Jo min Sverigelängtan...

var det ja. Kom idag fram till att... jag måste flytta tillbaka till Sverige. Inte nu på stört alltså, troligtvis inte för alltid heller - men jag måste snart få ett par år i Sverige. Så är det bara. För idag, när jag lyssnade på sommar i P3 så spelade någon mer eller mindre poänglös gubbe "Den blomstertid nu kommer". Kände hur hela ansiktet bara drog ihop sig. Började gråta med en gång. Stora hulk, med röda fläckar på halsen typen av gråt. Sån där gråt att jag var tvungen att sätta mig i trappen som jag var påväg uppför & bara gråta ut min saknad.

Jag behöver Sverige. Bokskogen i Skåne på hösten, med ett gyllengult marktäcke enbart avbrutet av knallgröna utropsteckan i form av ormbunkar. Flaggorna över Stockholmsstad. Plocka blåklint & prästkrage & pipa när jag får "humlespott" på fingrarna. Lukta på pappas jaktkläder som doftar fukt, skog, mossa, tall, hund & rök. Gräva upp färskpotatis som om det vore en skatt, ni vet - peta runt överallt så att ALL potatis verkligen kommit upp. Fiska i den nytjärade ekan i Ringelviken, fastän jag knappt kan se flötet för allt solglitter. Gå på snö som är så ren & torr att den knarrar så högt att det känns overkligt. Stjärnhimmel mot nattsvart bakgrund, oförstörd av smogg eller stadsljus.

Herregud vad man kan sakna & älska ett koncept, för jag antar att det egentligen är det enda ett land är... Men jag kan i alla fall förstå att man går ut i krig för sitt land - det sitter i blodet, i märgen, i ens väsen.

Kommentarer
Postat av: ma

Tack, du har fått djupa rötter att stå stadigt med, trots en "utlänning" som ena föräldern. Kram

2011-05-14 @ 10:27:38
Postat av: Ida

Ja, Sverige är en STOR del av mig. Så är det bara. Inget som går att komma ifrån - spelar nog ingen roll var jag är i världen, hjärtat klapprar ändå för blågult.



Så jag är ledsen mamma, men imorgon håller jag på de svenska gubbarna!

2011-05-14 @ 13:55:50
Postat av: ma

Ja, det är precis som det bör vara. Vi avstod både gubbarna och Melodifestivalen och såg Valkyrian (pa valde R-viken och stannade där). Gå och se Met:s version om du kan. Kram

2011-05-15 @ 15:08:03
Postat av: Ida

Men mamma - "gubbarna" är ikväll, 8.30 er tid! Jättespännande!

2011-05-15 @ 19:23:02
Postat av: ma

Ja, det insåg jag senare, men tordes ändå inte se matchen, inte pa heller efter 2:a perioden. Det var lite slokna miner hos kollegorna i morse och inte ett ord hockey-snack - inte från mig heller. M

2011-05-16 @ 21:03:15
Postat av: Ida

Nej det är nog inte så populärt om chefen kommer till jobbet & häcklar den svenska förlusten! :)

2011-05-16 @ 22:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0