Säg för sjutton inte "full"

Oki, gårdagens kurs i alkoholförsäljning var ju minst sagt intressant. För det första, eftersom UofT är "ett världsklassuniversitet" får vi inte säga ordet full. Någon är alltså inte full, eller dragen eller på pickalurven. Nope, en gäst ska istället beskrivas som "appear intoxicated"... Alltså, det känns ju ungefär lika löjligt som att kalla en städtant för hygientekniker.

 

Sedan... Herre jävlar. Man kan ju bli stämd för allt i detta landet! Följande är ett rättsfall som utspelades bara för ett par år sedan. En familj, låt oss kalla dem för Ashley, har som tradition att varje år bjuda in familj & vänner till ett stort BBQ/poolparty. Alla har trevligt, plaskar i poolen, sippar vin & dricker öl & njuter av grillspett i solen när plötsligt ett rop hörs. En av gästerna, Mr Scott, har klättrat upp på familjen Ashley´s tak. Därifrån deklarerar han att han tänker hoppa ned i poolen. Mrs Ashley skriker att han absolut INTE får göra detta & att han kan skada sig om han faktiskt hoppar. Detta upprepas tre gånger, Mr Scott hojtar att han ska hoppa, Mrs Ashley panikskriker att han inte ska göra det eftersom han kan skada sig. Mr Scott hoppar. Han landar i den grunda delen av poolen, pajjar ryggraden, blir förlamad & stämmer familjen Ashley på 8 miljoner dollar. Av vilka familjen Ashley tvingas betala 2 miljoner eftersom Mrs Ashley: 1) Inte förklarade exakt hur illa han kunde göra sig, dvs hon förmedlade inte effektivt hur farlig denna aktiviteten var & därför kunde inte Mr Scott veta att han kunde skada sig för livet 2) Hon hotade inte med konsekvenser så som att komma upp & hämta honom, förbjuda honom att vara kvar på festen eller ringa polisen.

 

FY FAN säger jag & önskar att Mr Scotts kvarvarande år i rullstol blir riktigt vedervärdiga! Nu hoppas jag på att jag kuggade på provet - multichoice delen av provet var nämligen en total mardröm.


Kommentarer
Postat av: Maja

Det känns ju dumt att säga, men fy fan vikken skit han va. Skyll dig själv, gubbjävel...

2009-09-24 @ 11:54:34
URL: http://missmor.blogg.se/
Postat av: Jo

Men. Herre. GUD!!! Det är ju inte bara det att man KAN stämma nån för vad som helst, att folk faktiskt GÖR det är ju helt otroligt. Jag håller men Maja: skyll dig själv gubbe!

2009-09-24 @ 14:27:41
Postat av: Ida

Tycker så fruktansvärt synd om familjen, här är de snälla & ordnar fest för alla sina vänner & så blir deras liv ödelagda. För 2 miljoner dollar! Räknade på det & kom fram till att med min nuvarande lön så hade det bara tagit en 128 år att betala av... Så, nä - jag tänker vara ärlig & säga att jag önskar Mr Scott liggsår!

2009-09-24 @ 14:40:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0