Inget IKEA men...

Check på årets första klättrartripp utomhus! Åh så underbart, fantastiskt, härligt! Moi var så där saligt småfrälst & bara fånlog fem timmar i sträck.

 

Jaime på allra första rutten - en ograderad sport, troligtvis en 5.9. Hela bunten var lite ringrostiga efter ett halvår på gymmet, så det gick lite knackigt. Både Jaime & Paul skrattade så de grät när jag kom ned eftersom jag vid ett tillfälle lät som "ett litet skadat djur" av skräck. Men hey, jag varit tvungen att, längst uppe, ta satts mot bergväggen med benen för att få pendel & sedan svinga mig tillbaka in mot klippan för att kunna klippa tillbaka repet i en av karbinerna.

Nästa rutt däremot... Åh så underbar! En trad 5.6 eller 5.7, inte helt säkra på vad det var - stod inte med i guideboken, som var ren & skär lycka. Kom upp till toppen & var bara så hög på livet!

Sista rutten för dagen klättrade vi med all vår utrustning så att vi inte skulle behöva hajka tillbaka. Klättrade alltså med min ryggsäck i vilken jag också lyckats knöla ned min repväska. Tungt... Tack & lov var det en 5.3, annars hade jag nog kollapsat någonstanns halvvägs!

 


Kommentarer
Postat av: sQ

Eh, graderingen?? Hænger aldrig med nær du beskriver rutterna. En liten førklaring (jmf skandinavisk) på den kanadensiska graderingen hade varit fint! =)

2009-04-21 @ 14:33:20
Postat av: sQ

Och, ja det såg hærligt ut!! Avis. Måste skaffa uteutrustning snart... =)



En avstickare till Linkøping ær førøvrigt godkænd av den andra hælften (går ut øver planerad tid med hans sida av slækten). Tjo!

2009-04-21 @ 14:36:07
Postat av: Ida

Hjälp... Nu blev jag ju också helt lost, har ju bara klättrat här i canada så jag vet inte alls vad det skulle motsvara i skandinavien. Ska se om jag kan googla fram någon info på det. Ska köpa nya skor till veckan så att jag har ett tekniskt inomhuspar & sedan mina gamla till att klättra utomhus. Sedan tror jag att jag ska köpa en ny kalkpåse också, en sån med en liten dragkedja på - så att jag inte tappar nycklar etc när jag är ute & klättrar...



Yey! Åh vad roligt det kommer att bli! Längtar något vansinnigt! Kram!

2009-04-22 @ 14:51:43
Postat av: sQ

Ja, se om du hittar. Har førsøkt græva lite men hittar ingen info om det kanadensiska kontra europa. Vad går skalan emellan (lættast-svårast)?



Hehe, ja det kan nog vara bra. Kan liksom se framfør mig att du droppar nycklarna...



Kram!

2009-04-22 @ 15:10:03
Postat av: Ida

Faktum är att de aldrig försvunnit på riktigt (peppar, peppar, ta i trä) - bara cirkus en miljon skrämmskott! :)

2009-04-22 @ 22:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0