Rabarberkräm!

Paul & jag jobbar som små mulor, men unnande oss alldeles nyss en liten paus. Knatade ut i solen & slog oss ned så långt från målarångorna vi kunde komma & njöt av lite rabarberkräm med frysta hallon.
Så gott! Har typ inte ätit rabarberkräm sedan jag var fem & bad farmor laga en laddning bara för att jag sett det på tv (kan inte komma ihåg vad filmen hette, men det var Astrid Lindgren & handlade om en liten flicka som blev tvingad att gå & handla potatismjöl mitt i ett åskoväder för att tillverka just rabarberkräm). Som femåring tyckte jag att det var alldeles för surt & således har det inte blivit mer kräm sedan dess - men nu. Nu är det typ det somrigaste godaste jag kan komma på. Dessutom är det löjligt lätt att göra, bara koka upp 500 g rabarber i 4 dl vatten (fast nästa gång minskar jag vattnet till 3-3.5) tillsammans med socker (jag snålade lite & tog 3/4 dl & det hade funkat med ännu mindre) & bara lite vaniljsocker för att få lite pajkänsla på det hela. Koka cirkus tio minuter, kyl ned & tada - världens bästa sommarmellis!

Kommentarer
Postat av: ma

Tack för receptet! I min receptsamling heter det Idas rabarberkräm. Kram

2010-05-25 @ 20:19:25
Postat av: Ida

Hm... Ja & så får du tillsätta 2 matskedar potatismjöl, det glömde jag bort. Bara rör ut mjölet i lite vatten & vispa sedan ned redningen i krämen. Tydligen ska man också sockra lite på toppen av krämen när den är klar för att undvika skinnbildning. Jag struntade dock i det steget & hade inga problem med skinn ändå. Kram!

2010-05-25 @ 22:35:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0