Ett paket till moi!

Som sagt, det är lite trist just nu - så då passar jag på att unna mig små roligheter för att muntra upp. Jag brukar nämligen "spara på roligheter". Är det något som jag hemskt gärna vill ha men kanske inte behöver på stört, ja då spar jag det till en regnig dag. Himla bra sätt att bli lite gladare när det verkligen behövs! So, nu har en order till Amazon skickats iväg. Tanken är att jag ska bli freaking expert på att arrangera blommor så att jag inte behöver betala för en brudbukett. Mycket roligare om jag bundit den på egen hand tänker jag. Därför har lite glossiga bilder införskaffats i sagda ämne. Funderar på om jag inte ska lägga till "allkonstnär" till mitt visitkort, den dag jag skaffar ett dvs. Eller så kanske "obeslutsam" eller "scattered" är bättre ord för att beskriva mig... men det låter mycket deppigare så vi går på det förstnämnda istället!

Kommentarer
Postat av: Aleka

sv

Tack så mycket =)



haha ja de är galet. Men de är ett mellanstort till litet bröllop på Kreta. Har varit på andra där de är upp mot 1000. Men så kostar de inte lika mycket + att man får pengar som present av alla, så man brukar gå plus. Sen om man inte skulle bjuda någon släkting (typ mammas kusins dotter eller så) så skulle de vara väldigt förolämpande och ett väldigt rabalder, så de är bäst att bjuda alla =P

2012-05-16 @ 20:00:20
URL: http://swedishingreece.blospot.com
Postat av: Ida

Jaaa... Jag kan ju förstå att man inte vill stöta sig med någon, men shit vilken jätteapparat att hålla igång! Sköter ni allt inom familjen eller anlitar ni någon att hjälpa er med förberedelserna?

2012-05-16 @ 21:01:51
Postat av: Aleka

Vi har inte kommit längre än till att bestämma "någon gång nästa sommar" :P Men de finns massor med bröllops fixare här så de är möjligt att vi tar en del hjälp. Sen följer alla bröllop ungefär exakt samma schema. Inga psalmer att välja, maten är alltid samma, man har inte bordsplacering osv. Men jag vill försöka få in så mycket svenska traditioner som möjligt. Vet inte riktigt hur jag ska göra.



Gifter ni er i Sverige eller Kanada? Har du börjat planera? Hoppas de kommer bli lite bröllops snack här på din blogg med så småningom :D

2012-05-16 @ 22:55:14
URL: http://swedishingreece.blospot.com
Postat av: Ida

Vi har redan börjat pratat ganska mycket om bröllopet & jag är i full gång med att leta inspiration! Planen är att vi gifter oss i Sverige i augusti, följt av en fest här i Canada i september för de som inte kan komma till Sverige. Jag tänker att vi kör Canada-tema i Sverige & Sverige-tema här. Jag vill göra rätt mycket själv eftersom jag tycker sånt är kul & vill ABSOLUT fixa tårtan själv. Kanske all maten också, vi får se...



Vi kanske kan vara lite bollplank för varandra under den här processen? Är ju första gången för oss båda - så det hade varit kul att kunna "prata" med någon som är i samma situation!

2012-05-16 @ 23:11:39
Postat av: Ida

Oh, & har du börjat kolla på klänningar än? Jag får typ panik! Jag vill inte ha så mycket att välja på! Har ingen aning om vad jag vill ha för stil på klänningen, bara vad jag inte vill att den ska se ut som - hopplöst! :)

2012-05-16 @ 23:13:03
Postat av: Aleka

Ja de vore riktigt roligt! Önskar vi kunde ha ett Svenskt bröllop! Tycker den svenska ceremonin är så fin. Men då jag inte har speciellt stor släkt och väldigt få vänner i Sverige, och inte så många av hans familj/vänner skulle kunna komma så skulle de bli väldigt litet och tråkigt. Så de får bli ett grekisk ortodoxt ändå.



Jag har börjat fundera lite på inbjudningar och "save the date" (tycker de behövs till de svenska gästerna då dom kanske vill veta datum och ha lite tid att planera och boka biljetter ganska långt i förväg). Hittade fina ideer med pass som save the date och boardning kort som inbjudan. Får se hur de blir. jag har turen att ha en kusin som är grafisk designer och har en pappersbutik så jag kommer nog få bra hjälp där =)



Har googlat klänningar längre =P Men jag är lite kluven. Jag är egentligen ingen flashig person sådär, men är lite inne på att ha en maräng typ ändå. Sett några så fina. De är ju enda gången man klär sig sådär. men de finns ju såååå mycket! Bli kär i var och varannan klänning, hur ska man kunna välja? Men de blir troligtvis att köpa i Sverige då grekiska klänningar är DYRA och hemskt fula. Mycket glittriga halvgenomskinliga spetts korseter med högglansig maräng kjol ;) Hur vill du INTE att den ska se ut då?

2012-05-17 @ 22:11:19
URL: http://swedishingreece.blospot.com
Postat av: Ida

Vi kommer att ha vårt bröllop i Sverige av den enkla anledningen att farmor MÅSTE vara med & hon inte kan flyga hela vägen hit. Så det var ett lätt beslut!



Älskar tanken med pass/boarding pass som inbjudan, kan nog bli jättefint! Speciellt nu när du har lyxen att ha en grafisk designer till kusin! Vi ska försöka få ihop ett "save the date" foto när vi har vår förlovningsfotografering. Har lite idéer som involverar kakor... :)



Inga sjöjungfruklänningar, avskyr dem. Inte heller något med massa rynk i kjolen eller alldeles för mycket spets. Sen måste klänningen ha en liten ärm, ser helt galet hemsk ut i allt som är ärmlöst/smala axelband. Har liksom inga bröst som håller uppe nått så det blir katastroffult. Sen tror jag också att jag kommer att hålla mig borta från spetskorsetter, det känns ju lite väl 80-tal. :) Hoppas att jag ska få till en resa till NY senare i sommar för att spana lite!

2012-05-17 @ 22:32:02
Postat av: Aleka

Ja då förstår jag de verkligen. Jag har inga äldre släktingar alls så de kommer inte bli några problem. Och mamma har sagt att hon gärna går in och hjälper till lite om några inte har råd med biljetterna ner.



Vad kul att du gillade de. Du verkar ju vara väldigt pysslig och duktig på såntdär vad jag sett från dina skisser och så här! Så de ska bli kul att se hur ni väljer att göra!



Håller helt med om sjöjungfru! Inte vackert. Men de är bra att veta lite vad man gillar/inte gillar så man har någonstans att börja iaf. Oh gud vilken dröm att åka till NY och prova klänningar! Gissar att utbudet är något större än i Gbg/rethymnon ;) haha men de kanske är lika bra att jag inte har så många val.

2012-05-20 @ 11:29:34
URL: http://swedishingreece.blospot.com
Postat av: Ida

Hur dyrt är det att flyga ner till Kreta? Undrar för att det alltid känns SÅ billigt att flyga i Europa - men jag har inte varit i Grekland på en massa massa år nu, så jag har dålig koll & Grekland är med på listan över potentiella honeymoon destinationer.



& åh så skönt att du inte heller gillar sjöjungfru, alla andra verkar vara så himla på den trenden (som jag inte fattar fortfarande lever kvar). I princip varje bröllpsmagasin jag köpt så här långt går liksom all in på den passformen & jag kräks lite.



En sak jag funderat på när det gäller brudklänningen är att få den uppsydd, känns som om det varit ett fint minne - att ha något sytt speciellt för mig. Funderar lite på det här företaget som syr upp gamla canadensiska vintageklänningar:



http://www.cabaretvintage.com/store-news/thecabaretcollection-com-has-launched/



Vi får se!

2012-05-20 @ 14:16:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0