Absolut dax...

06.22 imorse konstaterade vi förövrigt att Mammuts stugtrötthet är ett minne blott. För om liten var så här trött tidigare i veckan...
Så var han raka motsatsen den här morgonen. Han körde HELA registret för att få oss att vakna: jama, klösa på tvättkorgen, sladda runt på parketen, explodera upp i sängen, hugga Paul i vaden (genom täcket, så då tycker han inte att det räknas), klösa på madrassen. När det inte fungerade gjorde han allt en gång till, fast med ännu mer energi - dvs, ännu mer högljut. Vi bara låg i sängen & fnissade helt trött & konstaterade att det är dax att ta med Mumin ut till stugan igen. För morgonfridens skull...

Kommentarer
Postat av: Matilda

Haha, måste älska hans hyss :)

Iris tackar ödmjukast för er kram och hälsar att hon inte är olycklig längre, om vi bortser från att hon fick ett bad igår... ;)

Svar: INTE 06.22 på morgonen - då är det blocketvarning! :)
Oh, fröken Iris har fått ett bad... Vad föranledde detta & hur skötte hon det?
Ida

2012-08-31 @ 17:41:25
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Hon fäller så hemskt, och då brukar ett bad hjälpa att skölja bort en del päls. Hon skötte sig väldigt bra, lite gnällig och ynklig, men tyckte inte det var allt för hemskt. Dessutom fick hon godis efteråt, OCH blötmat! :)

Svar: Ah, I see, duktig Iris! Mumin är lika dan, gnällig & liten men slåss inte för livet för att slippa badet - väldigt skönt! Helt rätt också med belöning! Fast nu blir jag nyfiken, Iris äter alltså mest torrfoder?
Ida

2012-08-31 @ 20:43:25
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Iris äter bara torrfoder, bortsett från kanske en gång i veckan, eller varannan vecka som hon får blötmat = smasksmask (frågar jag om hon vill ha det springer hon direkt till köket)

Svar: Nej vad gulligt, tycker att det är så söt att de faktiskt känner igen vissa ord!
Oki, alltid intressant att höra hur andra sköter maten. Håller du henne från mjukmaten pga vikten? Mumin får mjukmat både morgon & kväll (plus fri tillgång till torrfoder), men det är för att han är så liten i maten att han behöver det för att hålla sin idealvikt. Plus att han inte dricker så där jättemycket (utom från kranen då, då dricker han tills han får hicka) - så jag hoppas han får i sig lite mer vätska via mjukmaten.
Ida

2012-08-31 @ 21:43:53
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Iris är kräsen och ganska tanig, men jag upplever att hon liksom tröttnar på blötmaten om hon får den för ofta. Ett tag fick hon flera gånger i veckan, men då åt hon alltid bara ett par tuggor och så fick jag slänga resten för att det torkade. Nu när hon får en gång (eller två blir det ju, eftersom hon får hälften åt gången) i veckan, eller varannan vecka, så äter hon nästan alltid upp allt. Sen så är ju torrfodret faktiskt helfoder, så hon klarar ju sig på det rent kalorimässigt :)

Har ni funderat på en vattenfontän till Mammut? Stor hit här med en som funkar som en rinnande kran! Haft en som var som en kupol, not so much en hit. Det är krankänslan min dam vill åt!

Svar: Ja det där med att slänga torkad mjukmat har man ju gjort några gånger! Nu delar vi ut väldigt små portioner till Mammut, kanske bara en två matskedar åt gången & då äter han upp nästan allt. Vi har faktiskt en kupolfontän, som han drick ur ibland, men jag kan se fördelen med en som fungerar som en kran! Skönt att höra att den nya fontänen blev en hitt hemma hos er! Så inga mer tidiga mornar för att förse Iris med vatten nu? :)
Ida

2012-09-01 @ 11:00:25
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/
Postat av: Matilda

Iris får också ungefär så mycket, använder sådana där småburkar! Haha, hon är ju lite gnällig ibland - men vi sover alla mycket bättre och hon väcker oss inte varannan timme! :)

Svar: Lite gnäll kan man ta, men att bli väckt varannan timme känns ju lite hårt! :)
Ida

2012-09-01 @ 17:29:37
URL: http://matildalovisa.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0