All my favourites...

Paul. Bubbly. Orkidéer.


Adventspynt.

Lax. Avokado.

& granatäpple. Alltså, jag har fått totalt dille på granatäpplen. Jag äter helt tokiga mängder. Om jag får välja EN sak att äta under vilken tidpunkt som helst under dagen så är det granatäpplen. Det är ett lite olyckligt begär, för jag är kass på att få ut kärnorna... större delen av tiden går jag runt med små granfruktskumkums i ansiktet & köksväggarna ska vi ju bara inte tala om. MEN - vi hyr stället, so whatever.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag går också igenom perioder av sjuka granatäpple-cravings och sättet som för mig funkar bäst när det gäller att skala är att göra ett hack med en kniv uppe på toppen där typ, vad ska vi kalla det, den luddiga grejen är, föra in fingrarna (okej, det lät ju inte erotiskt...) i hacket och sedan försiktigt bända isär äpplet så du får två delar. Då går inga kärnor sönder och det skvätter inte röd saft överallt... Sen är det bara att pilla loss kärnorna lager för lager och ta bort mellanväggarna inne i äpplet. Nu kanske det här har varit en helt onödig beskrivning om du redan gör så, men jaja ;) En annan grej jag har läst är att skala äpplet i en vattenbalja, så skvätter det inte!

2011-11-26 @ 15:23:02
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Tack för tipset, jag bara karvar lite på måfå & det är alltid världens granaäppleblodbad... :) Men nu har jag köpt en mojäng som ska göra så att det hela går stänkfritt till. Visar så fort jag provat den!

2011-11-26 @ 21:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0