klocka uppträtt på bismarckarmband & KumKumörhängen

Dagens I-lands problem...

Lunch med Rob (supergod libanesisk potatis- & auberginegryta med ris):

Moi - And guess what I discovered this morning?
R - A new species?
Moi - Better! I thought that I was down to one pair of panties but I found two other that I had accidentally misplaced between my bras!
R - Ehhh, and this is good because...?
Moi - I can propone laundry day until Sunday! I won't have to go to the awful laundry place until then!
R - Why do something today that you can do tomorrow...
Moi - Look who's talking... But don't you understand how happy that made me?!
R - You do realize that a grand part of earth's population would love to have access to that place?
Moi - I don't care... I hate it and I have to live with it. I need to marry a wealthy man so that I can hire a maid so that I never ever will have to do laundry again...


Gucci...

Megha lämnade kvar en flaska med Gucci Envy Me när hon åkte eftersom hon inte kunde pressa ned den någonstanns (+ att hon inte ville släpa på ngt halvtomt). Testade den för första gången idag & åh vad jag gillar den! Sitter & sniffar belåtet på mina handleder lite då & då! :) Roligt att testa en ny parfym för en gångs skull, vanligtvis är jag den typen av person som gillar en doft, köper på mig flaskan & använder den tills den är slut. Allternativet är att jag använder den till det stadiet att jag inte längre är kapabel att känna doften från den över huvud taget, oavsett mängden jag applicerar... Just nu använder jag Diors Forever and Ever Dior & Mochinos I LOVE LOVE (när jag ska gå ut) & befinner mig i ngt slags mellanstadie = bra med ett avbrott!   

Meeeen åhhhh...

Satt i lugn & ro & pysslade med mina diagram & började smånynna lite 'absent minded' för mig själv. Ingen speciell sång så där direkt utan lite mer ett uttryck för att jag var uttråkad & lite rastlös. Helt plötsligt inser jag så att jag sitter & nynnar på melodin till Blossa glögg... Inte bra. Har nu akut glöggsug! Skulle kunna gå över lik (el iaf fossil) för en rykande kopp glögg med massa mandlar & russin i. Vill ha nu!!! Skit också att man bor i ett land där det är en pärs bara att få tag på vanligt vin, så glögg kan man ju glömma. Men åh vad jag längtar till julen så att jag kan värma mina frusna små fingrar kring en av mammas stengodskoppar med glögg!


I'm so sad...

Megha has left. Igårkväll hjälpte jag henne att stuva in ca två ton bagage (om man har en pappa som sitter i Indiens regering så gäller inte normala flygbestämmelser + man blir 'bumped up' till business class...) i taxin & vinkade av henne med en stor klump i halsen. Visserligen tog det bara 10 minuter innan jag fick se henne igen eftersom hon lyckats glömma kvar sin mobil (PANIK!), & hon ringde från flygplatsen, men nu är hon på väg mot Delhi & det kommer att ta AGES innan jag får se henne igen. Snyft. Men, men jag är iaf glad att hon fått ett stipendiat vid Max Planc eftersom det är ngt lättare att styra upp en resa till Tyskland än en till Indien. Trots att jag är inbjuden dit så är det en resa som jag vill göra när jag har ngt mer tid till mitt förfogande än vad jag har i nuläget...  

image196
Jenny, Adi & Megha på Brownstone i tisdags. & det snöade när vi kom ut = perfekt sista kväll när man ska tillbaka till Indien! :)

Insomnia!

Har precis bestämt middagsdejt med Vik på vår favorit restaurang Insomnia till halv åtta. Good, nu har jag ett mål att arbeta mot & ny energi. Det regnar ute så jag ska satsa på ngt varmt, typ soppa el stuvning. Alskar stuvning, man blir liksom varm ända in till själen. Det bästa som finns är pappas älgköttsstuvning med palsternacka, morötter & bambuskott + små, hela, knubbiga champinjoner! Trotts att mamma tycker att det är okultiverat så äter jag den med sked ur en skål. Vet inte varför men den blir så mkt godare på det sättet! :) Tror att det är ngt som jag aldrig kommer att växa ifrån... Vissa saker bara måste ätas på ett speciellt sätt. På den tiden då jag åt kakor kunde jag tex aldrig lära mig att äta bullar utan att 'snurra upp' dem eller Annas pepparkakor utan att bryta av uddarna först. Idag så gnager jag tvångsmässigt i mig äpplen så att de bildar perfekta skruttar! :)  


Sweet love...

Sedan är det ju lite gulligt att en av killarna på kursen är helt huvudlöst förälskad i mig. Större delen av tiden vågar har inte säga ngt till mig över huvud taget utan bara sitter där & tittar, som en liten hundvalp, men då & då tar han mod till sig & hasplar ur sig ngn mening eller två. Det är rart, men samtidigt lite underhållande. Jag vet att det är hemskt av mig men jag kan inte låta bli att le lite grann. Idag gjorde han en jätteansträngning & frågade om det var oki om han följde med mig ut ur byggnaden eftersom han skulle åt samma håll... Nu lever vi ju i ett fritt land så jag hade ju knappast kunnat neka honom men visst är det lite gammeldags charmigt att fråga om ngt sånt? Moi hade som vanligt bråttom & travade på i Gestapotempo & han skyndade med & försökte höra sig för hur mkt jobb jag har kvar att göra innan jag åker hem för julen - misstänker starkt att han kommer att försöka ta mod till sig & bjuda ut mig efter nästa lektion... If so, så vet jag inte riktigt vad jag gör. Vill ju inte göra honom ledsen genom att neka eftersom det skulle vara en helt enorm prestation av honom men samtidigt är han absolut inget för moi & jag driver ju inte direkt ngn välgörenhetsorganisation. Oh, well den som lever får se...  

Småruggigt...

väder idag & noll tid så jag drog förbi Starbucks & plockade upp en chai tea latte (min absoluta favorit, skulle kunna dricka hur mkt som helst av det) & köpte upp mig på en varm, pumpernickelbagel med tonfiskröra. Kanske inte världens mest spännande el nyttigaste lunch men what the f. det var vad jag ville ha idag... Har tillbringat morgonen med att gå igenom etthudrasjuttiotre olika sätt att skriva om meningar tillsammans med min skrivkurs, boring. Hade liksom trott att folk åtminstonne skulle kunna prata engelska eftersom kursen är avancerad...  Så här går konversationen under större delen av de två timmar jag måste tilbringa där.

'Eeeeh, Raquel? Noun? What, eeeeh... Do to sentence?
R - I don't really get your question, do you want to know why you have to use nouns?'
'Uuuuuum, don't understand question. What mean, what noun, you ask me?'
R - Okay, let's go back to chapter three then... Again.

No longer...

i stadiet 'jag måste klippa av allt till en page igen'. Vilket är en markant förbättring... V's lilla kur fungerade! Dessutom har John förbjudit mig att klippa av det till en page 'Ida, if you do that you will regret it, period. Besides, you won't feel as good about yourself when you are out because, let face it, guys are in to girls with long hair'... Hur det nu än må vara med detta, håret får vara som det är & i fortsättningen är det 'spontanklippförbud' som gäller! 

image195
Kofta - HM
Linne - Day Birger et Mikkelsen
Jeans - Monki
Väska - Mulberry, Bayswater
Smycken - KumKum ring & SNÖ-halsband

Gay men...

Luktar förövrigt mkt gott. Bara tanken på att vara omgiven av 400 heterokillar i läder på ett packat, crazy, dansgolv får mig att rysa... Istället luktade alla gott av after shave & cologne. Sedan var det ju också trevligt att alla var så måna om sitt utseende, inte många ölmagar i sikte! Sure, det var lite som att vara i en godisbutik (el i mitt fall en butik med torkad frukt) där det bara är se men inte röra som gäller men, men... Titta är också kul! :) Dessutom var det roligt att V & jag i princip var de enda tjejerna (oki, det fanns några lesbiska par också men de var alla mkt butchiga) = många 'you two are just faaaaab!' kommentarer!

Best party ever!

Oh, shit vad kul jag hade igår! Galet, galet, galet! Allt var roligt! Bästa receptet för att få vintertrött & deppig Ida på solskenshumör = crazy party med 400 gayman i läder! Jag kom in i lokalen, tittade mig omkring & sprack upp i ett leende som hotade att dela av mitt huvud i två! Tävlingen var sjukt underhållande med 'minimalwear' som en av de absoluta höjdpunkterna. Min favorit vann inte men lyckades iaf roffa åt sig Mr Congeniality priset! Det bästa med själva programmet var killen som stod för underhållningen, så duktig på att spela gitarr & sjunga & sjukt vältränad! Allt han sjöng översattes dessutom på teckenspråk - låter töntigt men killen som gjorde det var också dansare (mkt fitt) & det var bland det coolaste/vackraste jag sett. Efter detta brakade festen igång. & vilken fest sen... Helt galet! Var som att kastas in i en mix av Blue oyster bar (polis skolan filmerna ni vet) & Village People mixat med galet beat. Bästa ögonblicket var när de satte igång ABBA följt av Madonnas mix, moi bara skrek! I detta läge hade jag sparkat av mina skyhöga klackar för att kunna dansa optimalt men när de första tonerna dunkade igång försökte jag febrilt satta på mig dem igen = blir upplyft från golvet av två killar som sätter på mig skorna, snurrar runt mig & allt är bara glamm, glamm, glamm! Kom hem vid halv fyra (festen höll på till 6 men efter att ha dansat non stop i 4.5 h var V & jag bara tvugna att åka hem), trött men mkt mkt lycklig! 

Mr Toronto Leather...

Efter min trettioandra ledsna lilla suck igår tittade Vik på mig & sa 'Ok, we'll have to chock you out from it. Tomorrow we'll go somewhere crazy just to make you laugh again! Oki?'. 

Har nu precis fått ett mail där det står "Got tickets, rent a outfit' med denna länk http://www.mrlt.com/ 

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga... Fast jag tror att jag kommer att ha sjukt kul - skönhetstävling mellan ett gäng läderklädda biffiga gaykillar låter absolut helt vansinnigt! :) So, I will go. Nu återstår bara frågan vad man ska ha på sig... Finns en liten 'maskeradbutik' bara ett stenkast från var jag bor så jag tar en sväng förbi där på vägen hem. Förslag?  


Like twins?

Jämför & ge mig kommentarer (kom igen, behöver lite dissande för att bli på lite bättre humör)! Ar de inte lika varandra? Enligt moi skulle K & min brors kompis A kunna vara syskon! Det enda som verkligen skiljer dem åt är hårfärgen & det faktum att A inte använder sig av rouge, typ... 

image193
Kathryn, Rob (som ser ut att ha fått i sig liiite för mkt vin) & Vik

image194
A - innan allt hår blev avklippt en galen, galen kväll :) 

I want to kill myself...

Bara för en tre dagar sedan kände jag mig söt. Sedan inträffade luggklipparincidenten & idag flippade jag ut totalt & bestämde mig för att fixa till det hela. Så här ser jag nu ut $85 senare. Jag vill bara dö! Känner mig så ful att det inte ens finns på kartan. Det är bortom tårar, bara stum förtvivlan. Vill inte gå hem, Megha kommer att skrika när hon ser mig. Why, why, why?! Om jag bara hade låtit bli att klippa lugg i första läget så hade jag kunnat fixa allt smärtfritt hemma i Lund, men icke...

image192

Ehhhehe... mean.

Från första stund jag såg K så har jag tyckt att hon liknar ngn som jag känner. Jag har funderat & klurat på vem det kan vara & nu så slog det mig! Hon ser ut som en kort transversion av en person som har figurerat i kommentarsfältet har i bloggen lite av & till. Så, nu har jag ny energi inför middagen! Måste naturligtvis ta ett kort på henne & sedan göra ett jämförande litet bildspel! Själv anser jag att det är klockrent men vi får se vad ni tycker när jag återkommer!

So long!


Don't want to...

Sitter & pillrar med omöjliga ArcGIS kartor & gruvar mig inför kvällens middag. Ser verkligen inte fram emot den. Rob & K kom nämligen förbi mitt kontor tidigare idag för att höra om jag ville hänga med ut på lunch (hade dock förståndigt nog kilat iväg ca en kvart innan & köpt upp mig på tonfiskbagel & chai latte) & om blickar hade kunnat döda... No. More. Blogg.

Så, nu måste jag alltså sitta här i cirka 1.5 h till för att sedan gå iväg & äta middag med en person som nog helst hade sett att Vik & jag hade drattat ned för ett stup. Min plan är att beställa ngt som går fort fort, sleva i mig det hela i ubertempo & sedan ursäkta mig med att jag har huvudvärk/tre miljoner saker att göra/vaka vid en avlägsen släktings sjukbädd - vad som...


Happy Birthday to you!

Om jag hade kunnat Sandra så hade jag ringt & sjungit för dig! Grattis, grattis, grattis! Saknar dig så mkt & längtar till julen då vi kan ses igen! Hoppas att du får en helt underbar dag med en massa presenter & tårta!

Massa kramar!

p.s. har plockat upp en present men har typ noll tid att posta den så du får den när vi ses nästa gång! d.s.

Quickie...

Hm, inte världens bästa bild men jag ville lägga upp en dagens out fit & det är alltid lite lätt panik inblandad när jag fixar det här på institutionen. Hade känts lite pinigt om ngn 'kommit på mig'! :)

image191
Kofta - JAM
Klänning - American Eagle (ny från igår, blå, grön, svart & turkosrutigt i ylle) 
Knästrumpor - beiga, Kalvin Klein
Väska - Mulberry, Bayswater
Smycken - droppformade pärlörhängen

Little Red Riding Hood!

Så inse vilken timing det var att jag faktiskt köpte min vinterjacka igår! Såg den i Tommy Hilfigers skyltfönster & blev kär! Har alltid velat ha en röd vinterjacka & en duffel känns som ett tidlöst inköp (+ helt perfekt med huva som man kan ta av om man vill). När jag har på mig den känner jag mig helt sagoboksromantisk!

image190

Snow!

Imorse när jag vaknade var det vitt ute! Blev helt lycklig & det bara bubblade inne i mig! Känner hur julstämningen börjar komma krypande! Första snön är alltid magisk!

image189

Johns comment...

John (Viks bror) träffade K ett kort ögonblick igår & när vi tre åt middag tillsammans i deras hus igårkväll fälde han följande kommentar 'She is a freaking nutcase, her eyes are scary! I just wanted her out of my house! And Edna (hans störiga lilla nickname för moi), you should just avoid her as much as you can, because she must have freaking lost her mind when she saw you and realized that you are Robs fucking blond, Swedish, everyday lunch partner, best friend, colleague!'.

I think that he might be right. Om jag hade varit henne & kommit hit & träffat mig & Vik & insett att vi var de två tjejer som Rob tillbringar typ all sin tid med hade jag panikat major...

image188

John, Moi & Vik på klättarstället.


And what the...?

& kan ngn forklara detta... När Vik hämtade upp Kathryn på flygplatsen igår så gav hon henne en kram varvid Kathryn säger 'I have to shower, sorry I smell!'...

& enligt Vik så var det precis det hon gjorde, mkt. Sure, flygresan är på en 8 timmar MEN hon hade inte duschat innan hon reste, eller tvättat håret för den delen, el. brytt sig om vad hon hade på sig... Alltså, jag må vara ytlig, men om man reser över gud vet hur många kilometer för att träffa en person som man varit ihop med & som man fortfarande är kär i nog tar man väl ändå & fixar till sig lite? Ytterligare mer chokerande är att människan inte ens borstat tänderna... Nuts, nuts, nuts - tror attt jag måste omvärdera min tidigare totaldiss av konceptet "filthy europeans'.


So, Tuesday was nice...

men igår var en mkt skum dag. Innan Rob lämnade Skottland bröt han nämligen upp med sin flickvän Kathryn = gick inte helt smärtfritt till... Kathryn bröt ihop, började knapra antidepresiv medicin & skicka mysko mail. Sedan slutade hon sitt jobb som forskarassisten & nu söker hon jobb här. Detta har lett till att Rob befinner sig i en känslomässig jäkla berg & dalbana. Av allt som han har berättat för mig så kan jag i princip bara dra en slutsats, she is nuts as a squirrel... & igår så landade hon här i Toronto. Sooo, nu måste vi stå ut med Milady de Winter i en vecka. Vik & moi har varit mkt tveksamma till hela 'hälsa på idén' & det känns inte direkt bättre efter att jag mötte henne igår (mkt snabbt förvisso, men hon var freaky!). Ikväll är tanken att vi alla ska ses för middag & imorgon ska vi gå ut. Ser inte direkt fram emot det om jag säger så... 

Overcoming my fears/Viks birthday

Eller nästan, typ. Tillbringade Viktorias födelsedag i tisdags på en klättrarklubb (med efterföljande pizzafrossa!)...

Hur gick det då? Well, höjder kommer nog aldrig att bli ngt som jag känner mig helt bekväm med men det gick betydligt bättre att klättra än vad jag trott. 11.5 m rakt upp med diverse utskjutande partier & karbinhakar som skulle hakas upp & hakas igen - enorm bedrift för en person som de facto freakat ur när hon stått uppe på en diskbänk...  Kände mig mkt stolt om än lite lätt skakig efteråt! 

So, I'm going back! & inte enbart för att klättrarkillar är mkt trevliga att titta på... :)

image186image187

Tröst shopping...

Jäklar vad mkt pengar jag har bränt nu. Vill inte ens börja summera ihop vad det hela landade på. Så nu är jag både fattig & ful... Suck, livet är hårt. Men, men jag har iaf tak över huvudet & flygbiljetter heeem! Jepp! Har bokat in mig på sisådär en miljon flyg & kommer efter diverse mellanlandningar att dimpa ned i Lund den 12 December kring lunchtid (knack, knack)! Så prepare era glammigaste out fits & shoppa upp er på bag in boxs för här kommer moi!  

Oh, förövrigt vad ska jag plocka med mig tillbaka? Lönnsirap & Burt Bee's?

Jo, kan knappt vänta!

Kommentarer i urval...

Megha - Ohhhh, why did you do that? It does not really make you look better... If I were you I would go to Toni & Guy and cry. Seriously...

Rob - Buuuut, whyyy Idaaaah?! Are you still comming out tonight?

Why!

Hulk, yl & gråt! Mooooi hatar sig själv! Dagen började bra med att jag glatt läste igenom en bunt artiklar, tog en skön dusch & pillrade i mig en massa yoghurt, avokado & sisådar en fem koppar te. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Blev akut uttråkad & kände att jag behovde göra ngt annorlunda, vad som helst! Men istället för att dra ut & hitta på ngt så bestämde sig retardo Ida för att klippa lugg... Bara liiite, men så blev det ojämt, & annu lite mera ojämt &... Nu känner jag mig ungefär så som Mi Farrow måste ha känt sig ngn gång på 70-talet. Oh, FUCK...  

image185
Before, when I still was cute...
Kofta - Mango
Klänning - Gina Tricot
Strumpbyxor - grafitgrå, ribbstickade
Väska - Mulberry, Bayswater
Orhängen - Apgamla, från Ylle & Mandel

Men orka...

Ibland blir jag så trött på mig själv. Köpte ju som sagt upp mig på lösögnfransar som jag glatt klistrade på igår (individuella, inte en remsa) utan att inse att man måste köpa ett speciellt medel för att få av sig skiten (blond, I know). Så, eftersom jag inte hade tid att plocka upp det igår & jag började tidigt idag har jag fått knata runt (& haft möte med min second language lärare!) hela dagen med hysteriskt långa barbieögonfransar... Varför händer sådanna här saker alltid mig? Anyway, försökte tona ned det hela genom att ha en mkt enkel outfit idag...

 image184
Topp - Americal Eagle
Jeans - Monki
Väska - Mulberry, Bayswater
Smycken - långtidslånat silverarmband med blå sten & blå örhängen från brasilien


Athos, Porthos & Aramis!

& här är vi!

 image183 
Viktoria, Rob & moi!

Assecoarer...

Pga klänningen i sig själv väcker rätt mkt uppmärksamhet så blev det svarta detaljer till. Trippade därför runt i mina galet hög, svarta lackskor (Isolde - Oh, dear! Were do you buy shoes like that?!) & knölade ned diverse oumbärliga prylar i en liten väska (i svart mocka & lack) som jag plockade upp på samma gång som klänningen. Slutresulatet blev sa bra att jag håvade in tre gratis drinkbiljetter från killen som fixade hela eventet bara for att 'you are too daaaaam cute!'. Oh, gotta, gotta...

image180
Lack & läder!
image182


Far from...

Ibland blir det inte riktigt så som man tänkt sig. Mitt mål var ju en vintageklänning i röd sammet & istället kom jag hem med ett kleinblått paljett fodral... Som jag naturligtvis bara älskar! Megha & Isolde däremot glodde på det & Isolde mumlade fram ett matt 'Oh, my...' när jag glatt demonstrerade hur djup urringningen i ryggen är. Men, i slutändan fick jag iaf rätt, när jag väl satt på mig den erkände de nämligen att den är helt fantastisk!

image179  

2...

salinitetskartor avklarade & nu bär det av på en snabb liten shoppingtur! Måste plocka upp lösögonfransar (stolligt jag vet, men man ser så löjligt mkt mer galmorös ut) + ngt att ha på mig ikväll. Har en mental bild av en liten coctailklänning i sammet (preferably red) med puffig kjol, vi får se vad jag kan fiska fram!

Kram!  


I'm a child...

Travade ned till hysteriskt, galna, Eaton center (ENORM galleria) med Rob igår för att plocka upp en födelsedagspresent till Viktoria (blev en gigantiskt tjock bok om stjärntecken & SIN CITY på dvd). Underhållande shoppingtur men det är bara att konstatera att den nordamerikanska julen är crazy. Vi snackar snurrande julgranar i taket & paket & polkagrisar i det oändliga... Trots att jag verkligen älskar julen blev det lite over load tillslut & vi närmast flydde fältet - bara för att komma ut till virvlande snöflingor! Blev helt varm & lycklig inombords & bara stod & tittade upp med ett stort leende. Rob skrattade åt mig & sa att ngn borde ha tagit ett kort på mig eftersom det hade varit det allra bästa sättet att förmedla julglädje! :)

My new favourite...

Moi älskar frukost. Lätt bästa målet under dagen, men brunch har seglat upp till en stark andraplats. Idag blev det spenat & fetaostfylld omelett med stek potatis, fullkornstoast med jordgubbssylt & apelsinjuice tillsammans med Rob på supermysiga 'Future bakery cafe'. Tror att jag ska införa brunch som en ny lördagsregel!


Gossip...

Att vara geolog har sina för & nackdelar. En av nackdelarna är att man är en mkt begränsad grupp människor som umgås oerhört intensivt = grundar för skvaller & rykten. Igår efter att Rob & jag ätit middag & satt & fredagssippade på var sin GT berättade han att folk på institutionen är 'mkt konfunderade'. Anledningen till detta är att Remo, som tidigare var intresserad av moi, nu har börjat hänga med en 'Undergrad' + att jag hela tiden umgås med Rob. Dvs, alla tror att jag dumpat Remo för att sedan ha fått ihop det med Rob... Suck. Nej men det är väl självklart, man kan ju absolut inte ha en bästa vän som är av samma kön som en själv! Nope, nope, helt omöjligt!

Men egentligen orkar jag inte bli irriterad. Har folk inte vettigare saker att hetsa upp sig för så får jag väl bocka av det hela som en god gärning eftersom jag tillför lite spänning till deras liv. :)  

& igår...

hämtade jag förövrigt ut mitt paket som farmor skickat. Min julkalender är här! Lycka, lycka! Har ställt in lådan i mitt rum & i helgen ska jag knyta fast alla små paket! December hade varit 100% gråare & svårare om jag inte fått tassa upp varje morgon & öppna upp ett nytt litet paket över min frukostkopp med varmt rykande te. Ska köpa på mig doftljus med gran el kaneldoft för att ytterligare trappa upp stämningen. :) Moi älskar julen, för mig är den magisk!

Stress-suddig bild...

men här har ni iaf dagens, inte alltför exalterande, outfit. Stod tomt & tittade på min garderob efter att Viktoria släppt av mig & drog sedan på mig första bästa tröja...
 
image178

Topp - RW&CO
Jeans - Monki
Väska - Mullberry, Bayswater
Smycken - Sötvattenspärlor som jag fått av farmor & KumKum örhängen

Prom...

Magnus har hittat en baldejt, kul! Men så fort ngn börjar prata bal så får jag ett helt överväldigande sug efter att själv få gå! Alskar vackra klänningar & att få håret & sminket fixat så att man känner sig riktigt vacker. Sure, jag & Rob ska gå på bal i februari men jag vill gå nu! Dessutom är balen som vi ska gå på en temabal så det är lite annorlunda. Hade jag fått välja klänning helt fritt hade jag nog velat ha denna, denna eller denna. & jag gillar modellen på denna...

Talking to much!

Uh, jag ar så trött! Viktoria plockade upp mig vid halvsjutiden igår & vi åkte hem till henne & åt middag & tittade på film (300 - sjukt mkt muskler). Sedan var tanken att jag skulle åka hem men vi pratade & pratade & pratade, så när vi tillslut tittade på klockan så var den halv fem på morgonen... Så jag sov över där & Vicky skjutsade hem mig vid elvasnåret = moi känner sig lite lätt mosig. Men, men, det är fredag så det gör inte så himla mkt. Fredagar är rätt laid back här om man säger så... :)

Planerna för helgen är:

-Shopping, har spanat in ett par vintagebutiker i mitt område så jag ska försöka beta av åtminstonne ett par stycken
- Fest på lördag & 'vimmel' på en bar (vars ägare Viktoria känner) på söndag.

Girls night!

Nope, nu bär det av hem för att plocka upp lite prylar & sedan blir det filmkväll hemma hos Viktoria! 300, vi fortsätter på biffiga, män i brynjatemat... & så ska vi prova diverse outfits inför helgen! Ska bli så kul, Rob är min bästa vän här men inget i världen hade kunnat få varken honom el mig att testa varandras kläder... :)

Kraam!

2 sad europeans....

Jaha, det var ju en kul & uppmuntrande lunch man hade i dag då... Fick ju som sagt lite hemlängtan igår & imorse slog det till major. Hoppades därför på att Rob skulle muntra upp mig under lunchen, men icke. Efter att ha jobbat på en modell i en & en halv veckas tid insåg han nämligen idag att programmet innehåller en bugg som inte går att komma förbi = han måste göra om allt i ett annat program... Så, där satt vi & deppade över vår taimat & sippade ledset på vårt te. Föreslog att vi skulle skippa resen av dagen & dra till en bar & dränka våra sorger, men vi tog vårt förnuft till fånga. Fast det var lite roligt att se hur Rob brottades med sig själv! :)


Homesickness, major...

Ibland är man ju dummare än vad som är lovligt. Sedan jag flyttat hit har jag inte använt min MP3 en enda gång eftersom det hela tiden händer saker när jag är ute & går. Finns så mkt att titta på, så många roliga människor att prata med & så mkt fart & energi att jag klarat mig helt utan den. Men imorse så rotade jag fram den av ngn märklig annledning. Nu sitter jag här & lyssnar på Basehunter (...) & har major hemlängtan. FRUKTANSVART! Längtar till hysteriskt fnitter med Josefin över en bag in box, att dissa folk med Magnus, chockeras av nya fulpoängserövringar :), shoppingrundor under svensk icke MartaStuartifierad julpynt, minnen från förr (jo Sandra, potatishistorien roar mig faktiskt fortfarande) & kramar från folk jag älskar! & så längtar jag ngt hysteriskt efter att gå ut på 'riktigt' i Lund med allt vad det innebär. Vill vara tokig & galen & ha roligt, roligt, roligt till ABBA & inte till jävla hipp hopp. 

Oh satan i gatan, ny blev det byte till Cara Mia... Måste försöka undvika Le Sport, kommer den upp vet man aldrig vad som händer...


Appointments...

Jaha, så börjar kalendern så smått fyllas upp med saker som ska göras när jag åker hem till Sverige. Idag spikade jag luciaträff med Andrew, ska bli så kul att se honom igen! Bland de knasigaste människorna jag vet men oh så underhållande! Dessutom behöver jag lite skotsk buffert när jag inte längre har min vapendragare Rob/Athos tillgänglig! :) Så nu kvartstår bara att boka flygbiljetter, har spanat på dem i ett par veckor nu men glömmer konstant att ta med mig mitt bonuskort till institutionen, dåligt... Men, men kanske imorgon. Bedrövligt uselt minne... 

Så sött!

Isolde kom in till mig i frukostrummet i morse & ställde ned en liten plastpåse framför mig.

'I went to IKEA and when I went past the little deli shop I came to think of you so I picked up a jar of lingonberry jam for you. Have to rush now, but have a wonderful day!'

Hur snällt var inte det? Blev helt rörd. 

Warm!

Tjoho! Idag är det 16 grader varmt ute, knallblå himmel & gyllende höstsol! Jag som gått runt & mumlat ledset de senaste dagarna över regn & blåst blev närmast hög när jag klev ut på trappen imorse. Idag är planen att fixa lite bilder med Illustrator & sedan blir det workshop med Vicky & Rob. Ställer mig mkt tveksam till det hela eftersom den handlar om hur man knyter rep = Viktoria & Rob vill att jag ska lära mig detta så att jag kan hänga med dem & klättra. Har försökt förklara att jag knappt klarar av att klättra upp på diskbänksnivåhöjd men det har inte riktigt gått hem. Så därför blir det workshop ikväll & nästa vecka ska jag testa vad jag går för på klatterväggen. Moi bävar... 

Kaka söker maka...

Det är underhållande att se vilken typ av människor man kommer att umgås med & framförallt vilka som verkligen blir ens vänner. Sure, det finns vissa grundkriterier, men ibland stöter man på någon som har fastnat för precis samma sak som en själv & det skapar ett mkt speciellt band. Precis detta hände igår. Jag & Vicky kommer verkligen bra överens & vi hade sjukt kul i Montreal men igår cementerades var vänskap för tid & evighet. Följande konversation utspelades över vara sallader:

V - One of my favorite movies is Gladiator, I love movies with warriors!
Moi - Iiik, me to! I love the scene in the beginning!
V - Oh, I know! When he talks to them about life after death!!!

Har följer en stunds exalterat fnittrande & svammel...

Moi - Have you seen Troy?
V - Yeeeees! I love Akilles!
Moi - Me to!
V - You know his tent...
Moi - Yeees, with the slave girl!
V - And she tries to kill him!
Moi - And he tells her to do so!
V - And she hesitates!
Moi - And he tips her over!

Yeep, vänner för tid & evighet...

Dark today...

Idag kände jag mig lite trött på den senaste tidens söta klänningar så det blev svart & lite drama queen över det hela.

image176

Topp - Jus D'Orange
Kofta - HM
Skärp - Farmors gamla (väldigt länge sedan hon kunde använda det...)
Jeans - Monki
Väska - Mullberry, Bayswater
Smycken - KumKum örhängen
+ nya svarta stövlarna

Big fat...

burito blev det till lunch. Stället heter faktiskt så på riktigt. Roligast är att det står tryckt 'I like 'em big and fat' som dekoration på servetthållare & dylikt! Beställde en kyckligburito med sour creme & stark sås & lyckades pressa i mig nästan hela = lite lätt illamående. Ikväll blir det ngt med avokado. Har inte vågat äta det sedan allergiincidenten (var det enda förrutom äpplen som jag åt både till lunch & middag den dagen) men nu ska jag experimentera i mig små bitar. Dör om jag inte kan äta det igen, så håll tummarna...

Line up...

Dreamers, stället som vi åt på var förövrigt löjligt populärt. Har aldrig tidigare stått i kö för brunch! Anyway, här är vi iaf; jag, Rob, Michelle & Matt (som vi bodde hos). Matt & Michele är helt galet underhållande, att tillbringa en helg tillsammans med dem är som att bo tillsammans med seriefigurer. Skrattade så mkt åt deras inbördes sätt att kommunicera att jag fick kramp! Dessutom låter deras katt Miko (gigantisk, svart hankatt) ungefär som en liten pipleksak. Mkt roligt!

image174

På bilden kan ni även se Matt & Michelles 'poppys' som ALLA här går runt med för att hedra & minnas stupade soldater (Remembrance Day). Jag letade efter en som en tok tills i fredags då vi var ute & tog en jobböl & jag ledset sa att jag gett upp - Matt (the hoe) plockade av sig sin & gav den till mig!

All american breakfast!

blev det förövrigt igår! Startade visserligen med en kopp te med massa mjölk & socker men sedan löpte jag amok totalt. Beställde in gigantisk krämig mangosmoothie, puffiga blåbärspannkakor med lönnsirap & nybakt bagel med enorma mängder creme cheese & rökt lax! Var så gott! Fast jag rullade ut från stället... Men jag var iaf inte den enda som gjorde det, både Viktoria & Rob såg lika lidande ut som jag! :)  

Montreal = European?

Nope, inte enligt moi iaf. Sure, husen var annorlunda än husen här i Toronto & visst man kan väl argumentera att de var mer europeiska i stilen men att säga att Montreal är europa i miniatyr... Neeej, det ar en grym överdrift. Det som jag kände mig mest hemma med var att trafiksignalerna liknade de svenska! :) I vilket fall, min eurochicka klänning fick åka på i morse för att poängtera att moi är grymt mkt mer europa än vad Montreal är!   


image173

Klänning - C'est moi
Knästrumpor - Calvin Klein
Väska - Mulberry, Bayswater
Orhängen - gamla som gatan, inhandlade på Viking Kristall mitt första år i Lund

Same subject...

more or less...
Plockade även upp dessa för att avvärja frusna fossingar. Supermjuka, ulliga & varma & helt perfekta för kalla vintergolv! & så värmer det ju lite extra att en del av pengarna gick till ett gott ändamål!

image171

But at least...

ett par stövlar blev det! Kanske inte exakt så som jag tänkt mig men det var kris. Montreal var BETYDLIGT kallare än Toronto & loafer funkade icke... Nåja, de kostade bara $50 så ngn jätteutgift var det ju inte & de är fine, bara inte exakt så som jag tänkt mig. Men, de är fodrade & de har en kraftig sula med mönster så i stövelsammanhang sett är de ett av mina absolut förnuftigaste inköp ever.

image170

Moi is back!

Tillbaka på hemmaplan! Blev avsläppt kring tretiden i natt så idag är jag sleppy, sleppy. Resan var i vilket fall supertrevlig. Hade jättekul tillsammans med Rob & Vicky & vi refererar numera till oss själva som de tre musketörerna. Jag fick välja först & valde Portos (bakgrunden till detta är att mitt ex en gång sa att jag liknade Gerard Depardieu...). :)

Mitt shoppingmission lyckades jag väl inte riktigt med men det spelar inte så stor roll för jag hade roligare än jag haft på länge! Anyway, jag lyckades iaf få med mig detta hem; 

image169

Medeltidsinspirerad långklänning med snörning framtill & baktill. Oki, inte jättenödvändigt kanske men jag älskar den & planerar att ha på mig den på en bal som jag & Rob ska gå på i Februari.

What I need...

Har insett att helgens lilla tripp till Montreal blir mitt enda lilla andrum då jag har tid att shoppa på riktigt. Lunchkonversationen med Rob idag:

I - I need boots, we'll have to find boots for me.
R - What kind of boots?
I - Riding boots, black leather ones. And high heels of course.
R - And a whip?
I - You wish.
...
I - So what do you want to buy.
R - Idaaah, honestly do you see me as a shopping guy? No, we'll do what you want to do.
I - Anything that I want to do?
R - Eeeh, that depends... I might sell my soul now, but kind of...
I - Manicure and pedicure! You will look so pretty with cotton between your toes!
R - Your evil, no there are certain limits.

Anyway, detta måste inhandlas:

1. Ridstövlar, höga & raka i skaftet & med hög klack
2. Nya svarta skinnhandskar
3. Pretty pyjamas
4. Vinterjacka, helst en blå
5. Varma halsdukar 
6. Bruna, fodrade stövlar med låg klack

  

I feel horrible...

Usch. Känner mig hemsk, hemsk! Igår satt jag & svor över ArcGIS i datorsalen när Remo kom in. Kastade mig i princip över honom (han är ju egentligen ingengör) & bönföll honom att visa mig hur man importerar data till den onskefulla ArcCatalog. Remo fiplade runt lite, förklarade att han var tvungen att möta upp Matt för ett parti squash & gick. Moi satt ensam kvar & försökte fixa det hela tills jag gav upp & återgick till vad jag är kapabel till att göra, läsa artiklar... Har nu precis fått ett mail från Remo med min karta, fix & färdig! Han laddade uppenbarligen över min data & satte sig sedan & fixade in alla 180 plottar över coccolithophorer i den södra hemisfären... Känner mig nu som en liten urinnevånare gör när de inser att den vite mannen räddat deras liv. Enorm tacksamhetsskulld. Not good at all... 

Oh. My. God.

Detta mail skickades ut till ALLA på avdelningen för en liten stund sedan. Trodde först att det var ett skämt tills jag insåg att det kom från den Indiske killen som aldrig sett en bil tidigare (se inlägg från exkursionen), dog av skratt. Har nu håll i sidan, noll maskara kvar & kippar fortfarande efter luft. Humor, humor! Måste skicka detta till Megha!Hello

Yes, once again that day has come, which gives me new enthusiasm new hope
new path and of course new bright prosperous time.

                                               * **DIWALI -A festival of
Light
*

How can I start telling about this grand traditional festival? Ever since my
childhood every year I eagerly wait for this, the day it ends I start
counting the days that when it will come back and I get lots of Fire
Crackers , lots of love from friends and yeah Bless from God  and of course
from my country Hindustan.Today I am away from it physically, but still my mind is thinking about it
and it will never stop thinking about it because me, my mind and my heart is
attached to what is called Swades (home country) and what is called mother
(India).

                But yes now I am with my new companion that is may be my
diwali gift, I am with new country "Canada" which has certainly given me new
enthusiasm, new hope, new path and of course new culture. That's a great
Diwali gift for me!!!!I pray God on this occasion

                 May everyone in this world get what they desire and what
they wish for

                 May we live peaceful and happy life and Touch the success.

LoveYask

Yeeey!!!

Rob is back! I'm so happy! Happy & mätt. Idag kände jag nämligen att det fick vara nog med flytande föda & därför blev det Kansas revbensspjäll, någon slags stuvning & potatissallad till lunch. Min stackars prövade kropp ville inte riktigt sätta i sig den typen av mat efter fyra dagars sopp/buljong/gröt diet med det sket jag i. Nu mår jag illa men är glad! I kväll ska jag fira med att äta blomkålsbuketter med dipp, som jag har längtat! :)

What I really wish...

är att Rob ska komma tillbaka från sitt fältarbete. I want my best friend back!

Suck.
 
I & för sig så har jag ju inte direkt lidit av att inte ha honom som min ständige lunchpartner eftersom jag inte kunnat äta men jag saknar verkligen att kunna prata med honom & att retas & bli retad tillbaka. Trams & små pikar funkar inte riktigt med Laura (hon skulle bli ledsen) & Megha & jag har mer pratmaraton då det känns som om vi måste avhandla så mkt som vi bara kan eftersom vi har så begränsat med tid på oss. So, I need my Rob.


I wish...

att ngn vänlig själ skulle skänka mig en flygbiljett till Bahamas el valfritt annat varmt, paradisställe. Jag är nämligen inte kompatibel med kyla. Idag är det förvisso en si så där 7 grader ute men moi är inne i en period då jag i princip bara känner för att sporta klänning = kallt! Megha bara glodde på mig när hon kom hem igår & sedan mumlade hon något om människors fantastiska anpassningsförmåga. Anyway, det blev alltså klänning idag trots gråmulet sunkväder & eftersom jag misstänker att det finns en chans till fredagsöl/pubrunda har jag förnuftigt nog packat ned ett par pumps i min handväska! :) 

image168

Klänning - HM
Kofta - JAM
Skärp - faktiskt inte mammas, utan ett som hängde med en klänning jag köpte
Strumpbyxor - grafitgrå, ribbstickade
Väska - Mulberry, Bayswater
Orhängen - Pilgrim

Energy from...

Tror att dagens energi kommer från min supertrevliga 'middagsdejt' med Viktoria igår. Trots min stackars mun pratade vi non stop från kl sju till halv ett på natten! Var så roligt & jag skrattade så att tårarna rann & käkarna värkte än mer! :) I helgen drar vi & Rob till Montreal, ser fram emot det supermkt! Alla säger att Montreal är som ett litet, nordamerikanskt Europa. Vi får se om det stammer el ej, har mina tvivel... I vilket fall, ska bli kul med en liten weekend roadtrip!

Suck, det är becksvart ute & jag borde hämta ut mitt paket idag... Men näää, jag tror att jag travar hem & dricker te med tända ljus (kakaodoft) istället. Känner att jag har ett stort uppdämt mysbehov inom mig som inte kommer att bli tillfredsställt av en promenad på ytterligare en sex, sju kvarter.

 

I feel like...

Lilla My idag! Sure, ingen rosa rosett men det var så jag kände mig när jag vaknade i morse. Lite grinig över att det fortfarande gör ont (japp, fortfarande flytande föda) men samtidigt lite full i sjutton & med en massa energi! Vilket är välbehövligt när man är inskriven vid UofT... :)

image167

Klänning - American Apparel
Kofta - Mango
Strumpbyxor - ribstickade, grafitgrå
Väska - Mulberry, Bayswater
Smycken - KumKum ring & droppformade pärlörhängen

Kläder efter...

väder var min princip i morse & nu kan jag gotta mig riktigt eftersom den första snön kom idag! Visserligen bara ett par flingor men de gjorde mig iaf på lite bättre humör. Det riktigt klack till i hjärtat på mig när jag såg de första flingorna virvla ned! 24 going on 5... :)

image166

Topp - Marwin
Kofta - Mango
Jeans - Monki
Väska - Mulberry, Bayswater

Tyvärr kommer inte örhängerna från ngt flashigt märke som börjar på M men de är galet, tokiga små glittrande jordgubbar som jag älskar & som alltid får mig att le!

My new best friend...

I måndags kring lunch började det kännas lite småunderligt i min mun & efter att jag ätit middag blev det missärdåligt. Gommen, kinderna, tandköttet & tungan svällde & jag mådde inte spec. bra. Läkarbarn som man är försökte jag ignorera detta & gick & la mig med utgångspunkten att allt skulle bli bra om jag bara fick lite sömn. Det blev det inte. Igår blev det antihistamintabletter & när det inte fungerade så fick jag en spruta adrenalin = moi blev alldeles skakig & fick tillbringa ca en timme utslagen på en brits. Fun... Efter det kikade läkaren in i min mun & konstaterade att allt var bra eftersom jag inte längre var lika svullen.

L - Oh, everything is just fine now!
Moi - But it hurts...
L - Pain is not the problem!
Moi - But it really hurts, I can barely speak...
L - But pain is not a problem!
Moi (trött på svenska) - Nähä, men skit i det då.

Nu är jag begränsad till flytande föda eftersom jag inte kan tugga, tandborstningen är en mardröm & jag knaprar Aspirin med samma hängivenhet som Snurre Spratt knaprar morotter. & prata... Well, jag kan få ur mig korta meningar men det är sluddrigt & jag låter som en alkoholist...

image165

Oh, & orsaken? Troligtvis att jag åt ett äpple utan att skölja det först = allergiskt reaktion mot bekämpningsmedel...

Alien encounter...

Oki, alla som känner mig vet att jag inte är så himla petig när det galler insekter & slemmiga små kryp. Jag lyfter ut spindlar, gräver upp mask & fipplar på maggot på kroken men igår tog det jäklar i mig tvärstopp när jag klev in på toaletten. Mitt på hyllsystemet som förvarar alla våra biljontals skönhetsprodukter tronade det vidrigaste lilla kräk jag någonsin sett. Det hade mer ben än vad som är fysiskt möjligt, blanka ledade segment & viftande spröt. Moi retirerade ned till köket & släpade med mig Megha upp som moraliskt stöd. Dumt. Megha började i princip hyperventilera så fort hon fick syn på den & vägrade att gå in på toaletten.

M - Kill it! You have to kill it!!!!
Moi - But it's huge! I don't want to!
M - No, oki, don't kill it. But don't drink any more tea tonight then because imagine to walk in to the bathroom in the middle of the night with no socks...
Moi - Iiiiik! Give me the shower brush!

Så, jag smälde till den med duschborsten, mördade några ben & sedan var krypet puts väck. Megha & jag dog. Efter ngn minut vågade vi oss in igen & började försiktigt & ångestfyllt tömma våra hyllplan. Skriket som Megha upphävde när den kom utspringandes (jo den sprang trotts att bakkroppen var mos) har troligen resulterat i att jag fått tinnitus... Sedan följde en vild jakt runt badrummet tills dess att jag slutligen lyckades få död på den. Vi skrek & skrattade hysteriskt & tårarna rann & Megha höll på att kräkas nar jag satte in den slutgiltliga stöten. Har nog sällan varit så stolt som när jag spolade ned den i toaletten! :)     
 

Model?!

By the way, helgens roligaste kommentar kom från Viktoria (vän till Rob som jag träffade på klättrarutställningen här om veckan) när vi stod inne i damrummet & fluffade upp hår/bättrade på sminket.

V - Have you been modeling when you were younger? Cause you are gorgeous.
Moi - Whahahaha! Modeling??? Are you crazy?! I'm a hobbit! 

Fast retrospektivt så är ju passagen 'when you ere younger' inte sådär vansinnigt uppmuntrande...


Monday blues...

Var ju egentligen på gott humör i morse men kombon regn & död fisk gör att dagens inte alltför färgglada outfit känns rätt passande...

image164

Klänning - VILA
Kofta - JAM
Skärp - mammas (blått, vagt krockomönstrat & i lack)
Väska - Mulberry, Bayswater
Strumpor - grafitgrå & ribbstickade
Smycken - sötvattenspärlor från Singapore & 'tittskåpshalsband'   

Made by Dior...

Hade ju förövrigt min lilla make up appointment i lördags. Det var en... intressant upplevelse. Min make up kille kom från Italien & var inte riktigt helt strait om man säger så. Hans första kommentar var 'Oh!!!! I loooove your skirt! Is it silk? Can I touch it?!'. Sedan föll jag ngt i hans aktning eftersom jag inte hade någon aning om vad det var för material... Hämtade dock snabbt upp det genom att jag kunde disskutera de nordiska prinsessornas klädstil. Håvade dessutom in en bunt extrapoäng genom att vara den första svenska han sminkat & när jag förkunnade att min dramatiska ögonmakeup (grön & blå, snyggt men lite för extremt...) förtjänade ett par högklackade skor (inte loafers) & drog upp ett par pumps ur väskan trodde jag att han skulle adoptera mig på fläcken "You are devine!!! Promise me to never go to Italy darling, you would not be safe there! You'll have to stay here forever!'. Köpte upp mig på ny rouge (kallt rosa pga vinter i antågande), flytande eyeliner & Diors Addict 157 & tog ett tårfyllt farväl av min nya bästa vän. 

Arrivederci!

image163

In memory of...

Jaha, som om det inte vore nog med att det är måndagmorgon & regn ute så möts jag av en gråtande Laura när jag kommer till kontoret. Joey (hennes kampfisk) lyckades hoppa ur sitt akvarium igår & kunde inte räddas tillbaka till livet. Har nu spenderat si så där en & en halv timme åt att prata om Joeys liv & tragiska frånfälle... Det faktum att jag var way för trött för att gå in till kontoret igår & mata Ross valde jag taktiskt nog att låta bli att nämna. So, Laura är en fantastiskt dedikerad människa när det kommer till husdjur, medans moi skall hålla sig till plantor & skovård i fortsättningen... 

Flash back...

Kroppen är märklig. Helt plötsligt, utan att jag kan säga vad det var som triggade det, får jag chips på hjärnan. Inte vilka chips som helst utan lövtunna med extra salt (som jag själv tillsatt pga saltolism). Från att vara en fungerande individ som dedikerat pressar in information om coccolithophorers blomningscykler så kan jag helt plötsligt bara tänka på chips... Faktum är att jag känner exakt hur de smakar också, vilket är galet konstigt med tanke på att jag inte ätit chips på sisådär 6 år. Det värsta är att jag dessutom får chipsrelaterade minnen. Allra klaraste minnet just nu är alla fredagar man skyndade hem från skolan med glädje i själen eftersom man hade hela helgen framför sig & för att kvällen skulle ägnas åt familjetv-tittande med höjdare så som Disneyklubben & Fångarna på fortet!

Quick close up...

Snabbtagen närbild på moi & halsbandet medan Laura är ute & hämtar en kopp med vatten! :)

image162

Nope, tillbaka till artiklarna!

Finally Friday...

Fredag! Ska bli så skönt med helg efter denna veckan! Målet är att SOVA! Massiv sömbrist, måste ta igen! Idag är det en riktigt krispig höstdag = får lite Sverige längtan! Krängde därför på mig följande outfit.

image161

Klänning - Lindex, supersvenskt! :)
Linne - Marwin
Väska - Mullberry, Bayswater
Smycken - KumKum örhängen, 'samearmband' i svart läder & silver halsband med bubbligt hjärta från Kalevala (exjobbspresent från min gudmor).  

Crazy party!

Nordamerikaner tar förövrigt Halloween på fullaste allvar! Stället som vi gick till var helt fantastiskt dekorerat! Vi snackar spindelväv över allt, flammande brasor, kandelabrar & kristallkronor & uppstoppade freaky djur! & sisådär 500 tjejer med måttot att se så slampiga ut som det bara gick. Såg mer hud igår än vad jag gjorde i Brasilien... Hoes i urval; branman, polis, Dorothy från Oz, Gretchen, ängel, djävul, sjukskoterska, häxa, agent, Eva (med tillhörande Adam...), Wilma Flinta, dinosaurie (!!!!), ballerina, brud & nunna. Sooo, allt går att göra porrigt bortom alla gränser om man bara går in för det. & det gjorde de, till 100%... 


image160

A Stepford wife outside her house!

image159

Gårdagens fynd, pastellfärgade sandaletter för $10 från samma affär som min klänning!

Addicted...

Tanken var alltså att Megha skulle se upprörd ut på detta kort. Men, hennes fotomin försvann i samma ögonblick som hennes mobil började ringa, Megha är väl lite lätt beroende av den om man uttrycker det milt...

image158


Very strange & unpleasant...

Vi tvingades vänta på de andra! Vi, vänta! Både jag & Megha blev helt chockskadade av denna nya upplevelse. Vill aldrig mer behöva hålla ett bord i en restaurang! För att fördriva tiden tog vi foton av varandra där vi försökte se sura ut. Det lyckades sådär, moi är för bubblig av naturen & Megha...

image157 


But more importantly...

Halloween! Blev väl kanske inte riktigt som jag tänkt mig pga ångest över min presentation men det var iaf en upplevelse! Megha & jag var som vanligt supersena så i sedvanlig ordning blev det taxi till restaurangen...

image156 

Mkt märkligt...

Min lilla bloggfrånvaro fram till nu beror på att jag har haft SJUKT mkt att göra de sista dagarna. En av de saker som jag tvingats arbeta med var en presentation om den kambriska explosionen. Eftersom jag helt ärligt inte tyckte att det var speciellt intressant ägnade jag helgen samt måndagen åt att läsa om coccolithophorer. Pga att saker & ting sedan körde ihop sig lite lätt krympte tiden för moi att knåpa ihop min 20 min presentation (sammandrag av 10-12 artiklar + PP-presenation) till ungefär en dag... Inte blev det hela bättre av att det var Halloween igår & att jag övertalades till att stanna ute längre än vad jag tänkt + att jag sedan inte kunde somna. Presentationen var enligt mig därför en total katastrof & jag krööööp upp till mitt kontor & tvingade Rob att gå ned med mig till Chinatown & tröst plocka upp torkad kiwi. Väl tillbaka hämtade jag min kritik ur postfacket & vad kunde jag läsa där...

'Better organization than last time' - Min förra presentation handlade om trädgransen, ngt som jag jobbat med under 10 poäng i Lund...

'Definite improvement from your last talk - Good Job!' - Hm, slutsatts; för att gora ngt bra = festa & sluta sova!

'You obviosly know your topic really well, very good at not loking at slides and talk to the audience' - Eeeh... Anledningen till att jag inte talade till skärmen var för att jag läste innantill...

& i samma anda fortsätter det. Oki, jag förtjänar allt beröm som jag fick för utformningen av presentationen för den var faktiskt snygg men nu är ju detta en naturvetenskaplig utbildning & inte en kurs i formgivning el design så resten av min positiva kritik kan jag absolut inte begripa. Speciellt inte eftersom den fick bättre kritik än min förra presentation (i ett ämne som jag kan!), som jag tyckte var 153000 ggr bättre!
 

RSS 2.0