Köksgenetik...

Har precis svängt ihop en smet för kakor - som nu står ute i vårt solrum (som fungerar som walk in fridge så här på vintern) & fryser till lite. Medan jag tåtade ihop sagda smet kunde jag inte låta bli att tänka på mamma & farmor. Min mamma är typ köksHitler*. Smutsiga skålar & grytor skall utrotas & degiga skedar & smöriga knivar förvisas till diskmaskinen. Farmor däremot... ja hon är en sån där bullfarmor som liksom lever sig in i maten så att hon glömmer av smutsdisken. I vanliga fall är jag väldigt lik farmor - pappa också för den delen - & med lik menar jag att vi är tre små äpplen som sitter på samma kvist. Men i köksfrågan är jag PRECIS som mamma. Har jag använt mjölet, ja då måste det ställas undan innan jag fortsätter med degen. Har jag skivat lite smör, japp - in med sagda kniv i diskmaskinen innan ett endaste litet ägg kan knäckas. Jag tycker att det här är väldigt intressant, hur fungerar egentligen köksgenetiken? Varför blev jag en person med "städaundaniköket-OCD" & inte en matlagningsbohem? Alldeles för lite forskning på det här området känner jag.

*Här vill jag ju förtydliga att min mor i övrigt är en helt fantastiskt fin & trevlig person som inte alls har visat några tendenser till att ta över världen - annat än att hon är oförmögen att gå i någon annan takt än en SS-soldat.

Kommentarer
Postat av: ma

Ja, det är intressant och oforskat. Kram AH = Alien-Hitler! OBS ej Adolf.

2012-02-04 @ 12:20:45
Postat av: Ida

Nejmen mamma... Nu får jag dåligt samvete... jag måste komma på något RIKTIGT fint att kalla dig. Alien-Hitler känns inte som ett namn passande för världens bästa mamma. Vi får fnula på ett annat namn helt enkelt!

2012-02-04 @ 15:31:10
Postat av: ma

Ida, du skall absolut inte ha dåligt samvete för detta. Jag småskrattar för mig själv när jag tänker på dessa kärvänliga benämningar om mig. Tänk nu bara på pappas favoriter; "ormet" och "finska importen". Den senare med hänsyftning till björn- hanen Juhani från Finland och boende i Lsedjurpark! Utan att analysera saken sönder och samman så känner jag faktiskt igen vissa drag i min personlighet som överensstämmer med dessa utsagor, och som jag lägger en POSITIV tolkning i! Kram M

2012-02-04 @ 20:24:00
Postat av: Ida

Finska importen... ja den är en riktig höjdare! Vi säger väl så här, om du någonsin startar en blogg så får du kalla mig VAD SOM HELST - för jag vet ju att du älskar mig. Tusen kramar fina mamma!

2012-02-05 @ 02:09:52
Postat av: ma

Appelut! Kram

2012-02-05 @ 10:59:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0