Day one of the soup diet...

Nu ligger det till på det sättet att SWEA Toronto firar 30 år nästa år, dessutom är vi värdar för ett regionmöte - dvs, Sweor från hela nordamerika kommer att dimpa ner här i maj. Som en del av det är tanken att vi ska skapa en jubileeums meny, en meny som vi ska tävla fram. Jag som tillhör SWEA Central har hamnad i "sopplaget" - med tävlingsdatum satt till den 8e December. Var väl inte helt inställd på att tävla med just soppa, så jag känner mig lite ställd. Vad i helsike ska jag hitta på? Så nu blir det till att experimentera med soppa de närmaste veckorna! Paul får agera marsvin. Först ut blev något så otippat som ärtsoppa (har ju skytt ärtor sedan urminnes tider, men nu hittade jag en påse ärtor i frysen som vår kattvaktstant lämnat kvar & drabbades av "du skall inte slänga mat").

Betyg från Paul - 4.5
Betyg från moi - 4

Soppan blev alltså oväntat god. Enda problemet, den var så enkel att göra att det känns närmast pinsamt att tävla med den. Detta var det enda jag gjorde: 300 gram ärtor i en kastrull, på med 3.5dl vatten & en buljongtärning (skulle vara kyckling, men jag hade bara grönsaks - det dög det med) & koka upp. Mixa med stavmixer. Sleva ned en hel avokado, 3.5 dl vatten till & en halv buljongtärning på det. Mixa tills soppan är slät. Servera med grekisk yoghurt. Klart!

Kommentarer
Postat av: ma

Godare än vanlig ärtsoppa eller...

2011-11-22 @ 20:29:02
Postat av: Ida

Jättegod! Vanlig ärtsoppa är inte mat enligt mig, men den här soppan var så god att jag även åt den till lunch idag. Du & pappa borde testa!

2011-11-22 @ 21:57:40
Postat av: Annika

Det finns ett bra sätt att göra den mer fancy - häll i lite prosecco eller annat bubbel precis vid servering. Mkt tjusigt. :) Serveras även med fördel till nystekta kantareller på surdegsbröd.

2011-11-30 @ 21:09:19
Postat av: Ida

Oh... tack för förslaget - det ska jag definitivt prova! Min filosofi är lite att allt blir godare med bubbel så att jag inte kom på det själv, skandal! :)

2011-11-30 @ 21:52:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0