Looking after our flowergirl!

Igår passade vi Elsa i cirka tre timmar hemma hos oss medan Fredrik var på labbet. Kändes nämligen inte som ett jättebra upplägg att ta med en 2.5 åring till en miljö där pappa disikerar möss - så hon fick hänga med oss istället! Inledde starkt med att blåsa & jaga såpbubblor i trädgården samt tvångsmata Mammut. Seriöst, den katten kan man verkligen göra VAD som helst med & han är ändå nöjd. Sen tog vi med vår lilla blomsterflicka till lekparken. Där vi åkte rutchkana (jo, jag också...) & så ville Elsa veta vad ett ekollon är - så jag förklarade & sedan visade Elsa själv hur det går till. Gräv ner ekollonet i sanden, sen blir det ett babyträd & så WHOOM - ett JÄTTETRÄD!


Efter avslutad biologilektion tyckte vi att hon varit så duktig att vi gick ner till slutet av parken & köpte glass från "The Ice Cream Truck". Elsa fick en sundae med jordgubbssmak. Stor hitt. Mindre hitt när vi kom tillbaka till lekparken & Elsa efter cirka tio minuters lek mumlade något om bak & Paul & jag bestämde oss för att ett toabesök (= hemgång) nog var en bra idé. Eh... det förslaget togs emot sådär. Åh vad det gräts & försökte ålas ut ur famnar & Paul & jag kände oss ungefär som om vi stulit henne från lekplatsen. Fy sjutton, men vad gör man? Vill ju inte heller hamna i ett scenario där det blir en olycka mitt i lekparken... Så hemgång blev det även om det såg ut som om vi ledde henne till galgen. Tillslut fick Elsa i alla fall ut sig "Lion King" mitt i gråten & så fort Paul paniskt lyckats ladda ner den så återvände friden. Tills det var dags för Elsa att åka ut till flygplatsen med Fredrik för att hämta Victoria. Det var inte heller något Elsa kände sig tillfredsmed. Hon tyckte att Fredrik kunde ringa till "mammi" & berätta att de var hos "Ida & Pool" & att mammi kunde ta sig hem på egenhand. Fniss... de är rätt roliga de där små.

Kommentarer
Postat av: Jo

Kul för Viktoria att höra den sedan "Elsa tyckte att du kunde ta dig hem för egen maskin. Hon ville hellre hänga med Ida o Paul". Vilken ångest som mamma...

2012-05-28 @ 20:49:51
Postat av: Ida

Alltså, jag hoppas & tror att Fredrik inte informerade henne om det på morsdag. Det hade ju annars kunnat kännas lite småtungt. :) Å andra sidan, då vet hon ju i alla fall att Elsa haft en bra dag (trots gråtattacken på slutet) - för i annat fall hade hon ju inte velat stanna!

2012-05-28 @ 20:55:45
Postat av: Jo

Det är ju sant =)

2012-05-29 @ 23:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0