Helmorgon för Digby!

Digby har haft en perfekt morgon idag. Dels så fick han frukost redan halv sex då jag klev upp en första gång (var tvungen att skicka en jobbgrej till tryck 06.00) men sen fick han extra gostid i sängen eftersom jag gick tillbaka till sovrummet & sov 2 extra timmar när allt var avklarat. Till råga på allt så behövde Paul inte vara på jobbet vid 9, så när jag väl klev upp så fortsatte goset nere i soffan. Digby spann så där så att jag trodde att hans lilla huvud skulle poppa av. Sen kom höjdpunkten, Pauls frukost... & jag vet ju att jag skrivit tidigare om hur the monkeypig trånar efter Pauls flingor, men jag kan bara inte låta bli att köra repris på det. Han är ju så jäkla söt med sin lilla viftande tass!
& sen när han får en flinga, åh vilken lycka!
Nomnomnom...
& sen startar hela processen om - GE MIG FLINGOR, DE ÄR MINA FLINGOR!
 

Kommentarer
Postat av: Matilda

Svante är likadan... Matildas mat är egentligen Svantes mat, så är det bara! & han är väldigt rättfram och tar saken i egna tassar. Äter jag i soffan lyckas han alltid komma tillräckligt nära tallriken för att tjuva till sig något - igår var det en pepparkaka som han lyckades bita till sig. Pepparkaka + kattungemage känns inte = sant. Så, hade en väldigt ledsen Svante bredvid mig när jag tagit pepparkakan ifrån honom...

Tack för omtanken! Imorgon ska hon få somna. Överjävligt jobbigt, men skönt att få ett avslut. Och skönt för Iris att slippa ha ont.


Svar: Digby är så pushig, så jag känner verkligen igen det där "nejmen faktiskt, det ÄR min mat". Applicerat på allt. Fast att sno en pepparkaka, det var ju en ny en. :)
Så sorgligt, blir helt lipig bara av att tänka på det. Fast är hon inte bättre så är det ju något som är klart fel & då är det det enda man kan göra. Önskar jag hade kunnat göra något för att underlätta lite! Kram!
Ida

2012-11-29 @ 17:11:11
URL: http://matildalovisa.blogspot.com
Postat av: Matilda

Jag har fått plocka mat ur Svantes näbb mer än en gång. Ibland tar han sig en bit pasta, ibland lite sallad... Han är en allätare!

Jag känner att det är enda utvägen. Veterinären erbjöd (mest för att jag inte skulle känna att de inte gjort tillräckligt) att skriva remiss till ortoped eftersom ryggen var det enda hon reagerade på när hon klämde, men samtidigt så känner jag att eftersom röntgen av ryggen och ryggraden inte visade något så blir det mest att dra ut på lidandet. Skulle en ortoped hitta något som eventuellt skulle kunna opereras, så innebär ju det också ett ställningstagande - det finns inga garantier för att en operation skulle göra henne bra och som veterinären sa, har hon en gång fått ont i ryggen kommer det förmodligen aldrig att försvinna helt. Med tanke på hur hon reagerar på smärta, med sitt utåtagerande beteende och ilska, så vill jag inte utsätta henne eller mig för det. Risken är alldeles för stor för att jag ändå i slutändan skulle behöva avliva henne och då har jag bara dragit ut på lidandet och stressat henne. Utöver det så har hon ju faktiskt förbrukat mitt förtroende flera gånger om när hon blivit så arg, så jag kommer ju aldrig lita på henne igen. Aldrig. Och det blir en ohållbar situation när jag har Svante (nu stänger jag in Iris varje gång jag åker hemifrån - kommer han åt henne när hon har ont och hon blir arg är jag rädd för hennes reaktion) och dessutom småbarn i min omgivning.

Svar: Tja, Digby gick ju lös på brysselkålen en gång - så det är väl en kattungegrej!
Nejmen det är ju inte hållbart att ha det på det sättet. Inte för din skull, Svantes eller någon annans. Du måste ju kunna umgås med vänner & familj utan att behöva oroa dig för att Iris ska bli aggressiv utan förvarning. Att katter ryker ihop lite då & då, det händer ju liksom - men att de attackerar de människor de älskar, ja då är ju något helt klart fel. Är i alla fall så glad för att P kommer & är med dig imorgon, den här typen av saker ska man inte behöva gå igenom själv. Kram!
Ida

2012-11-29 @ 18:00:10
URL: http://matildalovisa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0