Nordic Dinner...

Det är morsdag här i nordamerika idag. När vi var nere down town på vår cykelrunda såg jag folk med blomsterbuketter & pajer i kartonger överallt... & jag fick sånt LÄNGT efter min mamma. Men så kändes det lite sent att ringa. Så jag försökte bota med att laga en väldigt hemmainspirerad middag. Började med en förrätt med rökt renstek som bästa farmor skickat hit.


Stekte 100 g grovhackade shiitakesvampar (ville ha kantareller, men det fanns inte) med 1 sharlottenlök i lite smör, peppar, salt & citrontimjan. Lät det svalna, blandade i mixer med 50 g fettfri philadelphiaost & spritsade ut på var sitt rostat bröd. Lassade på renstek & lite citrontimjan & voila, klart! Sen blev det röding till huvudrätt tillsammans med en stor klick rom - återigen hitskickad av superfarmor.


Vände bara rödingen i pyttelite strömjöl + salt, stekte 3 min på varje sida. Lassade ur från pannan, hällde i lite 5% grädde, 1 fiskbuljongtärning (fast det var för att jag gillar det SALT, gör man inte det så kan det vara en idé att minska på buljongen) + en 5-6 krossade enbär. Sedan toppade jag med gräslök - som väl måste vara den svenskaste örtkryddan näst dill.

Kommentarer
Postat av: ma

Vad fint ni har gjort det. Den bästa farmodern har visats för hela svenska folket i Landet Runt! På folkhögskolans dag intervjuades hon av Nordnytt ang sina studier vid 84-års ålder. Detta nyhetsklipp visades igår i STV1! M

2012-05-14 @ 20:24:50
Postat av: Ida

Tack, tack! Vi lägger ner lite extra krut på maten/fotografierna så att vi kan knöla in dem i olika kokböcker! :)



Farmor är bara bäst, önskar att jag hade sett klippet i Landet Runt!

2012-05-14 @ 20:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0