Lite för mycket...

Gårdagen var en känslostorm - oro för Mammut, handledarprat & never ending lönediskussioner... Kära gamla UofT bestämde sig nämligen i veckan för att minska min lön med si så där 70% - något som båda mina handledare visste om sedan ett par veckor tillbaka men inte tänkte på att upplysa mig om. Det var därför jag grät i torsdags, tänk er själva att ha en lön som man fixar att gå runt på, men inte så mycket mer än det, & så plockar någon bort 70% & bara "Nej men 2500 kr per månad ska väl räcka!". Nu är tanken förvisso att jag ska få en större klumpsumma i maj, men jäklar vad dåligt det är att behandla folk på det här sättet. I vanliga fall tiger jag mig igenom jobbigheter som detta, men igår var jag så upprörd att jag sa rakt ut till min ena handledare att jag inte kunde begripa hur de inte informerat mig om detta. Han skylde på ditten & datten & jag satte ner foten & sa att han kunde skylla på vad han än ville - som handledare är det ändå deras uppgift att åtminstonde informera mig om saker som kommer att ha en direkt effekt på mitt liv.

Sedan gick jag på avdelningens semi formal & drack alldeles för mycket vitt vin. Dumt, men ibland måste man få dränka andras dumheter i alkohol.

Kommentarer
Postat av: ma

Lågt! Jag kan lite förstå vad du kände i situationen eftersom något liknande hände mig denna vecka. Jag var lovad att få behålla hälften av lönetillägget när mitt vikariat som avd.chef upphör sista mars. Men när det nu är dax att fixa detta har tillägget minskat och skall även inkludera årets löneökning. Jag kände mig kränkt och illa bemött. Dagen därpå tog jag upp detta med chefen och sade även att känslan av att arb.givaren försöker blåsa mig var inget jag ville uppleva. Få se nu vad som händer. Usch! Kramar!

2012-03-31 @ 20:15:38
Postat av: ilsken ingrid

Men usch, kan de verkligen göra det? Det får de väl inte. Har du inte kontrakt på en viss summa??? De tror säkert att de nu kan göra vad de vill eftersom de vet att nu när du jobbat så mycket så vill du verkligen avsluta och bli doktor, så de kan lika gärna sluta betala! Inte rätt! Jag blir arg! Det måste finnas något som går att ordna eller? Vad är det för land du bor i???

2012-03-31 @ 20:55:41
Postat av: Ida

ma - bra att du sa ifrån, hoppas att de backar & gör så som det var uppgjort från början! KRAM!



Ingrid - Jag har kontrakt på en viss summa, men tydligen har min ena handledare betalt ut alla pengar han förbundit sig till för det här året. Vilket gör att den andra måste betala resten & då har de halverat hans ursprungsanslag för att få det att räcka. Vilket alltså gjorde att min lönecheck hamnade på $375 för den här månaden... Nu när det sjunkit in lite inser jag ju att jag kommer att klara mig, fick en stor check från UofT vid jul & så ska det komma en till utbetalning i maj men alltså, chocken när jag först såg siffran. Inte roligt för fem öre när man inte fått någon förvarning alls!

2012-03-31 @ 21:36:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0