18 December!

Förra helgen tåtade min vän Victoria ihop ett gäng tryfflar som Paul inte riktigt kunde slita sig från, så jag beslutade mig för att prova jag med. Väldigt enkelt, fast mina blev inte riktigt så hårda som vad jag trodde att de skulle bli. How everything turns out here... Har helt gett upp om att koka knäck & kola i detta landet & jag undrar om inte tryfflar faller in i samma kategori. Med det sagt, de smakade i alla fall väldigt gott enligt Paul!


Ingredienser: 1.5 dl vispgrädde, 0.5 dl strösocker, 300g vit choklad, 50g smör, 1-2 msk torkat finhackat äpple, 1/2 tsk kanel.

Koka upp grädde & socker, tillsätt choklad & smör & rör till en jämn smet. Blanda ner äpple & kanel, låt stå i kylen minst ett dygn. Forma små kulor & rulla i kokosflingor eller florsocker.


Kommentarer
Postat av: Jo

Jag och Johanna försökte oss på att göra tryfflar ett år, en sats vanliga choklad som blev jättebra och en sats vit choklad med cointreau som inte alls funkade. Blev bara pannkaka och blev inte alls till bollar. Trodde då att det var kombon med cointreaun men det kanske var den vita chokladen...



Kram!

2011-12-18 @ 21:40:26
Postat av: Ida

Vi säger att det är den vita chokladen då! Fast jag kanske får prova en sats vanlig tryffel innan vi helt beslutar oss för att skylla misslyckandet på den faktorn...



Kram!

2011-12-19 @ 14:08:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0