Kan inte låta bli att undra...

Vi säljer helt sjuka mängder godis under julmarknaden, kolla bara hur mycket bilar vi beställt in...
Fastän det nu är 10 år sen jag sist åt godis så minns jag precis hur en bil smakar om jag anstränger mig. Samma sak med choklar, kan få en exakt smakbild i munnen om jag aktivt tänker på hur de smakar. Violaskar, same... Men, det finns ju så mycket nytt godis ute på marknaden, stod & tittade på en centerrulle igår - en med cocos-smak & jag måste erkänna att jag blev nyfiken. Hur smakar en sån centerbit, hur smakar marabou med rostad majs, salta bildäck? Finns det någon ny riktig klassiker där ute, någon som spelar i samma division med plopp?

Kommentarer
Postat av: Trillingnöten

Eftersom jag är nu här på bloggen är jag lite nyfiken; har du valt att inte äta godis av någon anledning eller kan du inte? :)

Svar: För tio år sen slutade jag äta godis, kakor, chips, glass - allt sånt. Anledningen var att jag vägde nästan 30 kilo mer än vad jag gör i nuläget, så jag la helt enkelt om min livsstil totalt. Så jag kan äta, bara det att jag låter bli. Vet att om jag börjar så kommer det att barka totalt igen, måste vara antingen eller för mig.
Ida

2012-11-24 @ 21:50:41
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com
Postat av: Trillingnöten

Helt fantastiskt tycker jag! Det är nåt som jag funderat länge på, eftersom jag själv strulat med övervikt sedan tonåren. Nu har jag gått ned, men känner att just de där sakerna du nämnde ställer till det för mig....Vad roligt att ha hittat någon som verkligen gjort slag i saken! Härligt jobbat!! Du känner inte så mycket sug nu alls? Eller kommer det då och då fortfarande? Förlåt att jag frågar, men jag är så intresserad!

Svar: Absolut ingen fara, bara att fråga på! Har skrivit om det tidigare här på bloggen (du kan leta lite under "healt-nutrition" om du vill läsa mer), så det är inte ett dugg känsligt.
Jag slutade alltså helt när jag var 18 (efter att ha varit tjock sen jag var 8 år) för att jag var jättedålig på att sätta stopp på ätandet, det blev liksom aldrig bara en chokladruta utan jag åt upp hela kakan. Klarade helt enkelt inte av att begränsa mig. I början var det jobbigt, men redan efter någon månad så hade suget minskat väldigt mycket & idag är jag i princip ALDRIG sugen på något sånt. Sure, bakade saker kan lukta väldigt gott men det hade aldrig fallit mig in att "bara ta en". Det behovet är borta. Lite som jag tänker att vegetarianer måste känns det, det är helt enkelt inte en matgrupp jag räknar med. När jag precis slutat så hade jag ett gäng "morötter" som höll mig på rätt bana (bla två baler att gå på) - så det är ett tips om du vill försöka! Sen såg jag ju sånt resultat, så det var också grymt peppande.
Ida

2012-11-25 @ 01:46:31
URL: http://vilsnajollen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0