Kokbokens framsida...

Nu i helgen måste jag få till det, kokbokens framsida... åh vad jag har ångest. Vad gör ett bra kokboksomslag? Hur får man folk att bara "Åh så gott & fint, den boken bara måste jag bläddra i!"? Blir helt stirrig bara jag tänker på det. Inte hjälper det heller att det måste vara svenskt - jag menar, vi äter ju god mat - men så där estetiskt är det kanske inte alla gånger. Eller? En sak är säker, jag skippar oskalad potatis samt svenska flaggan... Potatis för att jag, ve & fasa, aldrig varit någon större fantast av konceptet. Svenska flaggan för att jag inte hinner ansöka om tillstånd från Svenska kungahuset.
 

Kommentarer
Postat av: Åsa Erlfeldt

Ett enda stort hjärta av lingonsylt?

*Har denna, älskar omslaget:
http://bokrummet.se/sv/produkter/mat-dryck/mat/annas-svenska-kok.html

*Kan du inte göra "Ida's Swedish Meals" eller "Ida's first cookbook" i stil med: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9174240749

*Jag gillar lite gammeldags också:
http://1.bp.blogspot.com/_8d0V9ZzCeXU/SQ4GsVVvCqI/AAAAAAAAEZU/lDRNk4yg5N0/s1600/svalans081102.jpg

Kanske inte superhäftigt, men lite input i alla fall =)

Oroa dig inte. Kommer att bli superfint, jag litar på dig. Bilderna hittils har varit väldigt snygga!
Hälsningar/
Åsa

Svar: Tack för förslagen Åsa! Jag gillar Annas bok, den känns väldigt svensk - inte för mycket prylar utan enkelt & avskalat. Kommer att försöka få till något i den stilen, fotografierna är ju också rätt enkla i sig. Sen är det ju en SWEA-produkt jag tagit fram, så även om jag gjort det mesta av jobbet blir det nog lite upprörda känslor om jag sätter mitt eget namn på framsidan. Det får väl bli nästa kokbok istället! :) Får nog ta & testa att fota ett hjärta av lingonsylt, även om det inte fungerar för omslaget så är det en så rolig idé att jag vill prova!
Ida

2012-11-02 @ 08:43:11
Postat av: Åsa Erlfeldt

Eller
"A Taste of Sweden"

Svar: Oh & det är något jag fasar för - att av misstag råka använda den frasen & sedan stämmas sönder & samman av herr Kampran!
Som ju verkligen har lyckats med att föra vidare svensk matkultur!

http://www.flickr.com/photos/atablefortwo/3503430785/
Ida

2012-11-02 @ 10:03:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0