IKEA - Inte längre SVENSKT!

Sedan jag flyttade hit till Canada har IKEA varit min lilla fristad när jag längtat hem. Vi har kört ut dit, strosat runt lite på måfå - köpt på oss orkidéer & värmeljus

Trippen avslutas alltid i mathörnan. Där vi köpt på oss väsentligheter så som riktigt knäckebröd (stora runda kakor), marabou choklad/daim (till Paul) samt säsongsviktigheter så som Blossa glögg & Annas pepparkakor. MEN. Nu är det slut med det. För IKEA tänker bara sälja sina egna varor i fortsättningen. Så den där skylten de har i sin shop "Do you feel Swedish today" tycker jag att de kan skrota. För IKEAs egenförpackade pizza eller kanelbullar med glasyr på är inte något som jag direkt förknippar med Sverige.

Jag går inte upp i limningen för att IKEA "svikit" mig - de är ett företag som fokuserar på profit så som alla andra företag. Men jag blir förbannad när jag kommer dit & de marknadsför sig som toksvenska när du kan köpa samma skit på Tim Hortons eller vilken annan nordamerikansk "Vi jobbar för att korka igen dina artärer" kedja som helst. So. I fortsättningen kommer våra besök att involvera en tripp till mathörnan - men ENBART för att HÖGLJUT poängtera att det som säljs där INTE är Svenskt. Paul tycker att vi ska prata om e. coli också - vi får se, det beror på hur mycket jag kommer att sakna min Blossa.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Hej Ida! Har följt din blogg ett tag men aldrig kommenterat. Hittade hit genom att googla bloggar i Canada! Själv är jag väldigt förtjust i Vancouver. Hursomhelst så håller jag med dig om att IKEA i utlandet inte är riktigt samma sak. Bor sedan en månad i Dubai och ett besök till IKEA är ju ett måste som svenne, hahaa! Var sugen på kanelbulle och vad för jag, jo något bull-liknande med glasyr på. Nej så ser inte kanelbullar ut, nu får det bli att baka egna när nästa kanelbullesug infaller. Som tur är kan man få tag på senapssill i mataffären, men det kostar ju därefter!

Hälsningar från värmen i Dubai!

2011-09-28 @ 07:37:40
Postat av: Ida

Oj, du är med andra ord utrustad med tåladmod - behövs x antal sidvisningar för att hitta mig! :)



Nej IKEA i utlandet är en besvikelse i jämnförelse med hur det är hemma i Sverige. Äcklig mat (chicken wings & fish and chips?!), dyrare möbler & nu ingen marabou... Men ändå, känner jag hemlängtan så är det dit jag åker. Fast kanelbullarna skulle jag ALDRIG köpa, inte ens fastän jag inte kan baka bra bullar här (fixar inte torrjästen). Glasyren känns bara så fel.



Vad gör du i Dubai då? Låter väldigt spännande & annorlunda!

2011-09-28 @ 15:35:09
Postat av: Matilda

Hahaa ja mitt tålamod är väl både min styrka och svaghet. Ja på någon vänster känns IKEA som hemma...kanske på grund av att det ser likadant ut? Jag är au-pair i en halvsvensk familj, emellanåt väldigt tålamodsprövande! Men även mycket kul och ett bra sätt att uppleva en ny kultur. Efter att ha pluggat i Luleå så har jag kommit fram till att jag faktiskt gillar värme. Det bästa är att man även kan åka skidor här!

Hur kommer det sig att du bor i Canada? Jag är bra avundsjuk ska du veta :) !

2011-09-29 @ 16:06:07
URL: http://happeningsindubai.wordpress.com
Postat av: Ida

För mig känns IKEA hemma dels pga planlösningen, men även namnen & möblerna i sig själva - för hur många gånger har man inte gått in hos någon & hamnat rakt i en IKEA katalog!



Kan tänka mig att ett au-pair jobb kan vara lite berg & dalbana - precis som mitt jobb, PhD-student & anledningen till att jag flyttade hit till Canada, kan vara.



Eftersom jag kommer från norrland (Lycksele, men har hängt mycket i Älvsbyn & Luleå) förstår jag verkligen det där med värmen. Nu är ju inte Toronto riktigt lika varmt som Dubai - men bra mycket varmare än vad jag är van vid!

2011-09-30 @ 03:11:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0