Det här med djurnamn...

Finner djurnamn väldigt intressanta - motivationen bakom dem... vad de säger om en person. Ta Mammut som exempel. Andra klättrare skrattar lite när de hört var vi döpt honom till. Så då får vi förklara att det även beror på att jag är geolog & att Mammuts pappa heter Elephant Man.


Vårt ursprungliga namnval? Alltså det där namnet vi tänkt ut & reserverat månader i förväg - Azrael. Men det GICK JU BARA INTE. I mean... titta på honom. Azreal är totalt okompatibelt med hela Mumins personlighet.

Varför jag tar upp det här ämnet - jo för att jag natten till i fredags drömde att min vän Christina berövats vårdnaden om sin tama höna Hedvig. Hennes taskiga ex (jo, samma kille jag skrivit om tidigare) hade helt sonika snott henne. I drömmen blev jag så fly förbannad när jag fick höra detta att jag bestämde mig för att kidnappa tillbaka Hedvig. Det gick totalt fel & allt jag fick med mig i flyktbilen var granntanten som behövde skjuts till detox. Helt knasig dröm alltså, så jag skrev ner den & skickade den till Christina. Som idag tackade mig för att jag gett henne ett namn som hon kommer att reservera för nästa hund hon skaffar. I flera år har hon nämligen funderat på att skaffa en ny hund, en hund som hon tänkt döpa till Magnus. Fast. Så träffade hon mig & kände att hon inte gärna kan ge sin kommande jycke samma namn som min lillebror. Vilket inneburit att hon febrilt försökt komma på ett nytt namn... & voila! Hedvig kom till henne via en dröm - så nu anser hon att det är MENINGEN att hennes nästa hund ska heta just det!

Kommentarer
Postat av: Aleka

Gud vad kul! Min katt heter Azrael, just efter smurfkatten =) Sen har jag en Nala (efter lejonkungen) och en Nora (bara för de var fint och passa bra med Nala)

2012-02-21 @ 10:14:51
URL: http://swedishingreece.blogspot.com
Postat av: Ida

Vilket sammanträffande! Har aldrig stött på en katt som hetat det, men älskat namnet ända sedan jag var liten & helt tokig i smurfarna. :)

2012-02-21 @ 18:13:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0