The wedding dress...

Oki, jag VET att det är jättelänge tills vi ska gifta oss - men alla som jag pratar med bröllopet om säger att jag ska börja leta nu! Jenni & Jason som vi åt middag med igår är väldigt nygifta & Jenni förklarade att klänningen var det som hon stressade mest över men att hon fick ett inre lugn så fort hon fått tag på den... Inre lugn hade varit trevligt i den här frågan, för just nu är jag bara helt chockad över hur mycket FULT som finns där ute. Har tittat på så många bilder & kommit fram till en knapp handfull som känns sådär. Funderar bland annat på en klänning från det här Torontoföretaget - handsytt här i Toronto efter Canadensiska vintage klänningar. Men så blir jag rädd för att jag ska se ut som en liten tjej som dykt ner i utklädningslådan, eller ännu värre, som en liten japanska, & tänker att jag ska gå mer mot det något mer minimalistiska. Så säger Jenni "As you like to dance, go for a short dress"... Gaah! Så då blir jag helt stirrig - för jag älskar ju att dansa, så kort klänning makes sense. Å andra sidan så kan ju Paul inte dansa för fem öre, så då kan jag lika gärna hålla mig till en lång klänning... & någonstanns här blir det typ överslag i mitt huvud & jag börjar fundera på om jag kanske inte bara ska gifta mig i mammas folkdräkt eller farmors klänning. Det senare alternativet kräver dock att jag växer cirka 15 cm på längden...

Kommentarer
Postat av: Aleka

Oh jag skulle aldrig ha en kort klänning. Även om jag planerar att dansa hela natten. De kan man ju ha när som helst, en "riktig" bröllopsklänning kan man förhoppningsvis bara bära en gång. Men de kan ju vara bra att inte ha släp eller sådär på kanske ;)

2012-05-24 @ 18:33:36
URL: http://swedishingreece.blospot.com
Postat av: Ida

Suck, så konfunderad... Hittar en massa detaljer som jag gillar på den här hemsidan:



www.bhldn.com



men inget som känns HELT klockrent. Sen är ju frågan om man ska ha slöja eller inte, just nu lutar jag åt inte.

2012-05-24 @ 20:55:04
Postat av: Jo

För det första kommer du vara fin i vad som helst. För det andra så ska du inte tänka för mkt på vad som är "rätt" utifrån vad andra tycker. För det tredje så har du ett år på dig så bli inte panikslagen. Med det sagt:

Om man funderar lite på hurdan du är som person och vilken stil som är "Ida" så känner jag att en kort klänning är passande. Även om Aleka har en poäng så tänker jag att du fortfarande är ung och du har en snygg kropp, varför stänga in det i en lång klänning? Det behöver ju inte vara en kortkort utan en cocktail-längd kan vara utmärkt. Speciellt när du tänkt det för dina brudtärnor.



Försök att inte bli allt för förledd av alla fina vita klänningar som egentligen inte är du. Se dem framför dig som andra sorters klänningar och om du skulle tycka om dem om de hade en annan färg än vitt. Kanske det hjälper.



Stor kram!

2012-05-26 @ 12:22:50
Postat av: Ida

Tack Jo, hoppas på det!



Vad gäller klänningslängden så tycker jag att Aleka har en väldigt bra poäng i det där med att det är en "one timer". Samtidigt så tänker jag på den praktiska aspekten, ska vi vara ute på något lantställe i norrland så känns ju inte långklänning så där helt super. Tänker skitig mudd... vilket hade varit supertrist.



Men som sagt, jag har ett år på mig att stöta & blöta frågan... :)



KRAM!

2012-05-26 @ 14:29:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0