18 December!

Hemma har ju potatis en självskriven plats på julbordet, här upptas den platsen av sötpotatis. Som jag är ett stort fan av - så himla gott! I grytor, tillsammans med fläskkött, fisk, kyckling... Det passar till allt. Här är ett av mina favortisätt att laga sötpotatis på under den här tiden av året.
För 4 personer:
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva 3 sötpotatisar i tunna skivor & sprid ut dem på en smord plåt. Stoppa in dem i ugnen medan du gör en glasyr för smaksättning. Blanda 1 dl lönnsirap med 3 msk rom i en liten kastrull. Koka upp & tillsätt 2 msk smör. Blanda ner 1 krm var av kanel, muskotnöt & malen ingefära. Ta ut plåten med sötpotatisen & ös över ett par msk glasyr - upprepa detta var femte minut tills dess att sötpotatisen är mjuk (efter 20-30 minuter). Servera tillsammans med färsk mint.

Kommentarer
Postat av: Jo

Kanske en dum fråga, men äter man bara sötpotatisen med mynta och ingenting mer?

Svar: Nej, klart man måste ha något till. Igår blev det fisk, men det passar väldigt bra ihop med tex fläskfilé eller kyckling.
Ida

2012-12-18 @ 14:14:06
Postat av: Jo

Tänkte väl =) Tack för tipsen!

Svar: I fall att du vill att det ska smaka extra mycket så kan du öka på mängden kryddor, fast då är det bra om du serverar något till som i sig inte har så stark smak. Typ lax som bara är kryddad med salt & peppar.
Ida

2012-12-19 @ 20:41:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0