First glance at Ottawa...

Det här med att köpa take out & äta lunch på hotellet sket sig. Innan vi hittade ett ställe som inte var Tim Hortons (Canadas lantversion av Starbucks) hade vi gått närmare 30 minuter från hotellet. Eftersom Ottawa är typ den sjunde kallaste huvudstaden i världen fick vi inse att vår mat skulle övergå till stadiet djupfryst om vi tagit med den tillbaka. So, det blev lunch nere i marknadsdistriktet, en sväng förbi Fairmont & så spanade vi in en massa Canadensiska flaggor. Bland annat denna...


Som sitter på den här byggnaden - Canadas parlament.

Efter att ha snurrat hundra varv kring eldfontänen som Paul lite vagt referrerade till som "den evigt brinnande elden" utan att veta mer - fick vi tillslut syn på en istäckt placket på marken. Visade sig att installationen funnits på plats sedan 1967, för att fira att Canada då hade funnits i 100 år... Alltså, ibland blir tidsglappet mellan Pauls värld & min värld så väldigt stort. I mean, 1867... då hade Sverige funnits i ungefär 1000 år.

Smaka på den, TUSEN ÅR... En annan sån där bisarr sak - alla de där röda & vita flaggorna, de hade bara funnits i två år 1967. Fram tills 1965 användes nämligen Englands flagga. Sverige å andra sidan, tja vi har haft vår sedan 1275.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0