Stupid knees and back on glucosamine...

Jag var lite dum igår. Ville komma hem tidigare & gick på zumba istället för vattengympan - fastän jag kände att knäna värkte. Väldigt osmart, mina stackars knän behövde verkligen INTE dans med massa små fot & twist-rörelser. Nu känns de alldeles svullna & konstiga så det blir nog att låta dem vila någon vecka eller två. So, vad ska jag pyssla med då? För att lägga träningen på hyllan går inte - muskelmassa & fitness är färskvara & inget som hänger i utav sig själv. Poolen är ju det självklara svaret, men jag vill inte hänga där 5 dagar i veckan. Gör jag det förvandlas jag till ett litet fnasigt finnkrisp. Andra alternativ måste alltså utforskas. Have no idea vad det kommer att bli än, men eftersom jag ska simma idag har jag ett litet andringsrum innan jag måste spika in en ny aktivitet. Vad gäller mina morgonrutiner har de också fått ändrats pga mitt dumma val att pressa kroppen trots att jag visste att den var lite tjurig. Numera innehåller morgonpasset gummiband för att träna armarna (substitut för alla övningar som fokuserar på benen eftersom de i princip alltid involverar en massa böj) samt en glucosamine tablett.


Det här är grundtanken bakom glucosamine (så som jag förstår den då - ytterligare ett område som jag ju faktiskt inte forskar innom): glucosamine finns naturligt i kroppen & främst i brosk. Den typ av brosk som finns i våra leder tros kunna förnya sig själv, dvs gammal eller skadad brosk kan bytas ut mot ny brosk. När det sker spelar glucosamine in, samtidigt som den har en anti-inflammatorisk effekt.

Perfa! Tja, om det nu stämmer vill säga. Det har naturligtvis gjorts en mängd placeboförsök med varierande resultat - så man får väl ta det med en nypa salt. Även om det nu fungerar så bygger det hela också på att man äter sina tabletter under en längre tid. So, mitt upplägg för de kommande åtta veckorna blir 2000 mg (2 tabletter) om dagen. Sedan blir det utvärderingsdax!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0