Han var borta i fem minuter...

Sedan drog vi igång fas 1 av pepparkaksbygget. Printade mallar (som vi fick från denna eminenta sida, fast vi modifierade lite så att det skulle se ut som vårt hus) & kavlade pepparkaksdeg dirket på plåtarna så att det skulle gå lättare att skära ut delarna ordentligt. Efter att allt svalnat pillrade Paul ihop grunden & satt sedan & höll ihop det hela under en halvtimme tills glasyren stelnat. Efter det var han tvungen att panikspringa till badrummet eftersom vi också konsumerat stora mängder te. Medan han var borta kände moi för att titta närmare på huset, bara kika lite sådär... Inte bra. Alldeles för nyfikna jag pillrade lite för mycket på huset som kollapsade helt spektakulärt - alla sidor föll i seg glasyr slow motion åt fyra olika vädersträck. Skri i panik! När Paul kom upp för trappen efter sitt toalettbesök möttes han av en något panisk flickvän som försökte pillra ihop spillrorna av vad som en gång varit vårt hem i pepparkaksminiatyr. Som den OFANTLIGT snälle man han är skrattade han bara, gav mig en kram & tillbringade ytterligare 45 minuter på att reparera eländet. Ikväll drar fas 2 igång - då ska vi "limma" på shreddies på taket så att det ser ut som takpannor. Naturligtvis kommer äggbaserad glasyr att användas för ändamålet.

Kommentarer
Postat av: sQ

Smält sockerlösning är ett tips...

2009-12-01 @ 16:35:52
Postat av: Ida

Smält socker är ju det ondaste som finns! Har inte ett enda minne av pepparkaksbyggande som inkluderat smält socker som inte innehåller tårar.

2009-12-01 @ 17:31:23
Postat av: sQ

Har du brænt dig..? Du klarar det i vuxen ålder ;-)

2009-12-02 @ 13:17:00
Postat av: sQ

Ser vældigt fint ut før øvrigt- men vill se færdiga resulatet med det mærkliga kanadensiska taket!!

2009-12-02 @ 13:19:22
Postat av: Ida

Jupp det har jag. Sist jag vågade mig på smält socker var i Lund & det var ett sockerångande litet helvete. Tack, tack - i ärlighetens namn har bygget stått stilla sedan bilden togs. Vi har en liten tidsfinansiel kris här hemma - fast innan helgen måste det vara klart för då får vi gäster & jag vill ha ordentligt pyntat innan dess! :)

2009-12-02 @ 14:19:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0