Baking for advent...

Är det advent så är det... då måste man ha söndagsfrukost som smäller lite högre. Så igårkväll, efter att jag putsat köksfönstret & Paul hängt vår första julstjärna, satte jag igång med en brödsats. Saffranslimpa. Fast jag gjorde bara en halv sats, använde fullkornsmjöl & så den obligatoriska torrjästen... mutter, mutter... urusla Canada med sin frånvaro av färsk jäst. Anyway, efter att ha rotat igenom skåpen tvingades jag inse att mitt jästförråd stämplats med bäst före 2009. Så jag tillsatte lite baking soda också, i något slags hängsle & skärp tänk.


Sedan följde jag Karins råd & kalljäste degen över natten. Vilket resulterade i en liten gyllengul limpa som inte kunde extraknäcka som tegelsten. Med tanke på förutsättningarna så blev jag klappaihändernaförtjust.

Jag valde att bre färskost på min macka, samt dekorera med gurka & lite havssalt. Paul... tja, Paul är & förblir en äkta canadensare.

Han hävdade att det var gott & frågade om jag ville smaka. Kände mig väldigt skandinavisk & oäventyrlig & avböjde således.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Surdeg?

2011-11-27 @ 20:49:44
Postat av: Ida

Men surdegar innebär väl att man håller på & skållar rågmjöl & sedan "matar" en deg med rågskållet? Eller jag vet inte, surdeg är liksom mil bort från mina bakskills.

2011-11-27 @ 20:58:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0