How to kill a room...

Huvudsyftet med helgens stugbesök var ju att blåsa ur sovrum nummer ett - så vi slet & släpade med pryttlar & lyckades tillslut tömma rummet. Då såg det plötsligt mycket finare ut än när det var möblerat... Så lite tveksam kände jag mig till att dra det första hålet i väggen.


Men jag svidade om till min Michael Jackson outfit & tog kofoten i näven...

& sedan var det dags att ta ut aggretioner! En smäll för jobbiga handledare, en för urusel PhD-lön, en för att jag är så långt hemifrån, en för att Mammut väcker mig alldeles vidrigt tidigt de flesta mornar, en för att Pauls mamma kryddar sitt språk med referenser till Gilbert and Sullivan sånger & sedan känner ett behov av att sjunga HELA sagda sång om man råkar fråga vad hon just menade...

& en kvart senare... TADA!

Eller nja, det tog oss nästan en hel dag att få ut alla väggar & all spik & då är fortfarande taket kvar. Fast det var roligt jobb! Att ta ner innerväggar är lite som att ha en solbränna - ni vet, man bränner sig & fjällar & så pillrar man bort det lösa skinnet i så stora sjok man kan - ju större desto bättre. Innerväggar fungerar på samma sätt, men kan slå lite hipp som happ med hammaren, men då får man bara ut små bitar. Nej man måste försöka lista ut ett sätt att få ut en så stor bit som möjligt & varje gång man lyckas så känns det helt triumfartat & så tjoar man lite & gör high five. Pepping är en viktig del av hemrenovering!


Kommentarer
Postat av: ma

Vad tänker ni göra med stugan?

2011-07-04 @ 21:36:59
Postat av: Ida

Riva ut alla innerväggar & tak, sätta i ny insolering & sedan upp med nya väggar & tak. Sedan blir det måla, tapetsera, lägga golv & inreda. Väldigt mycket jobb men väldigt roligt! Paul har mer erfarenhet av basrenovering, så det ska bli kul att lära sig den biten med!

2011-07-04 @ 22:19:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0