Men det är ju bättre på svenska!

Ni vet när man går & ser tecknat/pixar på bio & man väljer engelska för att det är originalspråket & bättre, punkt. Så är det bara, eller hur? Så liten chock här ikväll när vi beslutade oss för att ladda ner Aladdin & jag inte tyckte att sångerna var bättre på engelska! Ta introt, Arabian Night versus Arabiska Natt... Tycker att den svenska versionen är så mycket bättre! Samma sak med flera av de andra sångerna, från Prince Ali vs Prins Ali till A Whole New World mot En Helt Ny Värld.
 
Enligt mig då... men jag kanske är totalt partisk pga ljusa barndomsminnen & partiell hjärntvätt mot att bli Sveriges främsta ambassadör efter min exil här i Canada. Måste utforska detta mer känner jag - känner jag lika dant för andra Disney filmer? Vad är egentligen bättre, Ursulas underbart elaka sång på engelska eller svenska? Får gå igenom lite material känner jag här!

Kommentarer
Postat av: Jo

Jag är ju kär i Peter Jöback så jag säger ju att svenska är bättre (har inte tittat på klippen du lagt upp men det är vad jag tror =))

Kram!

Svar: Men du måste kolla! Så mycket bättre tycker jag! Speciellt introt till Aladdin, Arabiska Natt låter mycket bättre än Arabian Night.
Sen är det en total nyhet för mig att du är kär i Peter Jöback! Satsa inte för hårt bara! :)
Ida

2012-06-30 @ 19:08:54
Postat av: Jo

Visste inte du det, trodde det var allmänt känt. Oroa dig inte, vet att det loppet är kört... Men man kan fortfarande se och höra på honom =)

Svar: Nej det visste jag faktiskt inte. Märkligt, vi som har haft Disney-maraton & allt. Hm, fast jag antar att vi aldrig tog oss till Aladdin, känns ju som om det hade kommit fram då. :)
Ida

2012-07-02 @ 22:12:50
Postat av: Jo

Nu har jag tittat och håller HELT med dig. Det SKA vara Peter Jöback, få andra röster slår hans =) Och om vi hade sett Aladdin hade det nog som sagt kommit fram =)

Svar: Checkade precis vem som gjorde Jasmine & fick reda på att det är Myrra Malmberg som gör både henne & Ariel. Lite Disney trivia så här på en tisdagsmorgon!
Ida

2012-07-03 @ 14:29:19
Postat av: Jo

Rättning i trivian: det var Sissel Kyrkjebø som gjorde Ariel, det är därför hon har en lite konstig dialekt =)

Svar: Sabla wikipedia - komma med felaktig info. Fast jag undrade faktiskt lite, för Ariel säger en del saker som "Vad ord det nu?" som får en att hajja till lite. Inte helt fel, men tillräckligt annorlunda för att man ska undra. So, himla tur att jag har dig Jo som kan rätta Wikipedia & räta ut frågetecknen i mitt liv!
Ida

2012-07-03 @ 16:05:19
Postat av: Jo

Ja, vad skulle du göra utan mig =)

Svar: Jaaa du Jo, som tur är så ju det inget alternativ. Jag har ju dig & det är så HIMLA bra! Kraam!
Ida

2012-07-03 @ 23:52:51
Postat av: Jo

Tack det samma! =)

2012-07-07 @ 09:44:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0