Animal test!

Kvällen har ägnats åt att smygfira Mammuts "ett år i vårt hus dag" som officiell sker imorgon. Som ett första led i festligheterna kittade vi upp oss på en provbox med Royal Canin torrfoder - tre nya smaker för kräsna katter. Naturligtvis med medföljande beskrivning på hur ett ordentligt torrfoderstest skall gå till. Så se & lär...

1) Köp en testbox:

Drick gärna lite cider vid sidan av - det blir roligare att utföra djurförsök om man är lite tipsy.

2) Radda sedan upp de medföljande skålarna:

Var noga med att hälla rätt torrfoder i rätt skål. Skulle det vara svårt att komma ihåg vilken skål du använt till vad så kan du alltid märka upp dem med små minneslappar (Royal Canins eget råd... annars kan man ju tycka att färgkodningen räcker rätt långt).

3) Efter att ha placerat ut de fulla torrfoderskålarna kan försöksdjuret hämtas. Observera vilket torrfoder som väcker störst intresse:

I detta fallet var Protein Preference den absoluta vinnaren. Vill man vara HELT säker på resultatet så bör dock försöket pågå i 2 dagar (för Mammuts viktklass, katter under 8 lb kan testas i tre dagar innan påsarna tar slut) enligt RC. Vi känner väl att det räcker så här (i.e cidern & orken tog slut).

Kommentarer
Postat av: ma

Man får aldrig nog med att titta på Mammut! M

2011-01-31 @ 21:05:25
Postat av: Ida

Nej, han är världens sötaste. Kikar du riktigt noga så ser du att han är en äkta birma... VÄLDIGT svårt att hålla sig från brinnande ljus = ständigt krulliga morrhår. :)

2011-01-31 @ 21:24:59
Postat av: Anonym

Ja, ovanpå ögat kan jag se det. Så det är därför Wilma och Silly kan inte låta bli att sticka nosen i elden. Totte besväras inte av det alls - den vikingen!

M

2011-02-01 @ 18:27:01
Postat av: Ida

Jag vet inte vad det är med birmor, men de är som små malar mot ljus. Tacksamt nog vill de i alla fall inte ta död på ljusen som Nitwit som smäller dem all världens väg med tassen - de vill bara kika lite & så hamnar de i trans & kan inte rädda sig själva förrän de krullat till åtminstonde ett morrhår eller två.

2011-02-01 @ 19:18:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0