GI thoughts in the morning...

Jag har kittat upp mig på en bok om mountaineering & läst upp mig på vad man ska äta om man ska prestera på hög nivå. Lärde mig att min morgonmjölk har lågt GI värde, min halva banan mitt i mellan & mina weetabix högt. Första tanken var att stryka weetabixen, men det funkar inte - jag älskar ju dem... Snabbt blädder i boken & jag lärde mig att högt GI är helt ok, så länge kroppen har arbetat innan. Eftersom en trött hasande tur nedför trappen knappast kan räknas beslutade jag mig snabbt för att ett litet morgonträningspass måste pressas in före frukost. Paul, som hitintills inte gjort många knop inför sommaren & börjat känna sig lite olustig (vilket jag förstår - människan åt 4 av sin mammas crepes med grädde, lönnsirap & valnötter - efter närmare ett kilo köttfondue - den här helgen), bestämde sig lite halvt oväntat för att hoppa på tåget. So. Denna morgonen startade med att vi tillsammans skottade vår, grannens & Isobel & Joaos uppfarter. Bra för överkroppen & ja, mina weetabix smakade lite bättre än vanligt när vi väl kom in!


Fast egentligen startade dagen med att Mammut välte ut ett glas med vatten som stod på mitt nattduksbord... Sedan vi kom tillbaka in i huset har han dessutom utvecklat ett brinnande intresse för en enda punkt på mitt ben. Han bara sitter & inhalerar från denna lilla fläck & rullar med ögonen... I have no idea.

p.s. & om ni undrar varför jag ser ut som tidernas byfåne i kategorin "vuxen person som cyklar trehjuling" - orkade bara sätta på mig mina Juicy byxor som har väldigt vida ben. Väldigt vida ben i kombo med lågskaftade kängor & massa snö är en usel kombo, så jag körde väldigt oglamoröst ner byxbenen i mina luddiga sockor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0