Nästan som en morgon i Sverige...

Jag har lite svårt att hålla mig från farmors Allerstidning måste jag erkänna. Det kliar i fingrarna efter att rycka tag i den & läsa det här numrets mordfall (oki... jag får erkänns, jag föll på den punkten redan igår) & "hur man inreder ett gästrum gästvänligt". Tur då att farmor också packade ner en Piteåtidning - det här är så mycket barndsomslov att det inte finns på kartan! Allra bäst, Piteåtidningen är precis likadan som den alltid varit - här blåser inte förändringens vindar. Man vet vad man får. Ja, det är en nyhet att Gunnar Sjöberg tog Statiolkurvan för tvärt & blåste ut hela släp två på björkstockar & jag tycker att det är grymt fint! Allt är så jordnära - de riktiga hemskheterna lyser med sin frånvaro.


Måste erkänna att det är skönt & rätt underhållande att läsa nyheter som:

HAPARANDA: Aktivister från Greenpeace försökte på torsdagen stoppa planteringen av genförädlad potatis på två platser i Norrbotten. Under eftermiddagen grep polisen sammanlagt åtta aktivister. Tre hade kedjat fast sig vid en lastbil och en traktor i Unbyn utanför Boden, fem hade kedjat fast sig vid en traktor i Vojakkala utanför Haparanda. Efter gripandet förhördes aktivisterna.

Alltså... det bor 60 pers i Vojakkala... Jag undrar hur länge de där aktivisterna satt fastkedjade innan någon av dem tröttnade, drog upp sin Nokia & själv ringde polisen & imiterade upprörd ortsbo. För att sedan leva rövare när polisen väl dök upp från Haparanda. Herregud vad jag velat vara där & lyssna på tumultet. Jag undrar om aktivisterna sjöng kapsånger eller ropade saker som "polisjävel"? Jag vill veta vad polismännen sa när de kom hem på kvällen! Skakade de på huvudet åt sina fruars undrande blickar & mumlade "Jag orkar inte prata om det"? Eller skrattade de så att de nästan kissade på sig åt det oerhört roliga i att någon på riktigt tror att man kan förändra världen genom att kedja fast sig vid en traktor ståendes i en by så liten att den grupp man tillhör just ökat befolkningstätheten per hektar med 0,25 personer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0