22 December!

Vi tåtar ihop en sista laddning kakor!


Ingredienser till cirka 30 eggnog-kakor:
1.2 dl farinsocker, 1.8 dl strösocker, 170g smör, 1.2 dl eggnog, 2 äggulor, 1 tsk muskotnöt, 5.3 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk kanel, 1 tsk vaniljextrakt/socker

1) Sätt ugnen på 150 grader
2) Blanda mjöl, bakpulver, kanel & muskotnöt
3) Vispa smöret & sockret fluffigt. Tillsätt eggnog, vanilj & äggulor. Vispa till smeten är jämn. Tillsätt mjölblandningen
4) Kyl ner degen
5) Rulla kulor på 3-4 cm i diameter, lägg på bakplåtspapper. Dofta över lite muskotnöt. Baka i 20-23 minuter tills botten blir ljusbrun
6) Låt svalna på galler

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0