8 December!

Saffran känns så mycket jul! Eftersom jag inte äter bullar & dylikt så blir det dock lite svårt att tillfredsställa det saffransrelaterade sötsuget. Det är här saffranspäronen kommer in. De är perfekta - för de går att anpassa efter person. Jag kan äta dem som de är, med annan frukt eller lite vaniljyoghurt. Personer som inte är lika benhårda med dieten kan istället lägga till lite glass eller vaniljsås. Perfekt att ha en burk som nöd/snabbfika under december!


Sen är det helt perfekt att det är så superenkelt att göra! Bara:

1) Koka upp 3 dl strösocker, 7 dl vatten, 3/4g saffran, 1 kanelstång & 1/2 citron i skivor. Ta av lösningen från plattan.
2) Skala 1.5 kg små fasta päron, men lämna kvar skaftet. Tillsätt päronen till lagen ett & ett så att de inte hinner bli bruna. Koka upp lagen med päronen, låt sedan sjuda 5-20 minuter - tills päronen mjuknat.
3) Tag upp päronen & reducera sedan lösningen något innan du häller det över päronen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0