Recap 2011

Inte ett nytt år utan att sammanfatta det föregående - så kul att kunna kika tillbaka & se vad man haft för sig!

2011 startade i Toronto & jag provade för första gången på att gå på snöskor, vilken kärleksaffär det blev. Redan efter första rundan i januari var jag FAST.

Jag fick mitt alldeles egna par racingskor & i min underbara Canadian Goosejacka pallade jag till & med att vara ute på språng i -20! Jag gick på min första baby shower & fick min första matförgiftning, på sagda baby shower... I februari gick jag med i Disney Princess akademien när jag lärde mig att bemästra konceptet "mata vilda fåglar ur handen". Nu behöver jag bara lära mig att sjunga...

Vi gick på förlovningsfest, åt en massa hummer (eller det var det bara jag som gjorde...) & så drog vi till USA & Lake Placid. Älskar upstate New York & Lake Placid - så vackert & utlimata stället att åka till om man vill ha massor av snö!

Februari bjöd även på musikal - såg både Cats & Billy Elliot, varav den senare var grymt bra! Sedan blev det mars = viktig geologmånad eftersom PDAC går av stapeln. Alltid grymt roligt, det här året ännu mera så eftersom även Åsa & Johan kom till stan. Mindre roligt, jordbävningen i Japan. Fy så ont i magen jag hade innan jag fick svar på att de två vänner jag har där klarat sig oskadda. April genererade också magont för mig eftersom Paul fick ryggont. Något helt galet mycket ryggont, den typen av ont som kräver ambulans & morfin... Hade ett par veckor där som jag tror att vi båda hade velat vara utan. När saker skiftar från dur till moll finns det bara en sak att göra - försöka muntra upp sig själv! Så jag köpte mig en Marc by Marc Jacobs-klänning & agerade värdinna för avdelningens semiformal. Lättare att klistra på ett leende i något tillverkat at Marc...

I maj dödade jag garlic mustard för glatta livet & hade finbesök i form av Martin - vilket naturligtvis innebar att Paul & jag triggades till en wasabiätartävling. Som i sedvanlig ordning slutade oavgjort...

Vi såg Thor på bio & jag fick ett vetenskapsstipendie från provinsen Ontario & halvdånade när jag öppnade kuvertet med beskedet. Vi firade Victoria Day med fyrverkerier, gick på hästshow & viktigast av allt - fina Helen & Ron gifte sig & vi fick vara med på deras stora dag!

Juni dök upp & jag skaffade cykel, fina gröna faran som dessvärre inte är med mig längre eftersom den blev stulen under ett fem-minutersstopp på Bloor Street. Fast innan dess hann vi ha fasligt kul tillsammans! Dessutom firade vi Sverige Nationaldag i Svenska konsulns trädgård, målade om hallen & sedan kom bästa Sussie & Viktor på besök! Vad jag längtat efter att ha dem här - så otroligt kul att få visa dem runt på mitt nya hemmaplan, besöka vingårdar & åka på mini road trip.

Sen firade vi Pauls födelsedag & midsommar med traditionsenlig brakfest & började hänga ute i Pauls familjs stuga. Vi tillbringade sedan hela juli ute i sagda stuga. Med stämjärn, kofötter & allsköns material som kan användas till att slå ut väggar. MAJOR renoveringsobjekt - men väldigt roligt! Perfekt projekt för Paul & mig. Extra trevligt eftersom hårt jobb måste belönas med frozen Margaritas.

Sjukt mycket jobb, men åh vad jag älskade det! Längtar tills det blir nog varmt där ute så att vi kan fortsätta vad vi påbörjat. Slå ut mer väggar, rycka mer ogräs & belöna oss själva med fler luncher i små söta byhålor! Vi testade också väldigt många power bars där i juli - allt för att få ihop den ultimata power bars mixen inför sommarens äventyr... Efter otaliga test fick vi ihop en riktig dundermix & kunde dra till Pearson, Island...

& slutligen - Lycksele, Sverige! Där augusti inleddes med kubbspel, grillkvällar & vindrickande innan vi drog till Fammo i Älvsbyn för födelsedagsfirande av Magnus & moi!

När vi väl klarat av serpentiner, bubbel & rasande mycket paket var det dags för allvaret att ta vid - FJÄLLRÄVEN CLASSIC. Årets höjdpunkt & något som jag aldrig kommer att glömma. Jäklar i min lilla låda vad jobbigt det var att hajka 110 km genom fjällterräng med allt vad man behöver för att överleva, men vilken otrolig känsla när det var över. Är SÅ stolt över oss alla fyra: mamma, Magnus, Paul & jag = 110 km på 78 timmar...

Väl tillbaka i Toronto pysslade vi i trädgården, slog ut mer väggar i stugan, gick på stor lantbruksmässa & sedan pep jag till Seattle & Friday Harbor för PhD-skola i två veckor. Fantastiskt givande & ett underbart slut på augusti & en pangstart på september!

Lärde mig grymt mycket (inte bara att virka!), fick se späckhuggare in action & bara njöt av omgivningen. Sagoligt vackert! Sedan virkade jag en massa små babyskor, undervisade i fält & så blev det oktober & Thanksgiving & vi firade med så mycket kalkon att jag fortfarande blir lätt illamående bara av att tänka på alldeles för stora flygfän. För att arbeta av lite kalkon drog vi ut & plockade äpplen & jag lärde mig att russett äpplen mycket väl kan vara världens godaste äpplen.

Innan oktober tog slut klämde vi också in ett besök på en lokal vingård samt pumpakarvande & utdelande av en mängd godis till söta grannbarn. Så kom november & jag checkade ut från landet & drog till Gran Canaria för att överraska mamma (samt övriga familjen) på hennes 60-årsdag. Spenderade en vecka med sand mellan tårna, i ljumma vindar, med min familj. Var helt igenom fantastiskt, bara en sån sak som att få fiskpedikyr! Fast allra, allra, bäst var naturligtvis att jag kunde vara med & fira mamma. Min fina mamma som vid 60 år är helt hejdundrande häftig! För hur många mammor kikar på delfiner ena dagen för att bli lite trötta på stranden den andra dagen & lösa det genom att klättra Gran Canarias högsta berg?

I say, my mum is one of a kind!

Efter flyg till Madrid & Frankfurt kom jag tillbaka till Toronto & SWEAs julmarknad. Som gick helt tokbra, en miljon svenska sålde vi för. Själv drog jag in nästan 2000 kr på mina små virkade barnskor, pengar rakt till bröstcancerforskningen. Resterande fritid under november & december ägnades åt att påta ihop en diabeteskokbok till pappa, som kämpat på något otroligt imponerande med att lägga om sin livsstil & leva sundare. Boken anlände dagen innan avfärd till New York/Sverige. Timing kallar vi det. Lycka kallar vi känslan av att fira julen hemma.

Lycka var det också att få fira nyår med Josefin i Stockholm!

Älgfilé, massa vin, kladdkaka & sedan togspurt till bussen, knökfull spårvagn & så slutligen stod vi där på Skansen & lyssnade på "Ring klocka ring", skrek "GOTT NYTT ÅR!", smällde en flaska bubbel till & såg ut över världens vackraste huvudstad.

Välkommen 2012 - jag känner på mig att du kommer att bjuda på massa spänning!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0