Gear talk...

Igår hade Jaime, Paul & moi möte efter vårt pass på TCA för att avhandla vår kommande Sverige (alla) & Italien (Jaime & jag) resa. När det gäller Italien blir det lite mer komplicerat - vi ska nämligen campa. Vilket i sin tur betyder att moi bland annat måste släpa med mig ett tält över Nortatlanten... & så finner jag mig alltså googlandes utrustning, inte så mkt baserat på pris & prestanda utan mer på vikt. Denna sovsäcken funderar jag på, ett kappt kilo känns rätt rimligt. Dessvärre är det ju inte bara så lätt att det finns ett enda rimligt alternativ, nope - MEC har också en uberlätt variant på 660 gram som känns VÄLDIGT lockande för svaga lilla moi. Only problem, den fixar bara minus 3 tillskillnad från alternativ numero 1. Men argh, hur ska detta gå?! Hur i helsike ska jag som har så svårt för att bestämma mig för saker lyckas välja både rätt utrustning samt förvandlas till en äventyrare som kan klämma in alla pryttlar i en väska lätt nog för att ge en rörlighet som tillåter moi att springa ifrån grizzly björnar (oki, jag VET att det inte finns några sånna i Italien, men ni greppar metaforen)?  

Kommentarer
Postat av: ingrid

som den kalla lilla människa du är föreslår jag att du tar den varma. Jag har en ultralätt som tål plus tre eller noll eller nåt sånt. och det innebär att du överlever natten, men är skitkall. du vill ha komfort, gärna på ett par minus. Dessutom, du ska väl ha den vid andra tillfällen också, typ i kanada. Och tro mig, Alaska på sommaren, sovsäck som tålde -18, det fungerade bra! Då var jag varm. Tro mig, skaffa inte en sovsäck som inte tål kalla temperaturer!

2009-04-07 @ 15:52:26
Postat av: Ida

Tack för tipset, det blir nog den som fixar -10 för denna resan (& skulle jag få hjärnsläpp & besluta mig för att campa när det är verkligt kallt så kan jag låna vid de tillfällena). Kände att jag stirrade mig blind på vikten där, men du har helt rätt, så frusen som jag är så är det plågeri att köpa -3 varianten. :)

2009-04-07 @ 16:28:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0