So COOL!

Vi kom hem från runda down town, svängde in med bilen, jag sprang in med fulla kassar & hörde någonstanns bakom mig hur Melissas pappa (Melissa är alltså vår granne, ni vet hon med baby Andrew) ropar till Paul att han MÅSTE komma & se vad han just skjutit. Inte vanligaste repliken här i vårt kvarter, så jag droppade mina avokados, vände på mina minnetonkas & travade ut igen. Där på uppfarten hittade jag ett gäng öldrickande maltester, Paul &... en föredetta vildkalkon.

Min haka föll ner till bröstet & sen började frågorna komma - hur många får man skjuta per år, behöver man licens, hur gamla kan de bli, hur gammal var det här exemplaret? När jag insåg att pippin skjutits med ARMBORST bara dog jag lite på fläcken - så häftigt!

Åååh - jag vill också! Jag saknar mitt gevär hemma i Lycksele!
Min nya idol - Melissas pappa Peter!

Nu måste jag försöka lista ut om det är möjligt för icke landade invandrare - alltså personer som moi - att införskaffa ÅRTUSENDETS häftigaste vapen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Armborst - om det är något som skrämmer mig så är det just armborst. Varför det är så vet jag inte eftersom jag bara sett den på film. M

2012-04-29 @ 21:00:23
Postat av: Ida

Men HALLÅ - ni har ett gevär ståendes mot väggen i tvättstuga, inte kan du var rädd för en sketen armborst då!!!

2012-04-30 @ 03:20:01
Postat av: ma

Ja, i tvättstugan har vi en luftgevär men den är väl en leksak jämfört med en armborst? Jag tror att en armborst är ett rigtigt farligt vapen, men jag kan ha fel! M

2012-04-30 @ 18:40:46
Postat av: Ida

Klart man kan göra mycket mer skada med en armborst än med ett luftgevär - men samtidigt så har ni ju pappa & Magnus studsare i källaren, som nog får ses som ännu "värre" vapen. Köper jag en armborst blir det dessutom bara en liten, för småvilt.

2012-04-30 @ 19:16:44
Postat av: ma

Kan man köpa en armborst utan att ha vapenlicens? M

2012-05-01 @ 11:08:17
Postat av: Ida

Jag håller på att undersöka frågan - i nuläget verkar det som om man behöver licens (som man köper sig) för att jaga, men kan inte hitta något om licens för själva vapnet.

2012-05-01 @ 14:09:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0