Skotta bort energi!

Var på ett alldeles extraordinärt dåligt humör igårkväll & vaknade på samma knaggliga sida av sängen. Någonstanns halvägs nedför trappen & mitt femtielfte "Helvete" & trettioandra "Faaan vad synd det är om mig" blev jag skitless & bestämde mig för att jag uppenbarligen behövde bränna lite krut. Så jag drog på mig kängorna, tryckte ned mössan över öronen & gick ut & skottade vår & grannens uppfart + Joao & Isobels. Efter det kändes det faktiskt mycket bättre - motion gör underverk!

Nu har jag pulat i mig frukost & jag inbillar mig så där frikyrkligt saligt att den var myyyycket godare nu än vad den varit om jag ätit den arg (hur mycket godare weetabix nu kan bli...). Från min lilla infiltade plats i soffan insåg jag också att det faktiskt blivit lite jul igen i vårt hus. Titta bara!


Snö ute, utslagen amarylis & perfekt liten julängel till katt (vi låtsas att jag inte tvingats jaga bort honom från köksbordet två gånger sedan jag klev upp)! Planterade nämligen två amarylisar i slutet av november/början på december & de har segat på som molass i Alaska. Trodde aldrig att det skulle bli något & så pang, nu på morgonen hade den ena slagit ut & den andra bestämt sig för att det snart är dags även där. Fast lite undrar jag ju...

Kolla den lilla stubbliknande saken till höger i bild - det var den löken jag satte först. Knölen kom med en sån där liten torvpuck & jag kände bara att jag ville grotta ner mina händer i myllan (vet inte riktigt vad som flög i mig den dagen, men det kokades knäck & grillades helstekta kyckligar med fyllning - så något knas var det) så jag planterade den i vanlig blomjord. Lök nummer två införskaffades ca en vecka senare under en dag av minimal energi, så i det fallet kändes pucken som ett prima uppslag. So. Jag undrar lite, vad sjutton knölade de i den torvpucken? Tillväxthormoner för tjurar? För det går ju liksom inte att missa att min ena amarylis är lite ståtligare än den andra... Lite blomvärldens Gisele Bundchen möter Gimli.

Kommentarer
Postat av: ma

Så stiligt och stämningsfullt!

2011-01-12 @ 20:22:17
Postat av: Ida

Tack, Mammut är en tacksam modell! :)

2011-01-12 @ 21:18:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0