255 kilometer...

MAMMA!

Jag har kommit på världens uppslag! Alpine Club of Canada delar ut anslag till unga kvinnor som upplever äventyr i alpin miljö - alltså sånna som jag. Finns en bunt kriterier som jag uppfyller - allt jag behöver är några tokiga som hakar på ett förslag som jag kommit på. So, jag tänker så här. Efter att vi går i mål i Abisko efter våra tre Fjällräven Classic dagar & 110 km så är vi faktiskt bara 145 kilometer från Halti. Vi kan alltså gå därifrån till Halti, klättra toppen & sedan dra nedför åt väster så att vi hamnar i Norge, dvs den kortare hajken ut.

Vad säger du? Är du på? Kom igen mamma, det fixar vi! En vecka räknar jag att vi behöver - det är mindre km per dag än Spanien trippen. Pepp, pepp, pepp mamma! Säg JA!

Kommentarer
Postat av: ma

En frivillig tokig finns här, självklart. Undrar bara var jag skall möta upp er andra "fools on the hill"? I Abisko eller?

Det är nog fågelvägen ca 145 km, men det blir längre att gå, och i ett väglöst land. Det krävs en planering i detalj inkl vattenhål. Men vi kan ju ha tur - det kanske finns led att gå längs.

Kram, MaToka

2011-01-21 @ 21:36:20
Postat av: Ida

Ja, Abisko är mötespunkten. Blir längre pga vattendrag längsmed vägen, vi får helt enkelt ta lite krokar i terrängen. Men du är på alltså?! Mamma, du är VÄRLDENS häftigaste! Kraam!

2011-01-21 @ 22:22:48
Postat av: Ida

En sak vi kan göra för att underlätta om vi vill - vi kan mötas upp i Abisko & sedan cykla till Halti. Vi tar oss inte hela vägen, & det blir en längre rutt, men det gör att vi får in betydligt fler kilometer per dag. Plus att vi kan få med oss mer packning (vatten, mat & tält). Det blir ju ändå att gå en bra bit till själva Halti, så det hade kanske varit ett kul alternativ. Vad säger du?

2011-01-21 @ 22:33:06
Postat av: Ida

Ah, nu har jag kollat. 315 kilometer bilväg till närmsta punkt till Halti. Det är inte så jättehemskt. Bara det dubbla avståndet mot fågelvägen till fots, jag tror att vi klarar av det bra mycket snabbare om vi cyklar. Jag ringer i helgen - är helt exalterad över detta. Tänk så häftigt om vi kan klara av det tillsammans!

2011-01-21 @ 22:37:06
Postat av: ma

Du är inte klok, men inte jag heller. Vi kör, jag menar cyklar och går. Halti, here we come! M

2011-01-21 @ 23:04:44
Postat av: Ida

Deal! Har utmanat Magnus också & Paul funderar att hänga med (om det är ok med dig). Tror att det kan bli en ännu häftigare upplevelse än Kebnekaise!

2011-01-22 @ 03:33:24
Postat av: ma

Ja, det är bara till fördel för oss om vi är några stycken. Nu är det planering och åter planering som gäller.

Vi har varit hos Mgs idag och hjälpt honom att fixa lite i rummet. Hyresvärdar till studenter är det hjärtlösaste folk som finns. De tar över 2000 kr för små skyffen som är inredda med en kvalitet motsvarande återvinningens, reatapeter och -golv, värme som om man skall härdas inför en istid. Usch så nedslående. Det är tur att unga människor har i sig sådant överskott av hopp att inget kan kuva dem. "Jag är järngräs", som Mgs sade när han gick i lågstadiet. Kram M

2011-01-22 @ 21:20:49
Postat av: Ida

Paul & jag har dragit upp topografikartor, kikat på eventuella övernattningsställen samt mailat Jonas & Lars från toppturen för att höra oss för om vägarnas skick den allra sista biten mot Halti. Sedan har vi också kollat upp hyrbilar. Vår tanke är att vi hyr en bil i Kiruna (det går, vi har checkat) & kör upp med den & en annan bil till sista utposten mot Halti. Sedan lämnar vi vår bil & kör tillbaka med hyrbilen till Kiruna & cyklarna i Abisko. Återstår alltså att ta oss från Kiruna till Abisko, med det får vi fila på. I vilket fall, eftersom bilen står & väntar vid Halti kan vi bara klättra toppen & sedan köra iväg till närmsta ställe där vi kan äta fet mat & vila ut lite. :)



Pratade med Magnus igår & han verkade ändå väldigt uppåt. Dessutom så piggade den nya mattan verkligen upp rummet!



Kram!

2011-01-23 @ 15:21:17
Postat av: ma

Jag hänger inte riktigt med hur ni har tänkt det med bilarna, cyklarna och gåsträckorna. Den sista biten till Halti, från Guolasjarvi, beskrivs i boken Europe´s high points, likaså olika alternativ fram till sjön. Vill ni kan jag kopiera och skicka dem till er. Det är ganska mycket upp till en själv att fixa denna trip, se upp och ta reda på viktig inforation. På det sättet var det enklare att ta sig till Sydtoppen. M

Ps: Får vi, om Mgs vill, ta din vita soffa och stolar till honom?

2011-01-23 @ 17:02:23
Postat av: Ida

Ledsen att jag inte ringde idag - men det har varit fullt upp hela tiden. Hyrbilen är ett måste om vi inte vill cykla hela vägen tillbaka också (& det känner jag inte riktigt för...), men jag förklarar vårt tänk när jag ringer dig. Precis som du säger så ligger ansvaret mycket mer på oss denna gången, så det gäller att vi alla vet vad som gäller.



Självklart kan ni ta vad som av mina möbler till Magnus. Så länge han bara är rädd om stolarna & bordet - det är väl det som jag känner mest för.



Kram!

2011-01-24 @ 05:15:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0