Cookie Bonanza!

Hela helgen har det kliat i fingrarna efter att fylla huset med kakdoft! Fast så sprang tiden iväg så där som den brukar & det blev inte av. Förrän idag, för när jag knatade hem vid sextiden & det forfarande var ljust ute (vi bytte till sommartid den här helgen) väcktes baklusten till liv något enormt. Så jag pallrade mig hem det fortaste benen bar & så drog jag igång! Startade med ett gäng jordnötssmörsbaserade kakor - Paul har ju en förkärlek för just den ingrediensen.


Jordnötskrämsfyllda chokladkakor:

Värm ugnen till 177 grader. Blanda 3.5 dl (1.5 cups) vetemjöl, 1.2 dl (0.5 cups) kakao & 0.5 tsk natriumbikarbonat - ställ åt sidan. Rör ihop 113 g (0.5 cups) mjukt smör med 1.2 dl (0.5 cups) strösocker, 1.2 dl (0.5 cups) farinsocker, 0.6 dl (0.25 cups) jordnötssmör, 1 ägg, 1 msk mjölk & 1 tsk vanilj. Rör till en smidig massa, tillsätt sedan mjölblandningen. Forma cirka 30 kulor av degen (ping pong storlek). Blanda sedan 1.8 dl (0.75 cups) florsocker med 1.2 dl (0.5 cups) jordnötssmör till en slät massa & använd denna till att forma tärningsstora kulor. Tag en chokladkula - tryck ut i handflatan, lägg i en bit jordnötsfyllning, vik ihop & rulla till en stor kula. Placera kulan på en plåt med bakplåtspapper. Doppa sedan botten av ett glas i strösocker & använd glaset till att platta till kulan så att den blir lite knappt 1 cm hög. Baka kakorna 8-10 minuter, låt svalna på plåten 1 minut innan du för över dem till ett galler för att kallna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0