Recap 2009...

Bättre sent än aldrig (bloggen har krånglat), här kommer ett sammandrag av 2009...

 

Januari började lugnt & stilla, enbart avbrutet av ett 24 timmar långt strömmavbrott i minus 20 graders kyla & glada festkvällar med folket från the ROM. Sedan kom februari & med det så blev jag invald i SWEAs styrelse. Huvuduppgiften är väl egentligen att vara dedikerad fotograf men jag misstänker att jag snarare har rollen av uppviglare... I mars köpte Paul en fin blank Saab 9.3 aero & efter det kunde jag färdas med stil! Mesta delen av tiden i alla fall, min & Ingrids lilla road-trip i slutet av mars företogs i en skakig liten plåtbit vid namn "trilibiten". Dock överlevde vi vårt äventyr, trots omfattande förkylningar, rinnande ögon & underkylda currydoftande motellrum.

Ontario är väl inte som allra vackrast i mars men roligt hade vi åtminstonde. Dessutom innebar den lilla turen ett välbehövligt break från Julia "the german room mate from hell"... Min irritation tilltog under april & yttrade sig bland annat som riktiga skrikmatcher oss emellan. Vilka samtliga slutade med att Julia stormade ut ur huset i bästa drama queen anda. Jag hämnades genom att preparera hennes flingpaket med sockerlösning. Vissa hade således mer problem med vårens myrinvasion än andra. Fast lite roligt hade jag också, jag klättrade utomhus för första gången under säsongen, lyssnade på ett föredrag av Jane Goodale, hade svenska lektioner med våra vänner Krish & Linz samt gick på en konsert med Itzhak Perlman. Sedan kom maj & Paul & jag flyttade in i vårt lilla hus, organiserade oss någorlunda & målade väggar & golvlister i det oändliga till tonerna av Harmonicats & med en Rekordelig cider i den hand som inte höll penseln. I juni klättrade vi hur mycket som helst, firade ett år tillsammans & fixade små trädgårdsfester. Jag skötte grillen, Paul städningen & alla var nöjda! Vi pimplade öl på uteserveringar, firade Pauls födelsedag på svenskt vis med tårta på sängen, tittade på Victoria-day fyrverkerier & var bara allmänt lyckliga. I juli travade vi på garage-sales med Isolde, såg den nya Harry Potter filmen & tillbringade en dag skrikandes i karusellerna på Canada wonderland. Sedan bar det av mot Europa med första stopp på Island. Där lyckades vi klämma in ishästridning, bad i varma källor samt en tur runt Reykjavik...

innan det begav sig till Sverige. Där bodde vi i en mysig liten stuga tillsammans med Josefin & Sussie den första veckan - plockade svamp, fick våra första fästingar, pimplade bag in box, försökte oss på lite klättring & hade det rent allmänt rätt underbart. Efter en dag av intensivt klättrade samt övernattning i tält tillsammans med Jaime, Martin, Lotta & co drog vi en snabbvända till Stockholm innan vi åkte upp till lappmarkerna.

Där hade vi ett par underbara veckor som bara ägnades åt familjen, fiske, stughäng, kräftskivor, Explorer 200 race & födelsedagsfirande innan Paul var tvungen att åka tillbaka.

Moi, som stannade lite längre, tog sedan en tur ned till Italien där jag mötte upp med Martin & Jaime & intensivklättrade i en vecka. Blev en massa klättraröl, hisnande tjut från mig när vi åkte zikzak i vår pyttelilla bil nedför tokbranta bergsvägar, bad i gardasjön, mina första rutter på led utomhus samt min första klättrarskada med blodvite. Helt underbart med andra ord!

Fast det var rätt skönt att återvända hem efter fem veckors flackade... Väl hemma startade den nya terminen upp & jag roade mig med att gå 30 kilometer på en dag för bröstcancerforskningen. En oerhört stark dag som jag kommer att bära med mig länge. Lyckades samla in dryga 10000 kronor, vilket kändes HELT fantastiskt. Sedan fick jag hålla i den olympiska facklan vilket var lite småhäftigt.

Oktober ägnades åt familjefödelsedagar, poledancing, Cirque de Soleil gapande över hur viga människor faktiskt kan vara samt avdelningens höstexkursion som jag var ansvarig för. Trots kyliga morgontimmar som nöp i kinderna blev det hela en succe & moi kunde pusta ut. Fram tills SWEAs julmarknad i november that is. Herre jävlar vilket jättejobb det var. Det som är positivt är att Paul & jag numera vet att vi kan trycka in 128 salladshuvuden i vår bil... & så att vi drog in minst 150000 kronor till välgörande ändamål. Fast så värst sugen på att göra om det är jag väl inte. Sedan kom underbara december med julklapps shopping, mysiga middagar med ciderdoftande grytor, pepparkaksbak, tjog av doftljus & flygtur till Sverige. Där vi shoppade julklappar på NK innan vi lämnade ett vintervackert Stockholm & åkte upp till ett julkortsliknande norrland för en av de finaste jular jag någonsin haft.

Vilket för första gången gjorde det rätt tungt att lämna Sverige & åka tillbaka till andra sidan Atlanten. Dock kom Paul till min räddning & tog med mig på weekend i New York. Där vi firade in nyåret, åt underbara middagar tillsammans, drack världens bästa Starbucks Chai, promenerade i Central Park, myste i Soho, studsade runt jämnfota på gigantiska hotellsängar, fick torgskräck inne på det gigantiska Toys'R'us som ligger vid Times Square (butiken kommer med ett eget pariserhjul...) & hade det alldeles, alldeles underbart.

Summerar man 2009 får jag nog säga att jag haft sjukt roligt mesta delen av tiden. Sure, jag har varit arg, trött & utmattad, jag har gråtit både av sorg & smärta men också av glädje & det är det som är viktigast... När jag ser tillbaka har 2009 varit fyllt av så mycket kärlek & glädje att jag känner mig alldeles varm inombords. Är så tacksam för alla som har fått mig att känna så under detta året. Finast lyser nog farmor - min lilla kruttant som numera har tillgång till internet 24/7 & helt orädd skypar över Atlanten till människor som bara pratar engelska. So, mitt nyårslöfte för 2010 är att jag ska bli lite mer som farmor - inget ska få hålla mig tillbaka! Sedan är Pauls & mitt gemensamma löfte att vi ska göra 2010 till ett otroligt roligt år. Det känns som ett bra löfte!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0