I like Ottawa...

Oki, nu har det knatats runt väldeliga här i Ottawa & jag måste säga att jag gillar det. Stan känns lite lantlig, som en stor småstad. Folk är trevliga, de otaliga broarna mellan Ontario & Quebeck är gjorda av trä & man kan gå ner för shoppinggatan Sparks St. & se ungefär lika mycket folk som i Älvsbyn.


Samtidigt så är huvudsstadsaspekten väldigt koncentrerad här, stan är så pass liten att Nepals Ambassad ligger vägg i vägg med vårt hotell. En annan sak som gör att man inser att man knatar runt i huvudstaden, här vaktas parlamentet inte av OPP (Ontario Province Police) utan av RCMP - alltså "The Mounties". Dessvärre inte i full puffbyxuniform... jag antar att det är för kallt för det. Liten besvikelse där.

Kommentarer
Postat av: Jo

Åh, jag hade så jättegärna sett en "Mountie"! Kommer ihåg en serie från 90-talet om en sådan som jobbade i USA och alltid hade på sig sin uniform och var jätteartig hela tiden =)

2012-02-19 @ 19:48:13
Postat av: Ida

Var det han som hade en stor hud också, typ en husky? Har nämligen även jag ett svagt minne av den serien - fast kan inte för mitt liv komma ihåg namnet.

2012-02-19 @ 23:01:26
Postat av: Jo

Ja, precis! Kom inte heller ihåg så jag kollade Imdb och se där hittade jag det =) "Due South" hette den, vet inte vad den hette på svenska dock.

2012-02-20 @ 19:34:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0