Frukost...

På sista tiden har jag läst en himla massa Game of Thrones på min kobo varje kväll, i princip har jag väl läst tills det att jag däckat totalt. En av de allra bästa sakerna med en kobo är att de kommer med en ordlista, så man enkel får en förklaring till alla engelska ord man inte känner igen. Love my kobo!
 
Men, det var inte det jag skulle komma till - utan det faktum att Game of Thrones ofta talar om hur karaktärerna "bryter fastan" - alltså, break fast. Tröga jag hade faktiskt aldrig reflekterat över det här innan, att ordet "breakfast" är en direkt sammansättning av orden "brya" & "fasta". Så idag, medan Paul & jag satt i bilen tog jag upp ämnet. Paul frågade då om inte det svenska ordet för "breakfast" också är baserat på samma grund mening. Svarade att så inte var fallet - "frukost" betyder liksom bara frukost om man inte forskar i ämnet. Varpå Paul säger "Really, so it doesn't mean you break fast of frukt and ost. Aaah, Paul & hans ordvitsar & ahh att jag inte ens tänkt på den sammansättningen innan!

Kommentarer
Postat av: Jo

Bara för att jag själv blev nyfiken: http://sv.wikipedia.org/wiki/Frukost#Etymologi

Svar: Men vad roligt att få det lite mer klart för sig! Har undrat över varför vissa i skåne kallar lunch för frukost & nu fick ju det sin förklaring!
Ida

2012-11-05 @ 12:11:56
Postat av: Jo

I aim to please =)

Svar: & du gör det så himla bra!
Ida

2012-11-05 @ 22:23:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0