Let's make some dream cookies!

Fredag & oändliga mängder egentid hägrar... tid som gör att man kan göra allt det där som man annars inte hinner med. I mitt fall, måla om stugkök... men för er som inte leker feodalslav varje helg - kakrecept! Bakade ett gäng "Dream Cookies" till Pauls jobb tidigare i veckan som tack för att de hjälpte mig att nå mitt bröstcancerinsamlingsmål & de blev väldigt populära. So, upp på bloggen!
Enda lilla stötestenen med det här receptet är att det använder sig av shortening, men jag tänker att kokosfett kanske fungerat hemma... Oh well, det går säkert bra att köra på smör rakt av om man känner för det!
 
Börja med att sätta ugnen på 177 grader. Vispa ihop 110 g vegetabiliskt fett (shortening), med lika mycket rumsvarmt smör. Tillsätt 1.8 dl var av strösocker & farinsocker. Vispa ihop. Vispa sedan ner 0.5 tsk bakpulver, 0.25 tsk natriumbikarbonat, 0.25 tsk salt, två ägg & 1 tsk flytande vanilj. Tillsätt 3 dl vetemjöl, 0.8 dl kakaopulver & 6 dl havregryn. När allt är välblandat tillsätter du en cup (alltså 2.4 dl) var av mörka & vita chokladbitar (använde chips) samt lika mycket hackade pekannötter. Tag matskedsstora bitar av degen, rulla till kulor, placera dem på en plåt med bakplåtspapper & tryck till lite lätt. Grädd i cirka 12 minuter - passa noga för det bränns lätt. Låt svalna på galler.

Kommentarer
Postat av: Aleka

försökt kommentera på ditt bön inlägg sen i går kväll, men de funkar inte ? Så får berätta här istället, att de du skrev om gick upp för mig när jag läste ditt inlägg. Har alltid trott bön som i böna!

Svar: Haha! TACK! För shit vad dum jag kände mig den där gången i julas. Himla skönt att jag inte är den enda som bara tänkt på bönor innan!
Ida

2012-08-11 @ 12:18:43
URL: http://swedishingreece.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0