Detta pillerberoende land...

Man hade ju kunnat tro att Canadensare var tuffa, tystlåtna, skäggiga, jättehockeymän formade av den ursinniga vintern. Att de klarar av allt vad naturen bjuder på - isvindar, hagel, tornados. Icket. Jag har aldrig stött på ett folkslag som självmedicinerar något så vansinnigt som vad de gör. Druckit ett glas vin för mycket? Huvudvärkstabletter, c-vitamin brustabletter, b-vitamin. Sportat för hårt? Absolut anti-inflammatoriskt för det. Så igår, Paul kommer hem med en liten burk med texten "Cold-Fx". Han förklarar att en tjej på hans jobb är förkyld & att vi nu måste mota fan i grind & buffra med cold-fx så att inte vi blir sjuka till jul. Vägrade. Tills jag insåg att han betalt $60 för det lilla burkeländet. $60?! Det är FYRAHUNDRAKRONOR för små gelékapslar med echinacea. Min mun blev ett surt steck & jag förklarade att - jo jag skulle äta min dos, men bara för att få slut på burken & sedan kommer "cold fx" aldrig att komma innanför min dörr igen.

Imorse fick jag en kapsel plus 2 gigantiska c-vitamintabletter. Då satte jag ner foten. Förklarade att jag vägrade äta c-vitaminen eftersom det i princip är omöjligt att få c-vitaminbrist om man inte är galärslav. Paul framhärdade. Jag sa att c-vitaminen endast skulle gå ner om han fysiskt tvingade mig att äta dem. Paul backade. Det var ju tur för honom, jag hade bitit honom annars.

Kommentarer
Postat av: Jo

Har de nåt för det sjuka beteendet? För 400 spänn är inte friskt att lägga på nåt mot simpla förkylningar... seriöst. Alldeles för mkt inflytande från USA tror jag. De kunde behöva en dos Europa =)



Kram!

2011-12-16 @ 18:07:37
Postat av: Ida

Ja men vi är ju inte ens förkylda! Det är en tjej på hans jobb som är! HELT GALET! Jag frågade om vi skulle gå & se någon så att han kan bearbeta sin hypokondri, men han förklarade att folk ofta tar Cold fx just i förebyggande syfte.

2011-12-16 @ 18:24:20
Postat av: Jo

Och så undrar folk varför bakterier blir resistenta...

2011-12-17 @ 00:03:48
Postat av: Ida

& det var precis mitt argument! Tills jag insåg att han spenderat 400 kr, då blev jag så snål att jag bara inte kunde strunta i att äta skiten. SUCK. På riktigt, i just den här frågan är det stor skillnad mellan Sverige & Canada!

2011-12-17 @ 01:20:22
Postat av: Marianne

Jag hade ett liknande fall med min pojkvän häromveckan. Och nej, det var helt klart inte relevant att jag har 5 år av läkarstudier bakom mig - om en kompis rekommenderar något kosttillskott, så ska det ätas.

2011-12-17 @ 20:40:56
Postat av: Ida

Nej men självklart inte, har kompisen sagt att det är bra så är det ju självklart så! Samma sak om det står i tidningen, då är det hugget i sten! :)

2011-12-17 @ 21:50:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0