10 December!

Nötter hör absolut julen till - men det går att göra så mycket mer än att bara knäcka dem!

Vid det här laget är det ju ingen direkt överraskning att jag gillar kanel. Så här kommer två tappningar av samma ursprungsrecept, varav ett innehåller just kanel:

Blanda 2 dl nötter - hasselnötter, pekan, mandel, valnötter - ta helt enkelt dina favoriter. Rosta nötterna i en stekpanna tills de fått lite färg, tillsätt 2 msk solrosfrön & 2 msk sesamfrön. Ringla över 1 msk rapsolja & 1 msk honung. Sjud under omrörning i en minut. Sedan kan du antingen tillsätta 1 msk citron, eller valfri mängd kanel & kardemumma + 1 msk äppeljuice.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0