Hög som ett hus!

Mammut försökte pocka på uppmärksamhet som jag inte kan ge för ögonblicket. Är fullt upptagen med att försöka räkna ut varför min AIC inducerade model generar ett högre R värde än den totala modellen. Så, jag satte honom i hans favoritfotölj & rotade fram Dolly ur leksakslådan. Visade sig att Dolly legat på påsen med kattmynta...


Mumin blev helt lycklig & inhalerade för kung & fosterland. Sedan zoomade han ut... Jag vet inte riktigt i vilken dimension han befinner sig i just nu, men jag kan fokusera igen & det är huvudsaken!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Döööör! Åh, jag vill också ha en Mammut.

2011-11-28 @ 22:32:40
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Hysch så att inte Iris blir avundsjuk! :)

2011-11-28 @ 23:38:29
Postat av: Matilda

Det får hon leva med ;)

2011-11-29 @ 12:04:41
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Life isn't fair...



Liten fråga - är Iris noga med hur hon äter? Mina föräldrar har två birmor & så har ju vi Mammut, & alla tre är väldigt noga med att inte spilla. Hamnar någon mat utanför fatet MÅSTE de äta upp det innan de kan fortsätta med resten. Väldigt annorlunda mot Totte, skogisen, som äter som om han var en labrador i ett tidigare liv. Har länge varit nyfiken på Ragdolls, så det hade varit intressant att få veta lite mer om deras vanor.

2011-11-29 @ 13:39:30
Postat av: Matilda

Hm... bra fråga. Hon är rätt kräsen och fisförnäm när det gäller mat, bara det bästa duger för henne och det går BARA att äta vitt bröd, inte grovt. Det spottar hon ut de gånger hon får smaka... (vilket inte är speciellt ofta!)



Spiller jag när jag fyller på matskålen så det hamnar torrfoder utanför äter hon upp det först så det inte är stökigt omkring skålen. Hon är rätt försiktig när hon äter, glufsar inte i sig direkt... Så ja, hon är nog ganska noga när jag tänker efter.

2011-11-29 @ 15:49:04
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Fast hennes prio ett är vatten. Går INTE dricka ut skålar, nej - det ska vara direkt ur kranen. Skålar = fotbad. När hon var liten kunde jag inte för mitt liv förstå hur vattnet kunde bli så skitigt och grusigt fort. Det visade sig att fröken varje gång hon varit på lådan gick ut i köket och doppade tassarna i vattnet och sedan tvättade dem så det var rena... Köpte en vattenfontän till henne som är som en kupol som det rinner vatten på, funkade inte heller utan hon satte sig och la framtassarna på kupolen så det rann vatten genom klorna. Dricka? Aldrig!

2011-11-29 @ 15:52:51
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Mammut har också väldigt speciella matvanor - han gillar tex bara en typ av Royal Canin torrfoder (oral sensitive) en en typ av burkmat (Royal Canin weight control). Han äter heller aldrig mer än tills han är mätt, utan lämnar ofta mat - så för att vara en kastrerad hankatt så är han helt perfekt rent matmässigt! Tycker också att det är väldigt smidigt att han måste äta allt spill, så mycket renare kring hans skålar! Dessutom kan man utnyttja denna lilla mani... är Mammut väldigt gnällig händer det ibland att jag "råkar" tappa ut torrfoder på köksgolvet. Då måste han äta upp det på direkten = lugn & ro ett litet tag. :)



Jätteroligt med fotbadandet! Alla katter som vi haft har föredragit att dricka ur kranen, men jag har aldrig hör om någon som tvättat tassarna i sin vattenskål!

2011-11-29 @ 16:28:11
Postat av: Matilda

Du kan tro att jag fnissade första gånger jag såg det ;) Hon är överlag helt besatt av vatten och tycker inte det gör ngt att bli lite blöt ibland. När vattnet rinner (när hon ska dricka) i badrummet kan hon lägga ner svansen i handfatet och vattna den lite, och när hon var mini satt hon alltid på badkarskanten innanför duschdraperiet när jag duschade. Dessutom är det himla skönt att lägga ner svansen i badkaret hos mig när jag badar ibland... Min lilla knasfia!

2011-11-29 @ 16:39:09
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: ma

Alltså, nu måste du sätta igång och göra en tecknad serien om "Mammut - The Cat"! M

2011-11-29 @ 20:45:16
Postat av: Ida

Kanske en dag... :)

2011-11-29 @ 21:02:15
Postat av: Matilda

Höhö. Kunde inte låta bli att spilla när jag fyllde på Iris matskål igårkväll. Hon verkade inte hungrig, men sprang snabbt dit och åt upp det som låg utanför innan hon gick och la sig i sängen... Tesen är korrekt!

2011-11-30 @ 10:39:29
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Haha! JÄTTEROLIGT! Undrar så vad det beror på, varför har de det tvånget? Undrar om det är fler raser som håller på på samma sätt? Har ju bara erfarenhet av skogkatter & birmor & kan ju säga att skogkatter inte bryr sig ett skvatt!

2011-11-30 @ 21:44:13
Postat av: Matilda

Inte våra gamla bondkatter hemma heller! Sjukt kul är det iallafall.

2011-12-01 @ 09:12:04
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Ida

Du får testa nästa gång Iris blir gnällig - så får du kanske ett par minuters lugn i alla fall. :)

2011-12-01 @ 14:43:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0