Guava = kattkiss?

Stötte på guava i Mexico när jag var där 2008 & har sedan dess haft ett lågt liggande hummande craving för dessa små frukter. Så ni kan ju tänka er hur glad jag blev när jag hittade en box med dem under helgens marknadsbesök. Fanns liksom inte på kartan att de inte skulle följa med hem. Där i saluhallen var det rent & skär begär - inte en tanke på näringsämnen eller dylikt, bara snålvatten.


Så det var ju väldigt trevligt att komma hem & se att de är ofantligt bra för C-vitamin samt helt oki för kalium & vitamin A. Lyckan var således gjord för min del. Dock inte för Pauls, han tycker att de luktar kattkiss. Jättemycket kattkiss. Så det här har vi tjaffsat om sedan i lördags, varje gång vi kommer innanför dörren rynkar han på näsan & undrar hur många frukter jag har kvar & jag svarar att det inte alls luktar kattkiss, det luktar sol & Mexico & blå himmel. Men så checkade jag runt lite på nätet imorse & inser att det tydligen inte är så för alla - för vissa luktar guava tydligen inte alls som hallon. So, då får jag väl ge Paul rätt på den frågan. Fast att guava nu skulle vara bannlyst ur huset, nej jag tror inte det...

Kommentarer
Postat av: ma

Något som jag aldrig hört talas om. Lukten kan ju leda tanken till guano - men det här heter guava! M

2011-03-15 @ 22:51:56
Postat av: Ida

Nej jag hade aldrig stött på det innan Mexico heller. Jag tycker att det är väldigt gott, men jag tror också att det är väldigt individuellt. De har en skarp lukt, så om man som Paul & många andra tycker att det luktar apa så är det kanske inte så där jättekul att äta.

2011-03-16 @ 02:45:46
Postat av: ma

Typ, som surströmming - luktar illa måste smaka illa.

2011-03-16 @ 21:38:11
Postat av: Ida

Jag antar det... fast i det här fallet råkar jag ju befinna mig på andra sidan, dvs den gruppen som tycket att det både luktar & smakar gott!

2011-03-17 @ 04:29:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0