Bak-Söndag!

Idag ska jag baka & jag tänker FÄRG! Bakar ju alltid småkakor som jag kan förvara i burkar i köket & nu när våren är här vill jag att de ska lysa upp lite. Inga tråkiga bruna & beiga kakor här inte - nope, jag tänker gult & rosa & grönt! Har ju liks varje hushållsfärg som går att köpa efter förra årets pepparkaksbak så jag kan lika gärna tära lite på det förrådet. So - måste bara pipa upp till Loblaws & köpa på mig lite mer florsocker & mandel, sedan kan förklädet åka på!

Uppdatering: Fast allra först svängde jag ihop en laddning tekakor som nu står & jäser. Har ju någon slags liten nostalgi/mystripp den här helgen, så då var det tvunget. Mamma brukade baka tekakor hemma i köket i Lycksele & de var så grymt goda när de kom ut ur ugnen alldeles rykande varma.


Enda lilla missräkningen... var ju tvungen att använda mig av torrjäst pga att Canada inte är ett civilicerat land där man kan köpa färsk jäst i affären... & eländet gick ut i oktober 2009. Vilket jag inte märkte förrän jag hällt ner allt i degspadet. Inte för att det spelar någon roll egentligen, det är ju allt eller inget som gäller - men vi får väl se hur det går på jäsfronten. I värsta fall blir det väl "speed tekakor", dvs den typen av bröd som man måste tokskynda sig att äta direkt från plåten innan det förvandlas till tegelstenar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0