Min nemesis...

Ni vet när man var yngre & bara AVSKYDDE folk... När allt kändes så där oerhört viktigt & ett litet feltramp från någon man ogillade kunde ta gigantiska proportioner? På den där tiden då man la ned en massa tid & kraft & ork på att vara upprörd över andra männsikor... Jag säger inte att jag inte kan bli upprörd idag, för det kan jag - men i mångt & mycket har det ju lugnat ned sig. Man blir lite äldre, lite klokare & man inser att livet är för kort för att gå runt & hata någon annan. Så man spyr lite galla en sekund eller två & sedan rätar man på ryggen & går vidare. Fast i mitt liv finns numera ett gyllende undantag. En person som jag verkligen bara tycker genuint illa om. Sure, jag går inte runt & önskar denna människa otur & allsköns lidande men så fort jag exponeras för denna person så blir jag oproportioneligt arg. Det bekymrar mig. Jag vill inte vara oresonlig, jag vill vara den jag vanligtvis är, men det går inte. Exponering sker & det tar hus i helsike på direkten. Vilket i sin tur tar enormt mkt energi. So, nu undrar jag - har någon av er något tips på hur man kanalisera sin ilska, liksom ta all den där energin & göra något vettigt av den... Psykologiska grepp som lite budistiska tankegångar - alla förslag är välkomna.

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag har ju som bekant samma problem en gång i månaden o tyvärr har jag ännu inte riktigt kommit på något bättre än att ta ett djupt andetag o räkna till 10. Fast visst, det är skillnad på främling som inte lägger fram "nästa kund" pinnen på Ica och en människa i sin omgivning som man inte undkommer. Kanske kan jag komma på nåt bättre om jag får tillgång till lite mer info. Under tiden, djupa andetag =)

Kram!

2009-10-27 @ 10:19:11
Postat av: Ida

Skratt, jo det är ju lite olika - denna ilska kan ju komma när som helst. Är samma person som jag pratat om tidigare, igårkväll ringde hon hit 3 gånger & jag fick typ spel... Inte särskilt vuxet av mig, men kunde liksom inte hjälpa att jag blev flyförbannad. Men... ny dag, nya tag. Känns bra mkt bättre efter lite yoghurt & frusen mango!

2009-10-27 @ 13:04:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0