But OH MY - it's enormous!

Paul & jag har förövrigt investerat i en grill. En apfin gasdriven historia med inbyggd kokplatta så att man kan koka sina majskolvar ute i friska luften (bild kommer när den är in action). Tycker att den är grymt fin! However, det beror helt & hållet på att jag är uppvuxen i BBQ u-landet Sverige. Hemma hade nämligen denna grillen varit en grillarnas Rolls Royce jämfört med alla små koldrivna klotgrillar - medan den var undanmobbad till de bakre regionerna av affären där vi köpte den. Här i nordamerika är ju nämligen grundregeln att större & vräkigare saker är bättre saker. Vi hostade upp cirkus $150 med skatt för vår grill, alltså närmare 1000 kr, men det är INGET i sammanhanget. Betrakta detta monstrum...

& priset?

Mer än 11000 svenska kronor! Sure man får med en liten frys & jada jada, men VEM betalar sånna summor för en grill?! Herre. Gud. Sure, här kan man väl argumentera att jag lagt ut oförsvarligt mkt pengar på exempelvis min älskade Bayswater - MEN, jag bär ju runt på den varje dag! Detta monstrum till pryl används bara under sommaren & minns nu att vi bor i Canada, inte tropikerna där den kan användas dygnet runt!  

 


Kommentarer
Postat av: Maja

Ja, vem betalar så mycket för en grill... fast iofs, finns ju de som köper klänningar för flera miljoner också. :P

2009-05-28 @ 16:55:27
URL: http://missmor.blogg.se/
Postat av: Ida

Sant. Men det som är så vansinnigt är att dessa grillar finns i varje Home Depot/Canadian Tire/Rhona affär du går till. Som en svensk liknelse skulle detta innebära att du skulle kunna gå in på vilken Beckers eller Rusta som helst & köpa något liknande. Det finns alltså en marknad för dessa vidunder!

2009-05-28 @ 17:02:42
Postat av: Jo

Herregud! Jag som först trodde att det där är väl restauranger o dyl. som köper. Men du menar alltså att vanliga människor köper de där monsterna? Herregud!

2009-05-29 @ 12:17:44
Postat av: Ida

Japp... Paul, Krishna, Lindsay & jag hade en lång diskussion om vem som faktiskt kan tänkas göra något så vansinnigt & kom fram till svaret "förortsmänniskor". Alltså, de människor som i tysthet grämer sig över att de inte pungade upp med dubbla summan cash för ett hus inne i staden & således lägger ut alla dessa extra pengar på att pimpa sitt hus till en "OAS". Vi tänker pool & pooldäck, lusthus med vinbar samt grillen ovan. & så sitter de där i sin kombi & åker in till jobbet & är olyckliga över allt pendlande men tänker "till helgen, då jävlar - då ska jag BBQa en oxe!"

2009-05-29 @ 14:53:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0